חשוד בפרשת שחיתות נמצא מת: "פרסום שמו שבר אותו"
גופתו של דני כץ, עובד עיריית ירושלים בן 37, אותרה ליד ביתו על ידי שוטרים. שמו נקשר לאחרונה בפרשת שחיתות, ועל פי החשד הראשוני הוא שם קץ לחייו. חבר קרוב: "תלו אותו בכיכר העיר". המשטרה פתחה בחקירה
גופתו של דני כץ, בן 37, אותרה הערב (שני) סמוך לבניין מגוריו בירושלים. הוא נמצא על ידי שוטרים שהגיעו למקום בעקבות דיווח שממנו עלה חשש לחייו, ופתחו בחקירת המקרה. הוא הותיר אחריו אישה ושתי בנות.
שמו של כץ, עובד בעיריית ירושלים, נקשר לאחרונה לפרשת חשד לשחיתות ושבמסגרתה שמו הותר לפרסום כחשוד. מפרטים ראשונים עולה כי כץ נחקר פעמיים במשטרה בשבוע שעבר על רקע הפרשה. לפי החשד, כץ היה יד ימינו של ציון תורג'מן, מנכ"ל חברת אריאל שהיא חברת בת של עיריית ירושלים, אשר נחשד במעורבות מסירת כרטיסים בחינם להופעות כדי לקדם טובות הנאה.
חבר קרוב של כץ, ניסים מטרסו, אמר ל-ynet: "דיברנו אתמול בלילה. היחס של המשטרה היה הוגן אבל היא יכלה להתעקש שלא להתיר את פרסום השם שלו. הסיפור הוא הפרסום, זה שבר אותו. עוד לפני שנחקרו, המשטרה פרסמה את האירוע. היד של המשטרה היתה קלה על ההדק והיא שהביאה למותו - היא חרצה את גורלו. יש פה דיני נפשות, מדובר באבא לשתי ילדות קטנות שהשאיר אישה", הוסיף.
"המשטרה צריכה לעשות בדק בית. חוויית המעצר היא קשה ועבורו היא הייתה קשה מאוד. ההליכה שלו באזיקים במעצר שברה אותו, התמונות שלו שפורסמו גמרו אותו. הוא נתלה בכיכר העיר", המשיך, "זה לא עבריין מין או סוחר סמים שהפרסום יביא לחשודים נוספים". עוד סיפר החבר כי המנוח השאיר מכתב שבו כתב כי "בסך הכול עזר לאנשים ולא קיבל טובות הנאה ולא שוחד".
אתמול הותר לפרסום כי תורג'מן והעוזרת שלו חשודים כי במשך שבע שנים העניקו אלפי כרטיסים לאירועים והופעות תמורת קידום אינטרסים אישיים, בהם ביטול דו"חות חניה. תורג'מן חשוד שפעל גם לקידום הרס מבנה לשימור ובניית בניין במקומו. החקירה הסמויה החלה לפני כ-10 חודשים בעקבות בדיקת מבקר המדינה.
תורג'מן (71), הוא אחת הדמויות המוכרות והחזקות בבירה. ב-17 השנים האחרונות הוא מכהן כמנכ"ל חברת אריאל - כאמור, חברת בת של עיריית ירושלים שמפיקה את הפסטיבלים הגדולים בעיר. בין היתר מפעילה החברה את הארנה, אולמה של קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים, ושם יושבים משרדיה.
במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו. נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים כגון ער"ן בטלפון 1201 או באתר סה"ר: http://www.sahar.org.il