בשל בניית איצטדיון, פקעות של פרחים נדירים הועתקו
ברחובות הועתקו פקעות של חצב מצוי, סחלב קדוש וגלנית פלשתית - מהשטח שעליו יקום איצטדיון כדורגל לשמורת טבע סמוכה
לקראת בניית איצטדיון כדורגל חדש ברחובות - מנסים לפגוע כמה שפחות בסביבה: עובדי רשות הטבע והגנים, החברה לפיתוח רחובות ומתנדבים - בין היתר מ""זרעים מציון" - העתיקו אלפי פקעות של פרחים נדירים לשמורת טבע, במקום שבו עתיד לקום איצטדיון כדורגל בעיר.
הפקעות שהוצאו מהאדמה (צילום: עיריית רחובות)
ברחובות צפוי להיבנות איצטדיון בהשקעה של כ-100 מיליון שקל. בשטח הפתוח, שעליו ייבנה האיצטדיון, נמצאות אלפי פקעות של מינים מוגנים. רוב הפקעות שהוצאו מהקרקע הועברו לשטח שמורת בית חנן. חלק מהפקעות ייטמנו במקום אחר ברחובות. בין המינים המוגנים של הפקעות: חצב מצוי, חצב, שום גבוה, סחלב קדוש וגלנית פלשתית - הנמצאת בסכנת הכחדה. במקום יערכו בקרוב גם עבודות להעתקות עצים בשיתוף פקיד היערות.
פרוייקט בניית האצטדיון העירוני ברחובות מתוכנן כחלק מפארק נופש עירוני גדול אשר ישתרע על 126 דונם, מתוכם 50 דונם יוקצו עבור שטחי האצטדיון ומגרש אימונים שיוקם בסמוך אליו. בנוסף לאצטדיון, במסגרת התוכנית יהיה שטח ציבורי פתוח על כ-70 דונם הכולל שימור שביל טרזינות היסטורי ששימש קרוניות להובלת פירות הדר.
תומר עופרי, פקח תשתיות ברשות הטבע והגנים, הסביר כי "השטח שבו בונים האיצטדיון הוא גבעת כורכר טבעית. על מנת שערכי הטבע לא ייפגעו וייקברו מתחת לאיצטדיון החלטנו להוציא את כל ערכי הטבע משם. הפקעות הועתקו לשמורת טבע אירוס בית חנן, הנמצאת צמוד למושב. מדובר בתא שטח עם הרבה אירוסי ארגמן וחצבים. זו סביבה שמתאימה לצמחיה שיצאה מרחובות. זה מעין בית שני. אנחנו העתקנו אותם בעונה מתאימה לקליטה. אחד המינים שיצא משם, גלנית פלשתית, תועתק רק בחודש ספטמבר על מנת שייקלט כראוי. את הפקעות אנחנו שומרים תחת בקרה במשתלה מקומית".
מיטל קופרברג, סמנכ"לית פרויקטים בחברה לפיתוח רחובות, הוספה כי "שמירה על הצמחייה בשטחים הפתוחים במקום היא חלק מהתפקיד שלנו. עשינו כל מה שניתן על מנת להעביר את הפקעות בזהירות ובעדינות הראויה, כדי שיוכלו להמשיך ולפרוח עוד לפני החורף הקרוב".
פקעות שהוצאו מהאדמה
צילום: זרעים מציון
מומלצים