השר רפי פרץ: איילת שקד תעמוד בראש האיחוד בימין
יו"ר הבית היהודי, שדרש את המקום הראשון באיחוד, הודיע שהסכים לפשרה לאחר שיחה עם יו"ר הימין החדש: "הערב נתכנס לסגור את פרטי הריצה המשותפת". מהמלצה מפורשת על נתניהו ועד דרישת פרץ לתיק החינוך עבורו: אלו המחלוקות שנותרו. פייגלין: "זהות תרוץ לבדה"
שלושה ימים אחרי האיחוד בשמאל, יש הסכמות גם על איחוד בימין לקראת מועד ב' של בחירות 2019: שר החינוך ויו"ר הבית היהודי, רפי פרץ, הודיע אחר הצהריים (יום א') שהגיע להסכמות עם יו"ר הימין החדש איילת שקד שלפיהן היא זו שתעמוד בראש איחוד מפלגות הימין. עד כה התעקש פרץ שהוא יעמוד בראש המפלגה המאוחדת. בשעה זאת נפגשים השר פרץ, שקד ונפתלי בנט כדי לדון בפרטי האיחוד.
- כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
"שמח לבשר ששוחחתי עם איילת שקד לפני דקות אחדות, הסכמנו כי מתוך אחריות לאומית ודאגה לממשלת הימין והציונות הדתית איילת תעמוד בראש איחוד מפלגות הימין", כתב השר פרץ בחשבון הטוויטר שלו. "אחדות היא מטרה משותפת של כולנו, הערב נתכנס לסגור את פרטי הריצה המשותפת ונצא לדרך".
עם זאת, גם אחרי הודעת פרץ עדיין נותרו מחלוקות בין הצדדים. פרץ מתעקש שהמפלגה המאוחדת תדרוש כדרישה ראשונה את תיק החינוך עבורו - ולא למשל את תיק המשפטים עבור שקד. פרט לכך, בימין החדש דורשים ארבעה מקומות בתשיעייה הראשונה, ואילו הבית היהודי והאיחוד הלאומי מעוניינים שהנציג הרביעי של הימין החדש ימוקם במקום העשירי – ולא התשיעי.
בנוסף, קיימת שאלה אם הם יבהירו במפורש שימליצו על בנימין נתניהו לראשות הממשלה לאחר הבחירות. נתניהו עצמו פעל בימים האחרונים בניסיון ששתי המפלגות ירוצו בנפרד, ושפרץ לא יוותר על המקום הראשון לטובת שקד. בנוסף דרש פרץ כי במהלך הקמפיין לא תתקוף המפלגה את נתניהו, ותנהל עמו משא ומתן קואליציוני משותף.
לפני כניסתה לפגישה אמרה שקד: "כפי שראיתם ושמעתם, פנינו לאחדות. אני מאמינה בזה ועובדת על זה כבר הרבה זמן. אני מקווה שנסיים את הלילה ושייצא עשן לבן, כדי שנעבור לשלב השני - לנסות להכניס את כל מפלגות הימין תחת הימין המאוחד".
הבוקר גם נחשפו חילוקי דעות בין ראשי מפלגות הימין בעניין גירוש ילדי הזרים. כפי שנחשף ב-ynet ו"ידיעות אחרונות", פרץ מסתייג מהגירוש ואף פנה לשר הפנים אריה דרעי בבקשה "לשקול בכובד ראש את השארת הילדים". עמדה זו מנוגדת לעמדתו של סמוטריץ', מספר שתיים באיחוד מפלגות הימין, שהתבטא לא אחת בשבוע האחרון בעד מבצע הגירוש.
בתגובה מתחה שקד ביקורת מרומזת על עמדת פרץ וכתבה בטוויטר: "אני מתנגדת נחרצות לכל קריאה להשאיר בארץ משפחות שוהים בלתי חוקיים גם אם ילדיהם לומדים במערכת החינוך בישראל". היא הוסיפה כי "מי שייתן מעמד בישראל לילדי עובדים זרים יבטיח לכל עשרות אלפי השוהים הבלתי חוקיים בישראל השתקעות בישראל באמצעות הקמת משפחות. לא אתן לזה יד".
מוקדם יותר אמר מספר 2 בימין החדש, נפתלי בנט: "אני פונה לשותפיי, אני ידעתי לשנות את עמדתי. במקור חשבתי שצריך לרוץ באופן דו-ראשי, גוש ימין ליברלי שלנו וזהות, וגוש דתי-חרד"לי. שיניתי עמדתי, איילת היום בראש וקיבלתי את דעתה. אני מתייצב מאחוריה בלב שלם. אני פונה דווקא לחילונים שמאמינים בי, באיילת, בדרך של הימין החדש - אנחנו לא משנים במילימטר את העמדות שלנו, גם בענייני דת ומדינה. אנשים בעלי דעות שונות עולים לאוטובוס שנקרא גוש טכני למטרת ריצה לכנסת, עוברים את המחסום ואז יורדים".
משה פייגלין, שלדבריו מפלגתו זהות ככל הנראה לא תיכלל באיחוד, מסר: "אף שבאופן אישי הבאתי בבחירות האחרונות הרבה יותר קולות מאיילת ומנפתלי, ואף שידנו מושטת לחיבור כבר למעלה מחודש, העדיפה שקד לנהל משא ומתן עם כל המפלגות שמימין לליכוד, מלבד זהות. זהות תרוץ בעצמה במלוא המרץ בכדי להבטיח שלמחנה החירות יהיה ייצוג מכובד מאוד בכנסת הקרובה. בכל הנוגע לטענות על פיצול קולות הימין - נא לפנות לאילת שקד".
יו"ר כחול לבן, בני גנץ, אמר בעקבות האיחוד המסתמן בימין: "היום נעשה הצעד הראשון במהלך הכולל של נתניהו להקמת ממשלת חסינות. השלב הבא בברית הקיצונים שמוקמת בחסות נתניהו הוא צירוף הכהניסטים המבקשים ליצור עבורו מלוכה".