תביעה ייצוגית: שימוש ארוך טווח בסנסודיין גורם לנזק לשיניים
בבקשה לאישור תביעה ייצוגית טוענים צרכנים שהשתמשו במשחות השיניים של סנסודיין, כי החומר המאלחש שקיים בחלק מהמוצרים, גורם להם לא להיות מודעים לעששת שמתפתחת בשיניהם. את האזהרה לפיה אין להשתמש בתכשיר יותר מ-4 שבועות, הם טוענים כי קשה מאוד לזהות. החברה: "נלמד את הטענות ונתייחס בהתאם"
בקשה לתביעה ייצוגית הוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד החברה המייצרת של משחת השיניים "סנסודיין", בטענה כי שימוש ארוך טווח בתכשירים של החברה גורם לנזק לשיניים. התובעים דורשים פיצוי של כ-3 מיליוני שקלים.
על פי הבקשה, חומר פעיל שקיים בחלק מהמשחות של החברה, אשר מתמחה בטיפול בשיניים רגישות לחום או קור, גורם לאלחוש התחושה בשיניים. אלחוש המערכת העצבית על ידי המשחה, כך נטען בתביעה, גורם למשתמשים לא להיות מודעים לעששת שמתפתחת בשיניהם.
"השימוש במשחות השיניים עשוי ליצור אצל הצרכן אשליה, לפיה מצב שיניו תקין, בעוד שחוסר התחושה מקורו באשלגן החנקתי המאלחש את השיניים, ולא בכך שמצב השן תקין", נכתב בתביעה.
קיראו עוד:
כך תשמרו על בריאות הפה והשיניים אצל ילדים
מעל 50% בישראל לא מטפלים בשיניים - בגלל המחיר
הבהרת שיניים: אילו שיטות עובדות ולכמה זמן - ואילו לא
האותיות הקטנות - רק בחלק האחורי של האריזה
לטענת התובעים, שימוש ארוך טווח במשחות שמכילות את האשלגן החנקתי לא נבדק מחקרית. בגב אריזת מוצרי החברה שמכילים את החומר הפעיל, סנסודיין Dual Care, סנסודיין Fresh Mint, סנסודיין Gentle Whitening וסנסודיין Pronamel, אף נכתב כי אין להשתמש בתכשיר מעבר ל-4 שבועות.
התובעים מלינים כי אזהרה זו נכתבה באותיות קטנות וכי "בקדמת האריזות אין זכר לאזהרות, אלא להפך - ניתן ללמוד כי מדובר במשחות שיניים סטנדרטיות המיועדות לשימוש יומיומי".
בסקר שביצעו התובעים לפני הגשת התביעה התגלה כי 73% מרוכשי התכשירים לא עיינו בהוראות השימוש ולא היו מודעים לאזהרה.
"אין כל הבחנה בין משחות השיניים המכילות אשלגן חנקתי לאלה שאינן מכילות רכיב זה, ואשר בהן ניתן לעשות שימוש יומיומי לתקופה ארוכה. המשחות נמכרות בדיוק באותו המיקום, ומוצגות כחלופיות זו לזו", כותבים התובעים ומוסיפים כי גם באתר האינטרנט של החברה אין כל זכר לאזהרות. "מדובר בהטעיה חמורה של הציבור, בוודאי כזו המצדיקה אישור תובענה כייצוגית", הם מסכמים.
השימוש לטווח הארוך מונע את זיהוי העששת
בחוות דעת של רופא שיניים אשר צורפה לתביעה, כותב הרופא כי האשלגן החנקתי גורם לשינוי הפעולה החשמלית של עצבי השן המעבירים את המידע למוח.
"בטיחותו ויעילותו של שימוש ארוך טווח בתכשיר מעולם לא נבדקו כיאות", כותב המומחה בחוות הדעת. "האשלגן החנקתי מקטין את פעילות המערכת העצבית, ומונע מאותות הכאב להיות משודרים למערכת העצבים המרכזית.
"שימוש במשחה עם מרכיב פעיל של אשלגן חנקתי, בוודאי לתקופה ארוכה, גורם לפגיעה ביכולת העצב להעביר גירויים מכל הסוגים, כך שהמטופל לא ירגיש בתוצאות ההתקפה העששתית על השן".
מהחברה המייצרת את סנסודיין נמסר בתגובה: "חברת GSK CONSUMER HEALTHCARE מחויבת לוודא שמוצריה משווקים בהתאם לסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות, עבור הצרכנים, והכל בשקיפות מלאה ובהתאם לדין. הבקשה לאישור התביעה כייצוגית לא הומצאה למשרדי GSK. כשנקבל את הבקשה לאישור נבחן את הטענות ונתייחס בהתאם".