שתף קטע נבחר
 

פייזר ממזגת את חטיבת התרופות שלה עם מיילן

המיזוג ייצור חברת תרופות גנריות מהגדולות בעולם. בעלי המניות של פייזר יקבלו 57% מהחברה הממוזגת - ענקית גנריקה עם מכירות שנתיות של 20 מיליארד דולר - עמיתיהם במיילן יקבלו 43%

עסקת הענק אושרה: לאחר הדיווחים מסוף השבוע, מיילן ופייזר מאשרות את החיבור בין השתיים - פייזר תמזג את עסקי התרופות שלה שכבר אינן מוגנות בפטנט עם עסקי הגנריקה של מיילן, בעסקה של החלפת מניות.

  

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

רשמי: פייזר תרכוש את מדיביישן ב-14 מיליארד ד'

פייזר ואלרגן הודיעו: עסקת המיזוג נסגרה

טבע תשלם 1.6 מיליארד ד' לפייזר על הפרת פטנט

 

גם מניית טבע הישראלית מגיבה לעסקה ועולה בשיעור של למעלה מ-5%. הסיבה לכך קשורה ככל הנראה בהערכות בשוק כי עסקת המיזוג בין פייזר למיילן תוביל למיזוגים נוספים בתחום שיכללו את טבע.

מפעל פייזר בפינלנד ()
מפעל פייזר בפינלנד
 

לפי תנאי ההסכם, בעלי המניות של מיילן יקבלו עבור כל מניה שברשותם מניה בחברה הממוזגת החדשה - שבה יחזיקו בעלי המניות של מיילן ב-43%, מול נתח של 57% שבו יחזיקו בעלי המניות של פייזר. החברה הממוזגת יכולה להגיע למכירות שנתיות של יותר מ-20 מיליארד דולר. פייזר סיימה את 2018 מכירות של 11.4 מיליארד דולר ופייזר רשמה בשנה שעברה על כל הפעילות שלה הכנסות של 53.6 מיליארד דולר. החברה לא סיפקה נתוני הכנסות נפרדים של העסקים שימוזגו עם מיילן.

 

העסקה תחבר בין שתי חברות שמתמודדות עם ירידה במכירות לאחר פקיעת הפטנטים על התרופות הנמכרות שלהן. מבחינת פייזר, מדובר בתרופות ליפיטור לטיפול בכולסטרול גבוה ובוויאגרה. בחברה מהמרים כי האיחוד עם החטיבה המקבילה של מיילן, שידועה בשל מכירת מזרקי האפיפן לטיפול באלרגיות, תספק נתיב לצמיחה מחודשת של המכירות.

 

מכירת חטיבת התרופות הגנריות היא חלק מהאסטרטגיה של מנכ"ל פייזר אלברט בורלה להתמקד בתרופות מרשם המוגנות בפטנט ובחיסונים. פייזר נמצאת בשלבים המתקדמים של פיתוח מספר תרופות חדשות, כל אחת מהן עשויה להשיג מכירות שנתיות של מעל מיליארד דולר אם יאושרו.

 

מניית מיילן נפלה ב-76% מהשיא שרשמה בשנת 2015, על רקע הקמפיין החריף שנוהל נגד החברה, לאחר שזו העלתה במאות אחוזים את מחירי האפיפן. בשנה שעברה הודיעה החברה כי היא מקימה ועדה מיוחדת לבחינת האפשרויות האסטרטגיות העומדות בפני החברה בשנים הבאות.

 

במקביל להודעה על העסקה, מיילן פרסמה היום את דוחותיה לרבעון השני: החברה רשמה ברבעון הפסד של 168.5 מיליון דולר או 33 סנט למניה, לאחר רווח של 37.5 מיליון דולר או שבעה סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 1.03 דולר למניה, כאשר צפי האנליסטים עמד על 94 סנט למניה בלבד. הכנסות מיילן עלו ב-2% ל-2.85 מיליארד דולר, כאשר הצפי בשוק עמד על 2.81 מיליארד דולר. 

 

העסקה יכולה להוביל לשינוים נוספים בתעשיית התרופות הגנריות, שעוברת טלטלות בשל כניסתן של יצרניות הודיות ולחץ להורדת מחירים. המגמות הללו פוגעות במכירות ובשווי המניה של חברות כמו טבע הישראלית. ההערכה בתעשייה היא כי מיזוגים יאפשרו לחברות לקצץ בעלויות ולהתמקד בתרופות עם שיעורי צמיחה גבוהים.

 

מיילן, שספגה ביקורות קשות לאחר שהעלתה בקרוב ל-550% את מחיר האפיפן בין 2007 ו-2016, היא גם בין החברות שנמצאות תחת חקירה בארה"ב בחשד לתיאום מחירים. גם טבע נחקרת בפרשה הזו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים