מהו החלק הכי בריא בתפוח - שאתם זורקים לפח
חוקרים אוסטרים מצאו כי ליבת תפוח העץ מכילה כמות גבוהה מאוד של חיידקים פרוביוטיים שעשויים לתרום לבריאות. עוד נמצא כי תפוחים אורגניים מכילים כמות גדולה יותר של חיידקים פרוביוטיים, חלקם גם תורמים לטעם של התפוח. ההמלצה: לאכול את התפוח בשלמותו
משפט קלישאתי שנשמע טוב יותר באנגלית, מבטיח שאכילת תפוח ליום – תרחיק מכם את הרופא. אבל עכשיו מתברר שאת החלק הכי בריא שבו, אתם זורקים לפח.
מדענים מאוניברסיטת גראץ שבאוסטריה, זיהו כמות גבוהה של חיידקים פרוביוטיים בשם לקטובצילוס, בליבה ובגרעיני תפוחי עץ אורגניים. לקטובצילוס מצוי גם בתכשירים פרוביוטיים, ועל פי ההערכות, מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
החוקרים בדקו את ההרכב החיידקי בגבעול, הקליפה, בשר התפוח והגרעינים בתפוחי עץ אורגניים ולא אורגניים. החוקרים השתמשו בשיטות גנטיות כדי לקבוע את זני החיידקים הפרוביוטיים בחלקים השונים של תפוחי העץ, ואישרו את הממצאים באמצעות הסתכלות על החיידקים במיקרוסקופ.
החוקרים בחרו תפוחים מסוג "ארלט", הן אורגניים והן לא אורגניים.מרבית החיידקים הידידותיים נמצאו בגרעינים של שני הסוגים.
לדברי החוקרים, מי שאינו אוכל את ליבת התפוח והגרעינים, מפחית את צריכת כמות החיידקים הידידותיים מ-100 מיליון ל-10 מיליון לתפוח. החוקרים עוד מצאו כי תפוחי עץ אורגניים מכילים כמות גבוהה יותר של חיידקים פרוביוטיים.
בריא, בריא אבל לא להגזים
אבל גם יותר מדי – לא טוב: החוקרים מצאו עוד שהגרעינים מכילים כימיקל מסוכן בשל אמיגדלין, היוצר את הרעלן ציאניד כאשר הגרעינים נמחצים. עם זאת, מתפוח עץ בודד לא תקבלו הרעלה: כמות מסוכנת של ציאניד מתקבלת ממחיצת גרעיניהם של מאות תפוחים.
לאלה הסבורים שתפוחים אורגניים טעימים יותר מאלה הקונבנציונליים, מדווחים החוקרים על ממצא מעניין נוסף: הימצאות כמות גבוהה יותר של חיידקים פרוביוטיים מסוג מתילובקטריום בקליפה ובבשר של תפוחים אורגניים.
חיידקים אלה נמצאו בעבר כמגבירים את הסינתזה של מרכיבי טעם בתותים. החוקרים מעריכים, כי החיידקים הללו עשויים לתרום גם לטעם של תפוחי העץ.