שתף קטע נבחר
 

עמוס 17 ישוגר בעוד כשבוע: "הלוויין הכי מתקדם בעולם"

לוויין התקשורת של חברת "חלל תקשורת", שאמור לספק בין היתר שירותי תקשורת לאפריקה, ישוגר על גבי משגר של חברת SpaceX בלילה שבין שבת לראשון ב-1:50 (שעון ישראל). לוויין התקשורת ימוקם בנקודה בגובה 36 אלף ק"מ. הוא אמור לפעול כ-20 שנה

הספירה לאחור החלה: לוויין התקשורת עמוס 17 של חברת "חלל תקשורת" ישוגר לחלל בלילה שבין שבת לראשון בשעה 1:50 (שעון ישראל) מבסיס החלל קייפ קנוורל שבפלורידה. הלוויין ישוגר על גבי משגר פלקון 9 של חברת SpaceX. הלוויין יוצר על ידי חברת בואינג והוא יספק שירותי טלוויזיה, אינטרנט וסלולר, בעיקר ליבשת אפריקה.

 

ריאיון עם דוד פולק, מנכ"ל חברת "חלל תקשורת"    (צילום: שחר גולדשטיין)

ריאיון עם דוד פולק, מנכ"ל חברת "חלל תקשורת"    (צילום: שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מנכ"ל חברת "חלל תקשורת", דוד פולק, אמר הבוקר (יום א') בריאיון לאולפן ynet: "הוא יהיה הלוויין, ואני אומר את זה ברצינות מבלי להתבלבל, זה הלוויין הכי מתקדם היום בעולם. בגלל זה הלכנו לבואינג, גם כדי לעמוד בלוח הזמנים לשיגור וגם מפני שהם הכי מתקדמים בפיתוח בתחום. זה לא סתם צינור מכופף שעולה ויורד, אלא אפשר לעשות הרבה מאוד באותות הנשלחים, להחליף תדרים, לצמצם רוחב סרט, עוצמות, לשנות את אזורי השידור וזה מאוד נחוץ בתחרות היום באפריקה".

 

פולק הזכיר את התקלה במשגר של SpaceX בספטמבר 2016, דבר שהביא לפיצוץ הלוויין הישראלי עמוס 6. "אנחנו סומכים על SpaceX", הוא הדגיש. "מאז הם שיגרו למעלה מ-70 שיגורים מוצלחים. היה לנו באמת חוסר מזל ולהם, אגב. אנחנו משנים דברים, מי שזוכר, זה לא היה בשיגור, זה היה לפני השיגור, בניסויים של הטיל. כעת, בזמן הניסוייים של הטיל, הלוויין שלנו יהיה בבונקר, רחוק ומכוסה, כך שאם יקרה משהו לטיל הזה באותם הניסויים, אנחנו לא ניפגע"

 

הלוויין עמוס 17 (צילום: חלל תקשורת)
הלוויין עמוס 17(צילום: חלל תקשורת)

 

המשקל של הלוויין בזמן השיגור הוא 6.5 טון, יותר מחצי ממשקל זה הוא הדלק שבו יעשה שימוש - בין היתר על מנת להגיע לנקודת השמיים, שבה הוא אמור לפעול. אורכו של הלוויין 35 מטרים כשהלוחות הסולאריים שלו פתוחים. הלוויין עבר אלפי בדיקות והוא אמור לפעול בחלל כ-20 שנה. עלות הלוויין הוא 250 מיליון דולר. הלוויין אמור להגיע לנקודה של 36 אלף ק"מ מכדור הארץ.

 

למעשה זהו הלוויין השמיני של החברה הישראלית. הלוויין עמוס 1 שוגר בשנת 1996, ארבע שנים לאחר שהחברה נוסדה. שבע שנים לאחר מכן שוגר הלוויין השני עמוס 2 וב-2008 שוגר הלוויין עמוס 3. חמש שנים לאחר מכן שוגר הלוויין הרביעי של החברה. עוד קודם לכן, בדצמבר 2011, שוגר עמוס 5, שהקשר עמו אבד לפני כמה שנים. בספטמבר 2016 הייתה החברה אמורה לשגר את הלוויין עמוס 6, אך הוא התפוצץ על המשגר של חברת SpaceX, סמוך למועד השיגור. עמוס 7 הוא לוויין שהחברה הצליחה להביא כדי שיחליף את הלוויין השישי של החברה. כיום פועלים בחלל עמוס 3, 4 ו-7 ובשבוע הבא אמור להצטרף אליהם גם הלוויין עמוס 17. הוא ימוקם בנקודה המכונה 17east, הממוקמת מעל יבשת אפריקה.

 

סרטון שפורסם לקראת השיגור של עמוס 17    (צילום: חלל תקשורת)

סרטון שפורסם לקראת השיגור של עמוס 17    (צילום: חלל תקשורת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:



הדמיה (הדמיה: חלל תקשורת)
הדמיה(הדמיה: חלל תקשורת)

 

עמוס 17 אמור לתת שירותי תקשורת בעיקר ליבשת אפריקה. "אפריקה היא יבשת ענקית בגודלה, זו יבשת שצומחת בקצב המהיר ביותר", אמרו בחברה. "עד סוף המאה הזו אסיה ואפריקה יהיו שוות מבחינת אוכלוסייה. מה שאומר גם שמבחינת אחוז האוכלוסייה הצעירה - זו תהיה האוכלוסייה הצעירה הגדולה בעולם. ולכן תהיה דרישה לתוכן. קשה להגיע לנקודות שם קרקעית ולוויין פותר את הבעיה".

 

בחלל תקשורת הוסיפו כי הלוויין לא נבנה בתעשייה האווירית, כמו רוב קודמיו, מפני שהיה צורך להגיע לנקודה בשמיים - לפני שהחברה תאבד את הזכות עליה.

 

חלל תקשורת נמצאת במשא ומתן עם חברות ברחבי העולם, לגבי שיתופי פעולה. פייסבוק הייתה אמורה להשתמש בלוויין עמוס 6, אך כעת היא חותמת הסכמים רק כשהלוויינים נמצאים בשמיים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: חלל תקשורת
הדמיה של הלוויין
הדמיה: חלל תקשורת
מומלצים