"זה לקח שנתיים אבל פרצנו את הדרך לנשים"
אליס מילר שזכתה לשמוע את נשיא המדינה דאז עזר וויצמן אומר לה: 'מיידלע ראית גבר סורג גרביים?' בגלל רצונה להיות טייסת בחיל האוויר, שברה את תקרת הזכוכית בזכות עתירה שהגישה לבג"צ. "אם נתקלים באי צדק יש לאן לפנות, בג"צ שומר על האזרחים הקטנים ואנחנו חייבים לשמור עליו"
בשיתוף המכון הישראלי לדמוקרטיה
"עזר וייצמן אמר לי 'מיידלע ראית גבר סורג גרביים?' "
אליס מילר עלתה לישראל ב-1978 מדרום אפריקה כשהייתה בת שש. בשל חלומה הגדול להפוך לאסטרונאוטית, למדה תעופה ואווירונאוטיקה. לאחר שסיימה את התיכון גם קיבלה רישיון טיס אזרחי, אחרי שלמדה כיצד להטיס מטוס בדרום אפריקה, ומבחינתה היה אך טבעי שלקראת הגיוס, היא ביקשה להתקבל לקורס טיס של חיל האוויר, אולם בקשתה נדחתה על הסף, עקב היותה אישה. צפו בווידיאו בראש הכתבה.
"הייתי בת 17 ורציתי להיות טייסת", מספרת מילר. "הייתי תלמידה מצטיינת וספורטאית מעולה, למה שאני לא אלך לקורס טיס, נתקלתי רק ב-לא. חיל האוויר ביקש שאפסיק לשלוח מכתבים, ח"כים אמרו שאין מה לעשות, אבל היה מוצא אחרון ותודה לאל שהוא קיים".
מילר החליטה לעתור לבג"צ. "בג"צ זה המקום לבוא ולהגיד שיש עוול שצריך לתקן". לדבריה זו הייתה לי חוויה בלתי נשכחת. "לקח שנתיים אבל פרצנו את הדרך לטייסות, חובלות, לוחמות וזו היתה אבן דרך היסטורית בכל מה שקשור לזכויות נשים, הבג"צ משמעותי לי כאמא, וזו דוגמה לבנות שלי שאם נתקלים באי צדק יש לאן לפנות, בג"צ שומר על האזרחים הקטנים ואנחנו חייבים לשמור עליו".
"התגברות הפוליטיקאים על בית המשפט העליון תביא לביטול המנגנון היחיד שמגן על הזכויות של כולנו", מוסיף יוחנן פלסנר, נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה. "חשוב להבין, היוזמות להרס בית המשפט העליון יעניקו לפוליטיקאים כוח בלתי מוגבל. אנחנו אומרים כן לאיזון בין הרשויות, אך לא לריסוק בית המשפט העליון".
בשיתוף המכון הישראלי לדמוקרטיה