שתף קטע נבחר

 

החשודים בדקירת הנער בהוסטל ללהט"ב הסגירו עצמם למשטרה

אחרי שהמשטרה ערכה סריקות במשך ארבעה ימים, שני תושבי טמרה הסגירו את עצמם בתחנת המשטרה בעיר ונעצרו בחשד שדקרו את אחיהם בן ה-16 מחוץ לבית דרור, המיועד לנוער שנזרק מהבית על רקע נטיותיו המיניות. עורך דינם: "אם היה מאוים, למה לא התלונן?"

 

זירת הדקירה    (צילום: ליהי קרופניק )

זירת הדקירה    (צילום: ליהי קרופניק )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר מרדף של ארבעה ימים: שני תושבי טמרה הסגירו את עצמם הערב (יום ג') בתחנת המשטרה בעירם ונעצרו בחשד שדקרו את אחיהם בן ה-16 שהתגורר בהוסטל בית דרור בתל אביב, המיועד לנוער להט"ב שנפלט מהבית על רקע נטיותיו המיניות.

 

בניגוד לדברי המשטרה, עורך דינם של השניים, עאדל דבאח, אמר כי "אין לשניים שום קשר לדקירה, והם הכחישו שהיו מעורבים בארוע. זה נכון שקראנו בכלי התקשורת שהנדקר אמר 'אח שלי דקר אותי', אבל אין הוכחה לטענתו". עורך הדין הוסיף כי "שני האחים לא היו בבריחה כמו שנטען. לכל אחד יש עסק והם הלכו למשטרה מעצמם. אם הנדקר היה מאוים מצד בני משפחתו, למה לא התלונן ולא הביא צו הרחקה? דבריו רחוקים מהאמת".

 

הנער פונה ביום שישי האחרון לבית החולים איכילוב לאחר שנדקר בכל חלקי גופו ומצבו הוגדר קשה. שלשום חל שיפור מסוים במצבו, והוא שב להכרה וכבר נושם בכוחות עצמו. מצבו מוגדר עתה בינוני.

 

גורמים בהוסטל שבו שהה סיפרו כי הנער שהה במקום כחודש, ובמהלכו היה נתון לאיומים מצד אחיו. הגורמים ציינו כי רשויות הרווחה היו מודעות לנושא. עם זאת, הנער היה בקשר עם חלק מבני משפחתו.

 

 

זירת האירוע בת
(צילום: מוטי קמחי)

זירת האירוע בת
(צילום: מוטי קמחי)

הנער, מטמרה במקור, התגורר במקלט "בית דרור" לאחר שנפלט מביתו - וסיפר לחובשים שהגיעו למקום הדקירה כי אחיו היה זה שדקר אותו. המשטרה פתחה במצוד אחר האח ברחבי תל אביב, ולקחה את הטלפון של הנער הפצוע לבדיקה.

 

מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אוהד חזקי, אמר כי "טוב שהמשטרה עצרה את החשודים בדקירה ואנחנו מפצירים למצות את חומרת הדין. זהו פשע שנאה בתזמון מטלטל, בשבוע שבו אנחנו מציינים עשור לרצח הלא מפוענח בברנוער וארבע שנים לרצח בעקבות המחדל במצעד הגאווה והסובלנות בירושלים, המציאות לא מרפה, זהו מצב חירום.

 

"בישראל של שנת 2019, חייהם של מי שאינם נכנסים לתוך תבניות והגדרות וקטגוריות, נמצאים בסכנה. הקהילה הגאה בישראל ממשיכה לספוג אלימות, הסתה ודיכוי יום-יום שעה-שעה. אנחנו נמשיך במאבק עד שכל אחד ואחת מאיתנו יוכלו לחיות בביטחון, בלי פחד, בכל מקום ובכל מגזר אנחנו מפצירים בכל מי שחוו גילויי להט"בופוביה לדווח למרכז הדיווח ע"ש ניר כץ, דיווח יכול להציל חיים", אמר.

 

מארגון הנוער הגאה, איגי, נמסר לאחר המעצר: "טוב שעצרו את האחים החשודים בפשע השנאה הקשה שהיינו עדים לו ביום שישי האחרון. לבנות ובני הנוער הלהט"ב בישראל מגיע לחיות בביטחון מלא, בלי לפחד מקרובי משפחה חשוכים ואלימות מלאת שנאה ברחובות. אנחנו מתפללים לשלומו של הנער הפצוע ומקווים שהוא יהיה האחרון ברשימה ארוכה מדי של קורבנות שנאה ולהטב"פוביה".

 

זירת הדקירה ברחוב יחיעם (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

זירת האירוע בת

מנתונים שהגיעו לידי ynet, עלה כי לאחר הדקירה חלה עלייה דרמטית בכמות הפניות לקו החם של ארגון הנוער הגאה, איגי. המוקד, שפועל בשגרה שלוש פעמים בשבוע בשעות הערב, הופעל במתכונת חירום וקלט כ-200 פניות, לעומת כ-30 עד 40 פניות בערב ממוצע. יונתן, העובד הסוציאלי שמנהל את הקו, סיפר כי רוב הפניות עסקו בבטיחות ההגעה לפעילויות הארגון.

 

בתוך כך, שלשום הגיעו מאות משתתפים לצעדת מחאה על האלימות כלפי הקהילה הגאה בתל אביב. במהלך ההפגנה, שנערכה בשדרות רוטשילד, הוקרא מסר מאחד הנערים השוהים בהוסטל. "הלב כבד, אנחנו במלחמה קיומית על לנשום בשקט. המחשבות ספוגות בדם. האגרופים קפוצים. לצאת לרחוב נהיה מלחמת התשה. אנחנו אוחזים ברעד מקפיא עצמות אחד את השנייה. אני לא רוצה להיות הכותרת הבאה בעיתון. בבקשה אל תתנו לזה לקרות", כתב.

 

הצעדה בת"א: "לא רוצה להיות הכותרת הבאה בעיתון"    (צילום: מוטי קמחי)

הצעדה בת"א: "לא רוצה להיות הכותרת הבאה בעיתון"    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

   

יו"ר חד"ש, איימן עודה, התייחס לדקירת הנער ביום שישי ואמר: "‏אסור לנו לקבל שום סוג של אלימות בחברה שלנו בטח לא פשעי שנאה". הוא הוסיף: "אני מתפלל לשלומו של הנער ומקווה לבשורות טובות. המאבק נגד האלימות והפשיעה בחברה שלנו הוא מצב חירום ונמצא בראש סדר העדיפויות שלנו".

 

ח"כ עאידה תומא סולימן, גם היא מחד"ש, צייצה בחשבון הטוויטר שלה: "המקרה המזעזע חושף שאלימות מגדרית בתוך המשפחה, לעיתים רצחנית, שמופנית באופן קבוע כלפי נשים, מופנית גם כלפי צעירים להט"בים שמבקשים לחיות בחירות. מוכרחים להיאבק בשנאה הרצחנית הזו ברמה הממסדית, וגם בתוך החברה שלנו".

 

מ"בית דרור" נמסר לאחר שהחשודים הסגירו עצמם למשטרה כי "אנחנו שמחים שהם נעצרו, זו תחושת הקלה. אנו ממשיכים ללוות ולהיות לצידו של הנער בבית החולים, להתמקד בחזרה לשגרה ככל הניתן ולהמשיך להעניק תחושת מוגנות לשאר בני הנוער".

 

איתי פנקס ארד, מחזיק תיק הגאווה בעיריית תל אביב-יפו, מסר בתגובה: "אני מברך את משטרת ישראל על לכידת החשודים בדקירה ומצפה למצות איתם את ההליכים. חשוב במיוחד עכשיו להשמיע קול ברור מצד מנהיגות הציבור הערבי בישראל נגד אלימות, ובעד סובלנות וקבלה כלפי הקהילה הגאה".

 

 

איתי בלומנטל השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי נהרין דוברות מד"א
זירת הדקירה
צילום: יוסי נהרין דוברות מד"א
מומלצים