לשכת אוחנה על החלפת המנכ"ל: "השר פועל בהנחה שישאר בתפקידו"
בתגובה להבהרות שדרשה ועדת החריגים על הדחת מנכ"לית משרד המשפטים, לשכתו של אמיר אוחנה השיבה כי יש למנות אדם שיוכל לסייע לממש את מדיניותו. לדברי הלשכה, אוחנה רואה את עצמו בתפקיד גם אחרי הבחירות
במכתב שיצא מלשכת שר המשפטים אמיר אוחנה, במענה לדרישת ועדת החריגים של נציבות שירות המדינה שביקשה הבהרות על מינוי המנכ"ל החדש אופיר כהן במקום המנכל"ית שהודחה, אמי פלמור, נכתב כי "השר פועל מתוך הנחה שישאר בתפקידו לאחר הרכבת הממשלה". כך נודע היום (ד') ל-ynet.
שלשום פנה סגן הנציב, מוטי אהרוני, המכהן כיו"ר הוועדה האחראית על מינויים לתפקיד בכירים בשירות המדינה במהלך תקופת בחירות, לשר אוחנה כדי לבקש הבהרות מדוע יש להמשיך בהליכי המינוי של עו"ד אופיר כהן בתקופה הנוכחית.
במכתב המענה צוין כי יש לאפשר לשר למלא את חובתו המיניסטריאלית לניהול משרדו. הוא סבור שזכותו למנות איש אמון שיכהן תחתיו כדי לבצע את מדיניותו. עוד נכתב כי אוחנה שקל למנות מספר אנשים מבין בכירי המשרד, אך לא נמצא לטעמו מועמד שישלב ידע, נסיון ומידת אמון מספקת חוץ מעו"ד כהן.
לפני שבוע שלחה היועצת המשפטית של משרד המשפטים, לאה רקובר, מכתב לוועדת החריגים בו היא מאשרת את החלפתה של מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור בידי שר המשפטים אמיר אוחנה, ואת בחירתו במנכ"ל חדש.
"אין מניעה משפטית להחלפה", סיכמה רקובר במכתב. לדבריה, הדבר מתאפשר היות שבמקרה זה התקיימו שני תנאים: לשר אין אמון במנכ"לית - שהוא תנאי ראשון במשרת אמון הפטורה ממכרז. בנוסף, אמי פלמור הסכימה בשיחותיה עם אוחנה להחלפה ומכאן שלא מתקיימת במקרה זה הדחה.
עוד קבעה כי מדובר בתקופה מיוחדת שבה מזה כחצי שנה מתנהלות שתי מערכות בחירות. היא הדגישה כי אמנם הכלל הוא שיש להימנע ממינויים בתקופת ממשלת מעבר, אך אם שר המשפטים מציין כי לא קיימים יחסי אמון בינו לבין נושא משרה הפועל מכוח אמון השר בו - ניתן להחליפו. היא ציינה כי יחסי האמון הללו הם הסיבה לכך שהחלפת מנכ"לים עם כניסתו של שר חדש פטורה ממכרז, לעומת רוב המשרות הבכירות.
עוד הוסיפה היועצת המשפטית במכתב כי החלפת המנכ"ל על ידי השר אוחנה לא "תסנדל" את שר המשפטים הבא, היות שגם לו תעמוד הזכות למנות מנכ"ל שבו יבחר ויהיה איש אמונו. בשבוע שעבר נחשף ב-ynet כי השר אוחנה הדיח את פלמור ופנה לנציב שירות המדינה בבקשה למנות את כהן
במשרד המשפטים טענו כי הסיבה העיקרית שעומדת מאחורי הצעד היא רצונם של אוחנה וראש הממשלה בנימין נתניהו להשפיע על זהות פרקליט המדינה הבא, שמתוקף תפקידה פלמור הייתה אמורה לקחת חלק בוועדת האיתור למחליפו של שי ניצן.
בתגובה, אוחנה טען כי "הנוהג המקובל הוא ששר ממנה מנכ"ל. זו משרת אמון - ההפך הוא החריג. כך נראית משילות. בשבועות האחרונים שוחחתי עם אמי פלמור באשר לסיום תפקידה, ובשיחות היא הביעה נכונות והסכמה לסיום התפקיד. אין שחר לכל הספקולציות הפרועות בנוגע להחלטה, שהתקבלה על ידי, ועל ידי בלבד".