שתף קטע נבחר

 

הפקת "מחוז ירושלים" נגד התאגיד: ידעתם על סצנות מבוימות, השמצתם והפרתם הסכמים

עורכי הדין של קודה תקשורת שיגרו מכתב חריף למנכ"ל אלדד קובלנץ, ובו הם מאיימים לנקוט בהליכים משפטיים בעקבות התנהלות התאגיד מאז שנחשף כי נשק הושתל במהלך הצילומים. הם טוענים כי לא הפרו שום התחייבות - וכן שעורכים מטעם התאגיד ידעו על הסצנות המבוימות ואף ביקשו לשנות סצנות. מכאן נמסר: "בקודה בוחרים שוב באי אמירת אמת"

חברת ההפקות של סדרת הדוקו-ריאליטי "מחוז ירושלים" עוברת מהגנה להתקפה חריפה נגד תאגיד השידור הציבורי, אחרי ההודעה על ביטול הפקותיה בשווי מיליוני שקלים.

 

חברת קודה הפקות שלחה מכתב טרם נקיטת הליכים משפטיים נגד התאגיד, שהגיע לידי ynet. כותרת המכתב אל מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ היא: "הפרת הסכמים בין תאגיד השידור הישראלי לבין קודה תקשורת. התראה דחופה לפני נקיטה בהליכים משפטיים".

 

במכתב נכתב כי חברת ההפקות נדהמה לגלות מתוך הודעות משמיצות שהוצאו לתקשורת מטעם תאגיד השידור, כי במסגרת דיון חירום של מועצת התאגיד הוחלט להפסיק את כל ההתקשרויות עם החברה, ולעצור את כל ההפקות של קודה תקשורת עבור התאגיד, גם את אלה הנעדרות כל קשר לתוכנית "מחוז ירושלים".

 

כל זאת כזכור, בעקבות השתלת נשק בסדרת הטלוויזיה "מחוז ירושלים" שהופקה על ידי קודה תקשורת ושודרה בתאגיד. לכאורה, הושתל רובה M16 בביתו של אדם לצורך צילומי הסדרה, וגם הוצג לכאורה מצג שווא של תפיסת נשק כאילו שנמצאה בחצר ביתו של תושב שכונת צור באהר במזרח ירושלים, בעוד שחצר הבית, לטענת התושב, כלל לא שלו.

 

בקודה תוקפים את ההחלטה על ביטול ההפקות וכותבים באמצעות עורך דינם רונן הורוביץ כי "ההחלטה בדבר הפסקה חד צדדית של ההתקשרויות עם קודה ופרסומה ברבים בוצעה בחוסר סמכות, מבלי שייערך כל בירור ענייני עם קודה ומבלי שנמסרה לה הודעת ביטול כדין". עוד נכתב כי "קודה תקשורת דוחה ההחלטה הפופוליסטית משוללת הבסיס וההודעה החד צדדית בדבר הפסקת כל ההתקשרויות ועצירת ההפקות והשידורים, המערבת גם שיקולים פנימיים וזרים של גורמים בעלי אינטרס בתאגיד. קודה תקשורת לא הפרה ולו שביב של התחייבות כפי שנטלה על עצמה בכל אחד ואחד מההסכמים, וההודעה והפסקת הפעילות מהוות כשלעצמן הפרה בוטה ויסודית של ההסכמים מצד התאגיד".

 

בחברת ההפקות אומרים כי מדובר בפגיעה קשה ביותר בחברה, שמסבה לה "נזקים עצומים, כספיים ואחרים". עורך הדין של החברה כותב כי בכוונתם "לבוא בחשבון עם התאגיד על כל נזקיה, וכן עם כל מי שבמעשיו ובמחשליו גרם ביודעין, משיקולים זרים ופסולים ובשוויון נפש לנזקים הללו".

 

בחברת ההפקות טוענים כי בניגוד לטענותיהם של אנשי תאגיד השידור הציבורי כי לא ידעו על המתרחש בהפקה - לא רק שאלה ידעו - אלא אף נתנו הוראות לכאורה. "כל פרק ופרק והתסריט שלו הועבר לבדיקה מקדימה, לשינויים ותוספות מצד העורכים מטעם התאגיד טרם אישורו ושידורו", נכתב. "עורכי התאגיד, לא רק שידעו כי במסגרת התוכנית ישנן סצנות מבוימות ומשוחזרות, הם אף ביקשו לשנות סצנות שנראו להם לא דרמתיות ולא אמינות מספיק, תוך התערבות ומעורבות פעילה בטקסטים, בעריכת הצילומים ובאופן הצגת הדברים.

 

"כל האירועים שתוארו בתוכנית מבוססים על מקרים שמהווים חלק מהעבודה המשטרתית השגרתית אשר קיבלה ביטוי דרמטי ולאו דווקא דוקומנטרי בתוכנית. בימוי של סצנות בהן נמצא ונתפס נשק חם בכפרים עיסוויאה או שועפט, משקף שחזור כן ואמיתי של אירועים אמיתיים שהתרחשו בפועל ותיאור של מצב קיים ובוודאי שאין ולא יכולה הייתה להיות בהם כל הטעיה של הציבור".

 

פואז דבש  ()
אקדח שהושתל בעליית הגג ו"נמצא" על ידי כלבי גישוש. מתוך הסדרה

 

במכתב ממשיכה חברת ההפקות לבקר את התנהלות התאגיד, שאותה היא מכנה "שערורייתית ברמה הציבורית, בלתי סבירה בעליל, נגועה בחוסר תום מובהק ושאינה עולה בקנה אחד עם התנהלות תקינה וראויה המצופה מגוף ציבורי... תחת הלחץ התקשורתי המגמתי, בפזיזות ובהיסטריה, בחר התאגיד לפעול בחוסר תום לב מובהק ובמהלך טקטי שנועד אך 'לרצות את ההמון' ולנסות לכסות על מעורבותו ואחריותו ובעיקר אחריותם האישית של הגורמים מטעמו למוצג בתוכנית".

 

בחברת ההפקות מוסיפים כי "בנסיבות העניין, מחוייב היה התאגיד לכל הפחות לבצע בדיקה עניינית ומעמיקה, של כל העובדות ונסיבות האירוע המדובר. על התאגיד מוטלת הייתה החובה לשמוע את עמדת כל הגורמים המעורבים, לרבות קודה תקשורת, בטרם יחרוץ דין ויגיע למסקנות נמהרות, פזיזות וחסרות בסיס שנזקן מי ישורנו. תמוה שהתאגיד נמנע מלבדוק את עצמו, שכן הוא היה שותף מלא להליך הבימוי ובכלל זה לכך שסצנות בתוכנית יבוימו וישוחזרו על בסיס פעילות משטרתית אמיתית כפי שקרה במקרה זה".

 

בחברת ההפקות הביעו צער על המקרה ואומרים כי לא צפו את המתרחש. "הוסתרו לחלוטין כל הפרטים המזהים הן של האנשים והן של פנים הבית בו נערך החיפוש. משכך, לא ראו הבמאים והעורכים כל בעיה בהוספת קטע מבוים, ודרמטי המבוסס על אירועים אמיתיים של תפיסת נשק. נקודת המוצא הייתה שבשום צורה לא ניתן היה לקשר או לבצע זיהוי בין הדמות והבית שזהותם הוסתרה לחלוטין. איש לא העלה בדעתו, גם לא עורכי התאגיד ואנשיו, שיבוא יום ואותה דמות שזהותה הוסתרה תחשוף את עצמה. ברור שלאיש אצל קודה, בתאגיד וגם במשטרה, לא הייתה כוונה לשתול נשק ולהפליל אדם מסויים בכך שנמצא בביתו בשעה שלא כך קרה".

 

לסיום דרשו בחברת ההפקות להחזיר את תוכניתו של גיא זהר למסך, שירדה בעקבות החלטת תאגיד השידור לבטל את ההפקות של קודה תקשורת ולערוך "בירור ענייני משותף להסדרת המחלוקות מחוץ לכותלי בית המשפט". אם דרישת חברת ההפקות לא תיענה, הם שומרים לעצמם את הזכות לנקוט באמצעים משפטיים.

 

מתאגיד השידור הציבורי נמסר: "כנראה שבקודה הטשטשו לגמרי הגבולות בין המציאות לאילוסטרציה. אחרי שהודו ואף התנצלו בפני אזרחי ישראל והתאגיד, בוחרים שם שוב באי אמירת אמת".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים