שתף קטע נבחר

מזמינים חשמלאי? כמה יעלה התיקון

בדיקת תקינות, תוספת נקודת חשמל או התקנה של טיימר. טווח המחירים בשוק הוא גדול יחסית. כדי לוודא שלא עובדים עליכם, הנה המחירון המומלץ. גם מחיר נמוך מדי, אמור לעורר חשד. אתר "המקצוענים" עם הסקירה

הדבר הראשון שאתם צריכים לבדוק כשאתם מזמינים חשמלאי, זה שיש לו רישיון. זאת, גם אם הוא בעל מקצוע שמגיע מטעם הקבלן. הדבר השני, הוא המחיר. בין אם אתם מבצעים תוספת של נקודת חשמל אחת בקיר, או נדרשים להתקנה בהיקף גדול יותר, הנה המחירון שיעשה לכם סדר ויגן עליכם מפני הצעות מחיר מופקעות.

 

לפני הכל, כדאי לדעת שיש טווח מחירים נהוג בשוק, וכדאי לערוך סקר שוק טלפוני קצר לפני שממהרים להזמין חשמלאי הבייתה.

 

    (צילום: .shutterstock) (צילום: .shutterstock)
(צילום: .shutterstock)

כמה יעלו תיקונים בלוח החשמל?

בדיקת הארקה: בייחוד בדירות ישנות, בדיקת הארקה היא אחד הדברים הכי חשובים, שיכולים למנוע אסון בתוך הבית. עלות הבדיקה היא 300-400 שקל, ובמקרים שבהם יש חשד לבעיות הארקה, חשוב להקפיד לבצע בדיקה זו מדי שנה. אם ממילא אתם מזמינים חשמלאי, בקשו בדיקת הארקה בנוסף לכל קריאת שירות. הדבר יוזיל עלויות, ויהיה כלכלי יותר מאשר להזמין בדיקה זו בנפרד. העובדה שבעל המקצוע כבר בביתכם, תאפשר לקבל מחיר גלובאלי.

 

איתור קצר חשמלי: המחיר הוא 250-350 שקל, והוא מתייחס לאיתור של תקלות בלבד. הוא אינו כולל עלות של החלפת רכיבים. אם החלטתם להחליף רכיב מסוים, הרי שעלות איתור הקצר יורדת לכ-50 אחוז מהסכום הזה, ולמעשה מקוזזת חלקית מעלות התיקון.

 

החלפת מפסק זרם ראשי: המחיר הוא 350-450 שקל, כשהוא מתייחס להתקנה של מפסק חד-פאזי. אם יש לכם בבית לוח חשמל תלת-פאזי, הרי שהמחיר יתייקר, אך לא בצורה משמעותית, אלא בתוספת של כ-20 אחוז.

 

החלפת ממסר פחת: זהו אותו כפתור בקרה שממוקם בלוח החשמל. עלות החלפתו היא 350-450 שקל, כשגם כאן תידרשו לשלם תוספת של כ-20 אחוז במחיר, אם יש לכם בבית לוח חשמל תלת-פאזי.

 

החלפת פקק בלוח החשמל: המחיר הוא 250-350 שקל, כשהמחיר כולל את הפקק.

 

תיקון מגעים בלוח החשמל: אם חוטי החשמל רופפים, הרי שמדובר בסכנה של ממש שיכולה לגרום לקצר חשמלי ולהגיע עד כדי התלקחות לוח החשמל ושריפה. עלות חיזוק המגעים הרופפים היא 250-350 שקל. שימו לב שאם החשמלאי מגיע לצורך תיקון כל תקלה שהיא, הוא לא יגבה תעריף מעלה עבור תיקון המגעים, אלא זה יהיה חלק מהשירות, או בתוספת שהיא בבחינת עלות סמלית, שאינה מגיעה לסכום זה.

 

התקנת שעון שבת: המחיר הוא 400-500 שקל, עבור שעון שבת אנלוגי.

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כמה יעלו התקנות של נקודות חשמל והחלפת שקעים?  

התקנת נקודת חשמל: אם אין צורך בחציבה בקיר, הרי שהמחיר הוא 300-500 שקל לכל נקודה. במקרה שיש צורך בחציבה בקיר, המחיר הוא 500-700 שקל, כולל עלות החציבה.

 

שימו לב שהמחירים מתייחסים לנקודת חשמל בלוח חשמל חד-פאזי, עם חיווט של עד 5 מטר, באמצעות תופסני פלסטיק או קליפס. עלות התקנת נקודת חשמל תלת-פאזית תתייקר ב-20 עד 30 אחוז במחיר.

 

הזזת נקודת חשמל: עלות הזזה של שקע חשמל או מפסק חשמל עם חיווט באורך של עד 3 מטר, תעלה לכם 300-400 שקל לנקודה. המחיר אינו כולל חציבה. חציבה תייקר את המחיר בכ-30 אחוז.

 

התקנת נקודת חשמל למזגן: המחיר עבור נקודת חשמל למזגן גבוה יותר, שכן מדובר בשקע כוח. העלות היא 500-700 שקל, כשהמחיר אינו כולל חציבה בקיר.

 

החלפת שקע: אם השקעים כבר רופפים, ויש צורך בהתקנת שקע חדש, הרי שהמחיר הוא 250-350 שקל לכל שקע חד-פאזי. עלות שקע תלת-פאזי תתייקר משמעותית, ותעלה כ-40 אחוז יותר במחיר.

 

כמה יעלו התקנות מתגים?

החלפת מתג (מפסק): עלות החלפת מתג היא 300-400 שקל, כשהמחיר מתייחס למפסק יחיד או כפול, וכולל גם את המתג עצמו. אם מדובר במתג או בשקע מוגן במים, המחיר נמוך יותר, ויעלה 250-350 שקל.

 

החלפת מתג לתריס חשמלי: עלות החלפת המתג היא 300-400 שקל, וגם במקרה זה המחיר כולל את המתג עצמו.

 

החלפת מתג לדוד: המחיר הוא 250-350 שקל, והוא כולל את המתג ואת העבודה.

 

עוד כתבות בנושא:

מאריכים ומפצלי חשמל  

עובש במקלחת? התקינו ונטה 

שקע ותקע: התנהלות בטוחה עם שקעים ותקעים

 

התקנת דימר: אם אתם אוהבים לעמעם את האורות ותרצו להתקין דימר, הרי שהמחיר שלו הוא 300-400 שקל, כשהמחיר כולל מתג דימר סטנדרטי ואת עלות ההתקנה.

 

התקנת מאוורר תקרה: עלות ההתקנה היא 250-350 שקל, ואינה כוללת כמובן את עלות המאוורר עצמו.

 

התקנת טיימר לדוד: המחיר הוא 350-450 שקל, עבור התקנת טיימר אנלוגי סטנדרטי. טיימר ימנע בזבוז חשמל מיותר ויוזיל בסופו של דבר את חשבון החשמל, וחשוב מכך: הוא ימנע מצב שבמקרה של תקלה בתרמוסטט של הדוד, הוא ימשיך להתחמם שעות ארוכות עד שיתפוצץ.

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כמה תעלה התקנה של גופי תאורה?  

התקנת גוף תאורה תעלה 250-350 שקל, כשהמחיר אינו כולל את עלות התקנת נקודת החשמל, ובוודאי שלא כולל את גוף התאורה עצמו. עלות התקנת נקודה לגוף תאורה היא 300-500 שקל, והמחיר מתייחס להתקנת נקודת תאורה חדשה, כולל חציבה בקיר בטווח של עד 3 מטר.

 

אם תרצו להתקין ספוטים - גופי תאורה נסתרים, הממוקמים בתוך קירות או תקרות מגבס – הרי שהמחיר יהיה זול יותר אם תתקינו מספר ספוטים באותו הביקור. זאת, גם אם הם ממוקמים באזורים שונים בבית. המחיר הוא 250-350 שקל לכל ספוט ואינו כולל את הספוט עצמו.

 

באילו מקרים לא תצטרכו לשלם דמי ביקור?

עלות ביקור חשמלאי היא 150-250 שקל, כשהמחיר מתייחס לביקור בשעות העבודה המקובלת. מחיר זה נגבה, לרוב אם מדובר בבדיקה פשוטה במיוחד או אם בעל המקצוע הגיע לביתכם, אך מסיבה כלשהי לא ביצע את העבודה. לא כל בעלי המקצוע גובים תשלום עבור עצם הגעתם, ושווה לבדוק זאת מראש טלפונית. ואולם, אם התבצעה עבודה כלשהי, אין לגבות את דמי הביקור בנוסף, שכן נהוג לקזז אותם מעלות הבדיקה.

 

צריכים חשמלאי? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 


פורסם לראשונה 30/07/2019 15:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים