שתף קטע נבחר

40% מהגופים אינם עומדים ביעד העסקת בעלי מוגבלויות

כך על פי הנתונים שהופקו בידי הביטוח הלאומי, כחלק מיישום תיקון 15 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, לפיו גוף ציבורי עם 100 עובדים לפחות יפעל כך שלפחות 5% מהם יהיו עם "מוגבלות משמעותית"

60% מהגופים הציבוריים עמדו אשתקד ביעד ההעסקה של אנשים עם מוגבלות - 5% מהעובדים ומעלה. כך פרסמה נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

צפו: אנשים עם מוגבלות חושפים את התירוצים שקיבלו ממעסיקים

שוויון לכל: שילוב אנשים עם מוגבלויות בעבודה ובחברה

גם ב-2017: רק מחצית מהאנשים עם מוגבלות בישראל עובדים

 

מתוך 316 גופים גדולים שנבדקו, 60% עמדו ביעד; 22% עמדו בו חלקית, עם 3.5% עד 5% מהעובדים; ב-15% הנתון היה רק 2%-3.5%; ו-3% לא עמדו ביעד כלל. ב-218 הרשויות המקומיות, כשני שלישים מהרשימה, 62% עמדו ביעד הייצוג ההולם באופן מלא.

גבר מרותק לכיסא גלגלים ליד מדרגות (צילום: shutterstock)
40% מהגופים אינם עומדים ביעד העסקת בעלי מוגבלויות(צילום: shutterstock)
 

הנתונים הופקו בידי הביטוח הלאומי כחלק מיישום תיקון 15 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, לפיו גוף ציבורי עם 100 עובדים לפחות יפעל כך שלפחות 5% מהם יהיו עם "מוגבלות משמעותית" - אנשים הנתקלים לעיתים בקושי להשתלב בשוק העבודה. על גופים אלה לבצע שורה של פעולות לקידום העניין, בהן מינוי ממונה תעסוקה אשר יהיה אמון על הנושא.

 

לנציבות שבמשרד המשפטים יש סמכויות פיקוח ואכיפה. ב-2018 הוצאו מכוחן מכתבי התראה ל-53 גופים שלא עמדו ביעד - 18 מהם עמדו בו לאחר מכן, וליתר הוצא צו שהפרתו יכולה להוביל להליך פלילי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אישה המרותקת לכסא גלגלים
צילום: shutterstock
מומלצים