שתף קטע נבחר

"ריקול" למאות שתלי סיליקון שעלולים לגרום לסרטן

ארגון הבריאות האמריקאי הודיע שאסף 410 שתלי שד מסיליקון של חברת אלרגן, בעקבות מציאת קשר בינם לבין מחלת סרטן נדירה מסוג לימפומה אנאפלסטית של תאים גדולים. השתלים מהסוג הזה כבר לא משווקים בישראל

ארגון הבריאות האמריקאי הודיע אמש (ד') על ריקול של מאות שתלי סיליקון שיכולים לגרום לסרטן נדיר.

 

ה־FDA הודיע שאסף 410 שתלי שד מסיליקון של חברת אלרגן, בעקבות מציאת קשר בינם לבין מחלת סרטן נדירה מסוג לימפומה אנאפלסטית של תאים גדולים. שתלים מסוג זה נפוצים גם בישראל, ועל פי נתוני האיגוד לכירורגיה פלסטית, נערכים כ־8,000 ניתוחי השתלת חזה כאלו, שייתכן ובהם כאלו שהושתלו על ידי החברה.

 

ככל הידוע, קיימים ארבעה מקרים של נשים שהושתלו באופן הזה בישראל וחלו במחלה. עם זאת, חשוב להדגיש כי מדובר בתופעה נדירה, שכן סוג הסרטן הזה לא שכיח. כמו כן, השתלים עליהם הוכרז ריקול כבר לא משווקים בישראל.

 

 הגדלת חזה (צילום: shutterstock)
קשר בין שתלים של אלרגן למחלת סרטן נדירה מסוג לימפומה אנאפלסטית (צילום: shutterstock)

 

קיראו עוד

דיווח: מאות נשים לקו בסרטן לימפומה בעקבות הגדלת שדיים – 16 מתו

בעקבות בהלת הסרטן במושתלות שדיים: הנחיות חדשות בישראל

 

 

  ( )
 

 

על פי הנתונים שפורסמו, 573 מקרים של נשים שחלו במחלה דווחו ברחבי העולם. מתוכן מתו 33, כאשר מספר בלתי נתפס של 481 מהמקרים מיוחסים בבירור להשתלות של היצרנית אלרגן.

 

מבין מקרי המוות נמצא קשר לשתל ב־13 מהמקרים, 12 מהם של החברה המדוברת. דוקטור איימי אברנטי, בכירה בארגון ה־FDA, אמרה אמש לאחר הודעת הריקול: "בדיקות שנערכו הצביעו על קשר ישיר בין שתלים של אלרגן לבין פגיעה בציבור הנשים שעשו את הניתוח, כולל מקרי מוות. נקטנו בפעולה בכדי ליידע את הציבור ולהזכיר כי יש להקפיד על בדיקות למען בריאותן של הנשים".

  

בשנת 2018 העביר האיגוד לכירורגיה פלסטית בישראל נייר עמדה למשרד הבריאות שכלל טבלה מפורטת של כל הסיבוכים בהם נתקלו מומחי האיגוד כרופאים, והמליצו לסווג את משתלי השד כאביזר רפואי. האיגוד המליץ גם לחייב את היבואנים באחריות להחלפת השתל אחת לכמה שנים, כפי שמומלץ.

  

מחברת אלרגן, היושבת בדבלין, נמסר: "השתלים לא יופצו או יימכרו יותר. אלרגן תספק מידע נוסף ללקוחות כיצד להחזיר מוצרים שאינם בטיחותיים. בטיחות המטופלים בראש סדר העדיפויות שלנו. מומלץ לחולים לשוחח עם המנתח הפלסטי שלהן על הסיכונים והיתרונות של סוג השתל שלהם במידה ויש להם חששות".

  

מהאיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית נמסר בתגובה: "אנו קוראים למשרד הבריאות להקים מאגר רישום לאומי למשתילי סיליקון שד בסיוע היצרנים והיבואנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuttestock
שתלי סיליקון
צילום: shuttestock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים