חודש אחרי הפסגה: צפון קוריאה שיגרה טילים לים
שני הטילים הגיעו למרחק של כ-430 ק"מ ונפלו בים יפן. בפסגה המאולתרת של טראמפ וקים לפני חודש הבטיחו המנהיגים לשוב למו"מ, אך פיונגיאנג זועמת על תרגילים מתוכננים של ארה"ב ודרום קוריאה - ומאיימת לחדש את ניסויי הגרעין ושיגורי הטילים. השבוע קים אף בחן צוללת חדשה. "צעד לא מפתיע"
צפון קוריאה שיגרה הלילה (יום ה') שני טילים מאזור הסמוך לעיר הנמל וונסון שבמזרח המדינה. כך מסר צבאה של דרום קוריאה.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
לפי הודעת הצבא הדרום קוריאני, הטילים הגיעו לטווח של כ-430 ק"מ ונפלו בין צפון קוריאה ליפן, בים יפן. לא נמסרו פרטים נוספים, כמו סוג הטילים ששוגרו, אך גורם אמריקני מסר לסוכנות הידיעות AFP כי מדובר בטילים לטווח קצר. גורם במשרד ההגנה של דרום קוראה אמר שלפחות אחד מהטילים הוא פיתוח חדש.
השיגור הלילה הוא הראשון שעורכת צפון קוריאה מאז הפסגה המאולתרת בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לשליט הצפון קים ג'ונג און בסוף החודש שעבר. שני המנהיגים נפגשו באזור המפורז שבין שתי הקוריאות, לאחר שטראמפ הציע לקים להיפגש עימו שם בציוץ בטוויטר.
לאחר הפגישה המאולתרת הבטיחו שני הצדדים לפתוח בסבב שיחות חדש במשא ומתן, שנכנס למבוי סתום בפסגה הקודמת של טראמפ וקים בחודש פברואר השנה בווייטנאם. בהמשך, עם זאת, סף המתיחות עלה מחדש בעקבות כוונתה של ארה"ב לערוך בקרוב תרגיל צבאי משותף עם דרום קוריאה - מה שבפיונגיאנג רואים מאז ומתמיד כפעולה מאיימת.
במשרד החוץ בצפון קוריאה טענו מוקדם יותר החודש שלוושינגטון יש נטייה "להתנער באופן חד-צדדי ממחויבויותיה". פיונגיאנג הזהירה כי התרגיל הצבאי המשותף עלול לגרום לה לשקול מחדש את המחויבויות שלה עצמה - להפסיק את הניסויים בכלי נשק גרעיניים ובטילים בליסטיים בין-יבשתיים.
"התרגילים הצבאיים המשותפים של ארה"ב ודרום קוריאה בבירור מטרידים את צפון קוריאה", אמר הארי קאזיניס ממרכז וושינגטון לאינטרס הלאומי. "אנחנו לא צריכים להיות מופתעים מהצעד הזה. למעשה, היינו צריכים לצפות אותו".
השיגור, אגב, מגיע יום לאחר שג'ון בולטון, יועצו של טראמפ לביטחון לאומי שנחשב לנץ בתחומים רבים ובכללם המדיניות בנוגע לצפון קוריאה, נפגש בסיאול עם בכירים דרום קוריאניים ודן עימם במו"מ עם פיונגיאנג.
הפעם הקודמת שצפון קוריאה שיגרה טילים לטווח קצר הייתה בחודש מאי השנה. אז היא שיגרה גם כן שני טילים, שהגיעו למרחק דומה של כ-420 ק"מ, כמו גם טילים קטנים יותר. קים פיקח אז על שיגור ראשון של טיל קטן יחסית ומהיר – שלפי מומחים בתחום ניתן להסתירו ולשגר אותו בקלות רבה יותר.
ביום שלישי האחרון סוכנות הידיעות הממלכתית בצפון קוריאה, KCNA, דיווחה שקים בחן צוללת חדשה וגדולה, כשלצידו בכירים בתוכנית הטילים של ארצו. ייתכן כי מדובר ברמז שמנסה פיונגיאנג לשגר - ולפיו היא ממשיכה בפיתוח יכולת לשגר טילים בליסטיים מצוללות.