שתף קטע נבחר

פחות סוכר: שותפה ברזילאית לחברת הפודטק של שטראוס

Citrosuco הברזילאית, החברה הגדולה בעולם לייצור מיצי תפוזים, נכנסה לראשונה שותפה לסטארט אפ מחממת הפודטק של שטראוס, שפיתח הליך להפחתת 30% מכמות הסוכר במיצי הדרים. סיטרוסוקו חולשת על 25% מהשוק העולמי ועל 45% מהשוק הברזילאי של מיצי תפוזים

מזון העתיד: Citrosuco הברזילאית, החברה הגדולה בעולם לייצור מיצי תפוזים, נכנסה לראשונה שותפה ב-BETTER JUICE, סטארט אפ מחממת הפודטק של שטראוס, שפיתח הליך להפחתת 30% מכמות הסוכר במיצי הדרים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

תנובה זכתה במכרז להקמת חממת פודטק בקריית שמונה

"ישראל הפכה למעבדת מזון לטובת העולם"

פודטק: לעשות שינוי אמיתי בענף המזון

 

סיטרוסוקו חולשת על 25% מהשוק העולמי ועל 45% מהשוק הברזילאי של מיצי תפוזים, והיא בבעלות Votorantim, קונצרן ברזילאי ענק שמחזור עסקיו השנתי כ-8.2 מיליארד דולר. זו השקעה ראשונה של גוף זר בסטארט אפ, והיא מוערכת בכ-2 מיליון שקל. סיטרוסוקו היא שותפה אסטרטגית שתאפשר ניסוי, שיחל בעוד חצי שנה, במתקן ייצור בברזיל. אם יצלח, תחל החברה בשלב מסחור הטכנולוגיה שלה ותצא לגיוס הון.

   (צילום: מירב קריסטל)
שותפה ברזילאית לחברת הפודטק של שטראוס(צילום: מירב קריסטל)
 

היזם ערן בלצ'ינסקי הוא ד"ר לביולוגיה שעבד בחברה לעיבוד פירות שהייתה ספקית של שטראוס, שחיפשה פתרון להפחתת סוכר בפירות המיועדים ליוגורטים ולמעדנים. יחד עם רוני שפירא מהפקולטה לחקלאות, הוא החל בפיתוח פתרון שלא יהיה כרוך בטעמי לוואי. הפטנט: שימוש במיקרואורגניזמים טבעיים שיש להם יכולת אנזימטית להמיר סוכר לסוג סוכר שכמעט לא זמין לגוף וכמעט נטול קלוריות. לדברי בלצ'ינסקי, בטר ג'וס היא היחידה בעולם שיכולה להמיר את כל סוגי הסוכר בפרי (סוכרוז, גלוקוז ופרוקטוז).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים