למה נטעו 350 מיליון עצים באתיופיה ביום?
בריאיון לאולפן ynet אומר מנהל מחלקת יער במרחב דרום בקק"ל כי המטרה בנטיעת הכמות העצומה של העצים היא "לעצור את המדבר". וכן, כבר עשו את זה בארץ - אם כי בכמות קטנה הרבה יותר של עצים
באתיופיה נשתלו ביום שני 350 מיליון עצים, כחלק מתוכנית לשתול במדינה כ-4 מיליארד עצים. היוזמה נועדה לסייע "להחזיר את הנוף" של המדינה שלדברי מומחים נשחק במהירות בשל בירוא היערות ושינויי האקלים, אך בעיקר כדי למנוע מהמדבר להתפשט לאזורים ירוקים.
גיל סיאקי, מנהל מחלקת יער במרחב דרום בקק"ל, אמר בריאיון לאולפן ynet כי מדובר "במספר מטורף של עצים". הוא הסביר על מהות הפרויקט: "נוטעים שם לאורך 7,000 קילומטר ברצועה של רוחב של 15 קילומטר כדי לעצור את מדבר סהרה".
סיאקי אמר כי בישראל כבר משתמשים בשיטה זו כבר זמן רב. "אצלנו הנטיעות לעצירת המידבור התחילו עוד הרבה לפני שדיברו על שינויי אקלים והשפעות עולמיות כאלו ואחרות", הוא אמר. "לפני 120 שנה התחילו בנטיעות. אנחנו נוטעים מדי שנה, בעיקר באזור הדרומי, נטענו בשנים האחרונות הרבה יותר. עם הזמן השטחים הולכים ומצטמצמים, אופי הנטיעה גם משתנה. אם בעבר היו נטיעות המוניות לצורך ייעור של ארץ חרבה, הגבעות היו חשופות לחלוטין, השטחים הולכים ומצטמצמים. והיום נוטעים בשטחים מצומצמים על פי תוכניות מסודרות ומפורטות".
הוא אמר כי לא רק בישראל ובאתיופיה משתמשים בפתרון הזה: "ניסיונות כאלה נעשים לא רק באפריקה, ראינו פרויקטים כאלו דומים, פרויקט בסין שמנסים לעצור את הדיונות של מדבריות מלנוע ולהתקדם דרומה".
סיאקי סיכם כי השיטה עובדת: "ראינו את זה כאן במדינת ישראל הקטנה שלנו, עם השנים יצרנו חגורה ירוקה סביב העיר באר שבע, והאזור המדברי שנהג לנוע צפונה, רוחות מזיזות חולות, זרימה של גשמים סוחפת קרקעות. הפעולות שלנו תורמות ומייצבות את השטח ותורמות לסביבה