מאות מחו נגד האלימות כלפי הלהט"ב: "לא רוצה להיות הכותרת הבאה בעיתון"
על רקע דקירת הנער ששהה בהוסטל "בית דרור", השתתפו מאות בצעדת "נלחמות על החיים שלנו" בת"א. "ברחתי לת"א כי חשבתי שאצליח להתמודד, אבל החברה שלנו דוחפת אותנו לשוליים", אמרה לילה, פעילה טרנסית ערבייה. מנכ"ל אגודת הלהט"ב: "ישראל במצב חירום"
מאות בני אדם השתתפו הערב (יום א') בצעדת "נלחמות על החיים שלנו", במחאה על האלימות כלפי הקהילה ועל רקע דקירתו של הנער הערבי ששהה בהוסטל "בית דרור", המשמש מקלט זמני לבני נוער שעזבו את ביתם או גורשו ממנו על רקע נטייתם המינית. הצעדה התקיימה ביוזמת הקהילה הטרנסית והמרכז הגאה של עיריית תל אביב-יפו.
במהלך ההפגנה שנערכה בשדרות רוטשילד בתל אביב בתום המצעד, שנערך זו השנה השנייה, הוקרא מסר מאחד הנערים השוהים ב"בית דרור": "הלב כבד, אנחנו במלחמה קיומית על לנשום בשקט. המחשבות ספוגות בדם. האגרופים קפוצים. לצאת לרחוב נהיה מלחמת התשה. העיניים מתזזות מכל שכן לעובר אורח, בשאלה של מי יהיה הבא בתור. אנחנו אוחזים ברעד מקפיא עצמות אחד את השנייה. אני לא רוצה להיות הכותרת הבאה בעיתון. בבקשה אל תתנו לזה לקרות".
מנהלת "בית דרור", יעל סיני, אמרה בנאומה כי "בתקופה הזו, הנערים והנערות שלנו מסתובבים במרחב ציבורי רווי להט"בופוביה עם שלטים שכתוב בהם שהם לא נורמלים ולא רצויים. ההשפעה של השנאה הזאת עליהם היא אדירה. אנחנו עושים ועושות הכל כדי לאפשר לנערים ולנערות שלנו מקום מוגן ובטוח אצלנו, אבל אנחנו לא יכולים ולא רוצים לסגור את הנערים שלנו לנצח בין ארבעה קירות".
לדברי סיני, "לא מספיק שהנערים שלנו מרגישים בטוחים בבית דרור - מגיע להם להיות בטוחים בכל מקום".
לילה בלילאת, פעילה טרנסית ערביה בת 27, תושבת הצפון במקור, סיפרה: "ברחתי לתל אביב, מתוך מחשבה שעם הבעיות של העיר אני אצליח להתמודד. אבל עם היחס של החברה במקום שממנו אני באה אני לא מסוגלת. הייתי בטוחה שהרע כבר מאחוריי ואז הגיע יום שישי והחזיר אותי ברגע לאחור".
היא הוסיפה כי "המקרה האחרון גרם לי להבין שלברוח זה לא בהכרח הפתרון, זה שהגעתי לתל אביב לא אומר שהחברה שלנו תפסיק לדחוף אותנו לשוליים, ותל אביב לא תמנע מהילד או הילדה הבאים להיפגע. היום אני זועקת - דיי כבר. אנחנו לא מטרות מהלכות ואנחנו לא שק חבטות".
סגנית ראש העיר תל אביב-יפו, חן אריאלי, אמרה כי "במרוצת השנה הזו אני מכירה לפחות חמישה או שישה מקרים מדווחים של אלימות כלפי הקהילה הלהט"בית ומי יודע כמה מקרים נותרו לא מדווחים. שלא נדבר על אלימות מילולית, על בריונות ברשת ועל הטרדות אקראיות במרחב הציבורי. החברה שמתייחסת אלינו כאל מי שצריך 'להמיר', לא מקבלת את העובדה הפשוטה שאנחנו - מי שאנחנו. וששום דבר לא ישנה את זה".
מייקל אלרואי, פעיל בן 29 בקהילה הטרנסית, שאף השתתף בתוכנית "האח הגדול", סיפר כי "מאז שיצאתי מהארון בפני כל מדינת ישראל עברתי רכבת הרים והבנתי שלהיות טרנס, עבורי, זו מתנה. אני בוחר להיות ולהיראות כמו שאני רוצה, בוחר להרגיש שלם עם עצמי, בוחר לאהוב את הגוף שלי".
מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אוהד חזקי, אמר כי "מדינת ישראל נמצאת במצב חירום. בימים שבהם האלימות, השנאה וההסתה כלפי הקהילה הגאה בישראל ממשיכה להשתולל, ממשלת ישראל בוחרת לשתוק. בזמן שבו נער מהמגזר הערבי נדקר על רקע נטייתו המינית וזהותו המגדרית, נבחרי הציבור הערבים בוחרים להתעלם. דרישתנו היא לחיות את חיינו בביטחון וללא שום פחד, בכל מקום ובכל מגזר".