לקראת איחוד בימין? היום - פגישה ראשונה בין בנט לרפי פרץ
בעוד שהמשא ומתן לאיחוד גדול בימין תקוע כשבמרכזו הוויכוח סביב דמותה של הרשימה המאוחדת - ייפגשו היום השניים לראשונה במטרה לנסות ולקדם את המשא ומתן
המשא ומתן בין איחוד מפלגות הימין לימין החדש עדיין תקוע, ובמרכזו הוויכוח על דמותה של הרשימה המאוחדת. בינתיים, היום ייפגשו בארבע עיניים נפתלי בנט והרב רפי פרץ על מנת לנסות ולקדם את המשא ומתן. תהיה זו פגישה ראשונה בין השניים בנוגע לנושאים פוליטיים. לאחר מכן תצטרף אליהם גם איילת שקד.
כל הדיבורים על נטישה הם דברי הבל ואינני מתכוון בשום מצב לנטוש את הבית.
— רפי פרץ (@realrafiperets) 27 ביולי 2019
מה שנמצא כרגע על הפרק הוא הרכב הרשימה ואופי הייצוג של הציונות הדתית. אין פה עניין אישי. כפי שהיה בבחירות הקודמות, גם כעת האחריות על הובלת הבית היהודי היא עלי.
פגישתם של פרץ ובנט תתקיים בהמשך לפגישה של בנט ויו"ר האיחוד הלאומי, בצלאל סמוטריץ', שהתקיימה ביום חמישי האחרון והסתיימה ללא תוצאות וללא התקדמות במו"מ. מיד לאחר פגישתם, ייפגשו גם צוותי המשא ומתן להמשך שיחות.
בעוד שבימין החדש דורשים ארבעה מקומות בתשיעייה הראשונה, באיחוד מפלגות הימין מעוניינים לתת שלושה מקומות. גם הוויכוח על ראשות הרשימה טרם הוכרע, ומאחורי הקלעים לחץ של פעילים בציונות הדתית על הרב רפי פרץ לוותר על המקום הראשון לשקד בשל העובדה שבסקרים מפלגה בראשותה משיגה יותר מנדטים.
בימין החדש טוענים כי הייצוג שלהם צריך להיות גדול בשל העובדה שמספרם בסקרים גבוה פי 2 מזה של איחוד מפלגות הימין. בצד השני, לעומת זאת, טוענים כי הסקרים הצביעו גם בפעם הקודמת על מגמה דומה והתוצאה הייתה אחרת. לטענתם, העובדה שהימין החדש לא עברה את אחוז החסימה כמו גם העובדה שמדובר במפלגה בהנהגה משולשת מחייבת חלוקה אחרת ובשל כך מציגים את המקום ה-10 לנציג של הימין החדש (במקום המקום ה-9).
ברקע השיחות בין בנט לפרץ, ביקורת של גורמים שונים בימין על התערבותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בשיחות וניסיונות שלו לטרפד את האיחוד הגדול ולאפשר לשקד לעמוד בראש.
בימין החדש שואפים לחתום על הסכם כבר בתחילת השבוע כדי להתפנות להמשך המו"מ עם עוצמה יהודית ויתכן שגם עם זהות, מפלגתו של משה פייגלין.
ביום רביעי נפגשו שקד ויו"ר הבית היהודי פרץ במטרה לצמצם פערים, אולם למרות הרצון הטוב - השניים לא הגיעו להסכמות. בינתיים, צוותי המשא ומתן מכל ארבע המפלגות מהימין עורכים ביניהם שיחות בדגש על הרביעייה המרכזית: שקד, בנט, פרץ וסמוטריץ' - בניסיון למצוא מתווה מוסכם. ההערכה היא שלמרות המחלוקות, הצדדים צפויים להגיע לסיכום ככל שיתקרב המועד להגשת הרשימות.