גרסת האב מלוד: "לא קשרתי את הבת שלי, היא לא הוזנחה"
האב שנעצר בחשד להזנחת בתו, שנמצאה קשורה ובוכה במקלחת בדירה, הכחיש את המיוחס לו וטען כי הלך לים עם אשתו ושלושת ילדיו האחרים לים, כשהילדה שנמצאה ישנה בבית באותה עת. "חבר התקשר אליי ואמר לי שהיא בוכה. חזרתי וראיתי את המשטרה"
כמעט יממה לאחר שהורים בשנות ה-30 וה-40 לחייהם מלוד נעצרו בחשד להזנחת בתם, כבת חמש, שנמצאה לבדה במקלחת כשהיא קשורה בידיה וברגליה ובוכה - ל-ynet נודע כי האב אמר בחקירתו: "לא קשרתי אותה והיא לא הוזנחה". לדבריו, הוא הלך עם אשתו ושלושת ילדיו הנוספים לים והילדה ישנה בבית באותה עת. הילדה פונתה לטיפול רפואי בבית החולים אסף הרופא כשהיא במצב בינוני.
"בשלב מסוים", לדברי האב, "התקשר אליי חבר שאמר שהוא שמע שהיא בוכה. חזרתי הביתה ואז ראיתי את המשטרה". הוא יובא היום (ג') יחד עם אשתו לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בראשון לציון.
לפי המשטרה, התקבל אמש דיווח על קולות הבכי וכוח משטרה שהגיע למקום פרץ אל הדירה שבתוכה כאמור נמצאה הילדה, כבת חמש, כשהיא קשורה לבדה במקלחת, בתנאי הזנחה קשים ובמצב בריאותי רע.
במשטרה טוענים כי לילדה אין אפילו מספר תעודת זהות, שכן היא ככל הנראה נולדה בשטחי הרשות הפלסטינית. השוטרים נאלצו לחתוך את החבל שעימו נקשרה.
עורכי הדין שוקרי אבו טביק וחי אוזן מסרו: "ההורים מכחישים את המיוחס להם. הם טוענים כי כשיצאו מהבית, הילדה ישנה בחדרה, וכעבור שעתיים התקשר חבר המשפחה והזעיק אותם לדירה וסיפר להם שהוא שומע צעקות מהדירה.
"שוטרים שהגיעו לדירה מצאו את הילדה קשורה בחבלים. אין שום ראיה שהם מעורבים במיוחס להם. מדובר בהורים נורמטיבים שלא מסוגלים לעשות את המיוחס להם. נטען לשחרורם בבית המשפט".
לפי מחקרים שנעשו בישראל, אחד מכל חמישה ילדים בארץ נפגע מהתעללות בידי מבוגר. על פי השנתון הסטטיסטי של המועצה לשלום הילד, מספרם של הילדים הנמצאים בסיכון הכפיל את עצמו מאז שנת 2000 והגיע בתחילת 2017 לכ-344 אלף. בשנת 2017 הופנו כ-48 אלף דיווחים חדשים על קטינים בסיכון לטיפולם של עובדים סוציאליים, 72% מהם על ילדים שנפגעו בידי אחראי בתוך המשפחה.
מהמועצה לשלום הילד נמסר כי "המקרה המזעזע של הילדה בת החמש מלוד שעברה הזנחה קשה אינו המקרה היחיד. יש בישראל יותר מידי ילדים שעוברים גיהינום בתוך הבית שלהם או בסביבתם הקרובה, רבים מהם לא יכולים או מפחדים לפנות לעזרה.
"מניעת התעללות בילדים צריכה להיות משימה לאומית. מדינת ישראל צריכה להבטיח שמערכות ההגנה על הילדים יפעלו באופן מיטבי ולעבות את שירותי הרפואה והרווחה לילדים במשאבים הנחוצים ובתקינה המתחייבת מהיקף התופעה.
"הדרך הטובה ביותר לעזור לילדים נפגעי התעללות היא למנוע את הפגיעה או את המשכה, באמצעות ערנות ואחריות חברתית, הן מצד אנשי המקצוע והן מצד הציבור בכללותו. בזכות פקיחת עיניים ואוזניים ודיווח לרשויות המתאימות, ניתן יהיה להגן על ילדים".