שתף קטע נבחר

אירופה: כל טיסה חמישית באיחור

איגוד הטייסים האירופי מזהיר: צפוי קיץ קשה, והמצב רק יחמיר. הסיבות: חברות התעופה מגדילות את מספר הטיסות, והנמלים ומערכות ניהול התעבורה האווירית לא ערוכים

לוח טיסות עיכובים (צילום: shutterstock)
העיכובים הפכו למכה(צילום: shutterstock)

אם עוד לא הזמנתם טיסה לשיא עונת הקיץ (אוגוסט) וגם לאחר מכן, כדאי שתקראו את האזהרה שהוציא בסוף השבוע איגוד הטייסים האירופאים. על פי האיגוד, בחודשי הקיץ כל טיסה חמישית באירופה תמריא באיחור. אם אתם מתחילים לארוז מזוודות, נתוני הדיוק המבצעי של חברות התעופה ושל שדות התעופה באירופה (ובמקומות אחרים בעולם) ממש לא יעודדו אתכם.

 

לעבור את נתב"ג בקלות ובזול: מדריך

בשיא העונה: שביתת ענק מתוכננת בבריטיש איירווייז

כך תרוויחו בחופשה הבאה מהתחזקות השקל 

 

על פי איגוד הטייסים, בשנתיים האחרונות הוכפל מספר האיחורים בטיסות ומספר ביטולי הטיסות. הסיבות לאיחורים הצפויים בקיץ רבות. מצד אחד, מערכות ניהול התעבורה האווירית לא ערוכות לגידול העצום בתנועה האווירית, שרק גדל ככל שחברות תעופה, בעיקר לואו־קוסט, מגדילות את מספר המטוסים והתדירויות ומפעילות את המטוסים סביב השעון.

בנוסף, הגדלת הפעילות מצד חברות התעופה עצמן גורמת להן איחורים לא מעטים, ונמלי התעופה לא ערוכים לעמוד בגידול במספר הנוסעים. התורים לרישום ולבידוק בטיסות מתארכים ונוצרים עיכובי טיסות. וכל זה עוד לפני השפעת מזג האוויר ההפכפך, שגורם השנה לעיכובים רבים, גם בקיץ.

 

נתוני הדיוק המבצעי של נמלי התעופה ושל חברות התעופה מציגים תמונה עגומה באירופה. נכון, בארצות־הברית המצב לא טוב יותר, אבל מבחינת הקהל הישראלי, אירופה היא יעד החופשה העיקרי, וכדאי לראות מה בדיוק קורה בנמלי התעופה המובילים ביבשת ובחברות התעופה האירופיות.

 

את הנתונים אוספת חברת FLIGHTSTATS, שמדי חודש סוקרת לעומק מאות חברות תעופה ונמלי תעופה ומדרגת אותם על פי מידת הדיוק המבצעי שלהן בקטגוריות שונות כמו גודל חברות התעופה, גודל נמלי התעופה או גדול האזור שבו הנמלים נמצאים. הדו"חות שלה מקובלים בענף.

נתב
בהמשך הכתבה - המיקום של נתב"ג(צילום: shutterstock)
 

מכיוון שהדו"ח החודשי האחרון שהחברה פירסמה הוא לחודש יוני, אנו מציגים כאן את הנתונים שיהיו אולי בסיס להבנה של מה הולך להיות בקיץ: אחוז הדיוק המבצעי של נמלי התעופה המובילים באירופה ובקרב חברות התעופה.

 

הדו"ח מחלק את נמלי התעופה לקטגוריות, ובכל קטגוריה יש מיקום מבחינת הדיוק המבצעי. כך, למשל, נמלי תעופה באירופה יכולים להיות גם בקטגוריה של כל נמלי התעופה בעולם, כל נמלי התעופה באירופה, נמלי התעופה הגדולים ביותר, נמלי התעופה שמשמשים כ-HUB או נמלי תעופה מובילים. הדירוגים אינם משנים את הדיוק המבצעי שלהם.

 

נמל התעופה של פרנקפורט, הפופולרי מאוד בקרב הנוסעים מישראל שממשיכים ליעדים בצפון אמריקה, נמצא במקום ה-355 בעולם מבחינת דיוק מבצעי. 40.4% מהטיסות ממריאות ממנו באיחור. נמל אמסטרדם נמצא במקום ה-368 בעולם, 43% מהטיסות ממריאות ממנו באיחור. שארל דה גול בפריז מתברג למקום ה-338 עם 38.5% איחורים, רומא במקום ה-313 עם 34.2% איחור, לונדון (הית'רו) במקום ה-280 עם 30.2% אחוזי איחור.

לוח טיסות עיכובים (צילום: shutterstock)
נמל התעופה בקו סמוי - הכי פחות עיכובים(צילום: shutterstock)
  

אתם בוודאי סקרנים לדעת איפה נמצא נתב"ג. ובכן. נמל התעופה שלנו מדורג במקום ה-320 בעולם, 35.3% מהטיסות יוצאות ממנו באיחור. מספר לא מעודד, אבל טוב מהמצב בנמלי התעופה הגדולים באירופה.

 

ומי פותח וסוגר את הרשימה העולמית? נמל התעופה של קו סמוי בתאילנד נמצא במקום הראשון: רק 3.8% מהטיסות המריאו ממנו באיחור. את הרשימה סוגר שדה תעופה בוושי, סין: 63.2% מהטיסות המריאו באיחור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מתברר שלא רק הטיסה שלכם התעכבה
צילום: shutterstock
מומלצים