צרות בארגנטינה: הפסו ממשיך בצלילה - מאבד 10% נוספים
בכך משלים המטבע ירידה של 80% מתחילת השנה ו-25% מאז תוצאות הבחירות. המדדים באסיה ננעלו בירידות על רקע המחאה בהונג קונג
הפסו ממשיך בצלילה, הבורסות באסיה נפלו: המטבע הארגנטיני יורד היום (ג') ב-10% נוספים מול הדולר - ובכך משלים ירידה של 80% מתחילת השנה ו-25% מאז תוצאות הבחירות בתחילת השבוע. זאת על רקע הבטחותיו של נשיא ארגנטינה, מאוריסיו מאקרי, אתמול כי יזכה בכהונה שנייה - למרות תוצאות הבחירות המקדימות במדינה, בהן ניצח מנהיג האופוזיציה אלברטו פרננדס בפער של יותר מ-15.
הטלטלה בארגנטינה: "היום אנחנו עניים יותר"
הונג קונג: 5,000 מפגינים משתקים את נמל התעופה
אוגוסט הלוהט: מדוע נדמה לכם שעוד רגע השווקים קורסים
ההפסד של מאקרי בבחירות המקדימות, הנחשבות למעין מדגם רשמי בארגנטינה, הביא למפולת בבורסה הארגנטינית, שצנחה ב-30%. צניחה משותפת שכזאת במניות ובמטבע לא אירעה במדינה מאז המשבר הכלכלי שעברה ב-2001.
מאקרי, שנבחר ב-2015 ותומך בכלכלה חופשית, אמר כי הוא בטוח שיצליח להפוך את התוצאה, אך הזהיר כי הירידה בערך הפסו תגרום לגידול באינפלציה במדינה. "אני בטוח שתוצאות הבחירות באוקטובר יהיו צמודות יותר. מי שלא רוצה לחזור לעבר יצטרף אלינו", אמר במסיבת עיתונאים, והוסיף כי לא יערוך שינויים בהרכב ממשלתו או במדיניות הכלכלית שלו.
המהומות בהונג קונג הובילו לירידות שערים באסיה
בתוך כך, בורסות אסיה ננעלו בירידות שערים בהובלת השווקים ביפן ובהונג קונג -בה המחאות והשיבושים נמשכו גם היום, כאשר הבוקר בוטלו מאות טיסות שהיו אמורות להמריא משדה התעופה הבינלאומי בעיר. בנעילה באסיה, מדד האנג סנג בהונג קונג נפל ב-2.2% לשפל של שבעה חודשים מאז ינואר השנה. ניקיי ירד ב-1.1%, שנגחאי איבד 6.3%.
ההסלמה בהונג קונג מגיעה אחרי למעלה מחודשיים של גלי הפגנות שפרצו בתגובה לכוונת הממשל לאכוף צו הסגרה שהיה מאפשר לשפוט חשודים במעשים פליליים, בסין. הצו בוטל בחודש שעבר, אך המפגינים ממשיכים לדרוש דמוקרטיזציה נוספת של הממשל.
המושבה הבריטית לשעבר, שחזרה לשליטת סין ב-1997, אמורה ליהנות מדרגה גבוהה של אוטונומיה במסגרת מדיניות "מדינה אחת, שתי מערכות". עם זאת, המקומיים טוענים כי חירותם ניטלת מהם בהדרגה בהשפעת סין.