יום אחרי ההמלצה: העיתון של ליצמן עולה למתקפה
ב"המודיע" המזוהה עם מפלגתו של סגן שר הבריאות תקפו את ההמלצה להגשת כתב אישום וזעקו: "המשטרה טופלת האשמות נגדו". עוד האשימו: "מדובר במסע הכפשה חסר שחר". ב"יתד נאמן" המזוהה עם גפני התעלמו לחלוטין מהפרשה
בבוקר שאחרי ההמלצה להגשת כתב אישום נגד יעקב ליצמן , "עיתון הבית" נגד המשטרה: "המודיע", ביטאונה הרשמי של יהדות התורה, המזוהה עם מחנה סגן שר הבריאות במפלגה, דיווח היום (ד') בדרכו על החשדות החמורים נגד היו"ר והתשתית הראייתית שהתגבשה נגדו, וטען כי מדובר בלא יותר מ"מסע הכפשות פוליטי מתוזמן" מצד רשויות החוק.
על פי "סופר 'המודיע'", בידיעה שפורסמה בעמוד השער של העיתון, "המשטרה טופלת האשמות" נגד יעקב ליצמן, שכל חטאו הוא ש"ביקש לסייע לאנשים במצוקה", והדבר משקף "גישה אומללה ותמוהה" מצידה. בידיעה מופיעה עמדתם של "פרקליטים בכירים" עלומים, הקובעים כי מדובר ב"מסע הכפשה חסר שחר" ומעריכים כי החשדות "יוכח בקלות" כחסרי בסיס.
העיתון חזר על המסר המרכזי מקו ההגנה של ליצמן, לפיו הוא מסייע לכל אדם הפונה ללשכתו, ללא הבדל דת, גזע, מין או השתייכות מגזרית - ללא פניות וללא משוא פנים, והחקירה מבקשת לפגוע בו דווקא במקום שבו הוא מצטיין - ממניעים פסולים. עוד נכתב: "מכל קצות הקשת הציבורית, מלבד השמאל ועויני הדת המוצהרים, מגנים את ההיטפלות דווקא למעשי החסד של אדם נאצל".
"המודיע" סיכם את הדיווח בטענה כי "המשטרה ממשיכה לפעול בצורה פוליטית מובהקת, ומתזמנת - כמו גם בחקירות פוליטיות אחרות - את ההודעות והפעולות והצעדים, בצורה שתשפיע על מהלכים פוליטיים ועל הבחירות במיוחד". לשיטת ביטאונו של ליצמן, "גישה משטרתית אומללה זו גורעת עד מאוד מהאמון שהציבור רוחש למשטרה, שגם כך הוא ברמה מוגבלת עד מאוד".
ביטאון רשמי נוסף של יהדות התורה, "יתד נאמן", המזוהה עם המחנה של ח"כ משה גפני, בחר להתעלם לחלוטין מהפרשה וכלל לא דיווח עליה לקוראיו.
אתמול הודיעה המשטרה כי קיימת תשתית ראייתית נגד ליצמן בפרשת המורה הפדופילית מלכה לייפר ובפרשה נוספת. לפי ההודעה, עם סיום החקירה עמדת המשטרה היא כי התגבשה תשתית ראייתית נגדו לביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים והדחה בעדות ב"פרשת ההסגרה" של לייפר, וכן עבירות מרמה והפרת אמונים והצעת שוחד ב"פרשת בית העסק לממכר מזון". אתמול אמר ליצמן באולפן ynet: "אני לא מכיר מלכה לייפר ולא רוצה להתייחס לחקירה אפילו. עניתי למשטרה, ואני לא יכול לענות על זה".
הפרשה, המכונה תיק 1452, נחקרה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433. במסגרת הפרשה נחקרו כמה אירועים שבהם עלה החשד שליצמן ניצל לכאורה את מעמדו ומרותו במשרד הבריאות במטרה להשפיע באופן פסול על שיקול דעתם של מגוון גורמי מקצוע הכפופים לו במשרד הבריאות.