שתף קטע נבחר
 

"פייסבוק הציעה לי להתחבר עם האנס שלי"

תחת "אנשים שאתה מכיר" בפייסבוק התנוססה תמונתו של הגבר שאנס את מיכל כשהיתה בת ארבע בלבד. בראיון לאולפן ynet היא מספרת על התחושות שהמפגש הפתאומי עורר בה, וגם על החלום שלה לעזור בעתיד לנשים ונערות שעברו טראומה זהה

 

צפו: פייסבוק הציע לי להתחבר עם האנס שלי    (צילום: ירון ברנר)

צפו: פייסבוק הציע לי להתחבר עם האנס שלי    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפני מספר ימים גלשה מיכל אקבלה בפייסבוק, כשלפתע נדהמה לגלות תחת "אנשים שאתה אולי מכיר", את תמונתו של הגבר שאנס אותה. "הייתי בדרך הביתה אחרי יום ארוך בעבודה, נכנסתי לפייסבוק וראיתי למטה את הצעת החברות הזאת", היא מספרת בראיון לאולפן ynet. "באותו רגע הרגשתי כעס וכל מה שרציתי היה להיכנס בו ולהגיד לו שהוא הרס לי את החיים ומירר לי אותם, אבל הבנתי שהבנאדם הזה הוא בעצם אדם ללא מצפון, כי מי שמסוגל לחלל גוף של ילדה כל כך קטנה בת 4 ולעשות דבר כזה הוא אדם ללא ערכים וללא נשמה. החלטתי להביע את הכתיבה שלי בפוסט בפייסבוק. רציתי לכתוב לו אבל הבנתי שזה חסר משמעות".

 

עוד בנושא:

חדש: לחצני מצוקה בשירותים

  

"תקיפה מינית זה לא משהו שנגמר באותו רגע שהאירוע נעצר", היא אומרת. "זה שמשהו שמלווה אותך כל החיים, ושום פסיכולוג או מומחה לא יצליח לגרום לך לרפא את הצלקת הזאת. אני חושבת שיש בי הרבה כעס, בעיקר על איך בנאדם בגיל של אבא שלי מסוגל לרצוח את הנפש שלי בצורה כזאת, ולתת לי להתמודד עם החיים בצורה כזאת, במיוחד כשאני רואה שזה מלווה אותי בעוד סיטואציות בחיים".

מיכל  (מתוך הווידאו)
מיכל אקבלה. "רציתי להיכנס בו אבל הבנתי שזה חסר משמעות. אין לו ערכים"(מתוך הווידאו)
 

"מדובר בטראומה לכל החיים", מאשרת הפסיכותרפיסטית חמדה גיורא. "זה לא משהו שמישהו יכול לרפא. הפצע נשאר פצע וזה פוגע כמעט בכל מערך חייה, אם זה ביכולת שלה ליצור קשר, אם זה ביכולת שלה לסמוך על אנשים, ובטח כשזה קורה בגיל כל כך צעיר, כשאין לך על מי לסמוך חוץ מעל המבוגרים סביבך".

 

וצריך לומר - המפגש האקראי הזה יכול לקרות בכל מקום.

"בכל מקום, נכון. בסופר, בקניון בכל מקום היא יכולה לפגוש אותו. אני מקווה שהיא עשתה מספיק עבודה כדי להתמודד עם הטראומה במקום הזה, מעבר להצפה של הכעס שהיא תיארה, כי הכעס לא יעזור לה".

 

אבל זה יכול להצית או להדליק פוסט-טראומה בצורה מידית?

"כן. אי אפשר למחוק את החוויה, אבל אפשר לעבוד עליה ברמה שאפשר יהיה להפוך אותה ממשהו שהוא בלתי נסבל למשהו נסבל, כדי שאם אני אפגוש אותו בעוד מקומות בחיי וזה יציף את זה במקומות אחרים שלא קשורים לאותו פוגע, אני אוכל לדעת לקשר את זה לשם ולקבל את העזרה באופן נקודתי, כדי שאוכל להמשיך עם חיי".

 

כלומר, לומדים להתמודד, יש דרכים.

"אין דרך אחרת, חייבים".

 

מיכל, את חשה צורך לחשוף בפני אחרים את האיש? לספר מי הוא ומה הוא עשה?

"לפעמים כן, אבל אני חושבת ששום דבר בעולם ושום עונש בעולם לא יחזיר לו בעצם על מה שהוא גרם לי ולעוד נשים. אני כן רוצה יום אחד לקחת את זה למקום שאני אעזור לאנשים להתגבר על זה ואלווה אותם בחוויה הזאת, כי אני חושבת שבנאדם שעובר את מה שעברת מבין אותך הכי טוב בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים