עריקה נדירה: חייל צפון קוריאני חצה את הגבול
רוב הצפון קוריאנים שבורחים ממולדתם עושים זאת דרך הגבול לסין. מעטים מעזים לחצות את האזור המפורז בחצי האי קוריאה, שנמצא בגבול החמוש ביותר בעולם. הלילה הודיעה דרום קוריאה על עריקה של חייל מהצפון
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
יותר מ-30 אלף צפון קוריאנים ערקו לדרום מאז המלחמה שפילגה את חצי האי לפני יותר מ-65 שנה. הרוב המכריע של העריקים חוצה את הגבול מצפון קוריאה לסין, ואז ממשיך לדרום קוריאה דרך מדינה שלישית. רק מעטים העזו לחצות את האזור המפורז, שבו יש נוכחות צבאית כבדה משני הצדדים ומוקשים רבים.
בנובמבר 2017 סיקרה התקשורת העולמית בהרחבה את עריקתו של חייל צפון קוריאני, בן 24, שברח לדרום תחת אש של חבריו בכפר פנמונג'ום באזור המפורז. החייל בן ה-24 נפגע כמה פעמים אך הצליח לשרוד. העריקה האחרונה אמש, במרכז חצי האי, הייתה השלישית בלבד מאז העריקה ב-2017.
בהודעה של הצבא הדרום קוריאני נמסר שהכוחות הבחינו בחייל מהצפון חוצה אמש את קו ההפרדה הצבאי, ליד נהר אימג'ין. הוא נעצר "בהתאם לנהלים" ונלקח לחקירה. טרם נמסר מידע על זהותו או על המניעים שלו. "לא ראינו תנועה מיוחדת של הצבא הצפון קוריאני לאורך הגבול", אמרו בסיאול.
האזור המפורז בחצי האי קוריאה נחשב לחזית האחרונה של המלחמה הקרה. הוא מפריד בין צפון קוריאה, מדינה גרעינית מבודדת וענייה, לדרום קוריאה הדמוקרטית והמפותחת. ב-2012 חייל צפון קוריאני הצליח לערוק לדרום למרות הגדר החשמלית ומצלמות האבטחה שיש בגבול. סיאול הדיחה שלושה מפקדים בעקבות המחדל הביטחוני.
היחסים בין שתי הקוריאות השתפרו בשנה שעברה, אך השנה נמצאים בדעיכה בעקבות מפגש הפסגה בין דונלד טראמפ לקים ג'ונג און שהסתיים ללא הסכם על פירוק מנשק גרעיני והקלה בסנקציות. פיונגיאנג נענשה בסנקציות קשות בגלל תוכנית הגרעין והטילים הבליסטיים שלה. השבוע, למרות הביקורת במערב, ערכה ניסוי טילים נוסף.
העריקים שבורחים מצפון קוריאה הם מקור לדיווחים על זוועות המשטר בפיונגיאנג. זאת הסיבה שהשלטון נוהג לכנות אותם "חלאות אדם".