שתף קטע נבחר
 

הבנק הבינלאומי הרוויח 224 מיליון שקל ברבעון השני של השנה

מדובר בעלייה צנועה של 2.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. חברת כרטיסי האשראי כאל סיכמה את הרבעון בזינוק של 12% ל-54 מיליון שקל

הבנק הבינלאומי סוגר את הרבעון השני של 2019 עם רווח רבעוני של 224 מיליון שקל ותשואה להון של 11.3% - כך עולה מהדו"חות הכספיים שפורסמו היום (ג'). הרווח גדל בשיעור צנוע של 2.3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אך בנטרול רכיבים מסוימים ברבעון המקביל - כמו רווח ממכירת נכסים בהיקף של 33 מיליון שקל והוצאות בגין מיזוג אוצר החייל - גדל הרווח בשיעור של 16.1%.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

אובר: הפסד עצום של 5.2 מיליארד דולר ברבעון

טבע: הרווח עלה על הציפיות, החוב גדל ומנהל הכספים עוזב

אינטל שוברת את תחזית ההכנסות: המניה מזנקת ב-6%

שופרסל: ירידה חדה של 28.3% ברווח הנקי ברבעון הראשון

 

הרווח המימוני צמח ברבעון השני ב-7.3% ל-665 מיליון שקל. האשראי לציבור נטו הסתכם ב-85.5 מיליארד שקל - עלייה של 1.5% מתחילת השנה. ההוצאות בגין הפסדי אשראי הסתכמו ב-0.14% לעומת 0.2% בתקופה המקבילה אשתקד.

  ()
מנכ"לית בנק הבינלאומי, סמדר ברבר צדיק

פירות ההתייעלות שמובילה המנכ"לית, סמדר ברבר צדיק, ממשיכים לשאת פרי - עם שיפור ביחס היעילות ל-65.9% לעומת 68.8% בתקופה המקבילה אשתקד ו-68.4% בסוף 2018. לבינלאומי מדיניות חלוקת דיבידנד של עד 50% מהרווח הנקי, ובהתאם מתחילת השנה חילק הבנק 190 מיליון שקל כדיבידנד. תשואת הדיבידנד הגיעה ל-4.6%. לאחר תאריך הדוחות הכספיים החליט דירקטוריון הבנק על חלוקת דיבידנד בסך של 110 מיליון שקל.

 

ברבר צדיק מסרה: "תוצאות המחצית הראשונה של השנה משקפות את המשך המגמה שבה צועד הבנק מזה תקופה, מגמה שעיקרה צמיחה בהכנסות וצמצום בהוצאות וזאת תוך הקפדה על שמירת איתנותו הפיננסית הגבוהה של הבנק.

 

"השיפור ביעילות הבנק ניכר הודות לכך שמהלכי ההתייעלות שיישמנו מקבלים ביטוי בהדרגה, בעיקר עם מיזוג אוצר החייל ופרישת עובדים במסגרת תוכניות פרישה מרצון. תהליכי הצמיחה, ההתייעלות והאיתנות הפיננסית הגבוהה והמתמשכת הביאו לכך שלאחרונה שתי חברות הדירוג שמדרגות את הבנק, הן מידרוג והן מעלות S&P, העלו את דירוג פקדונות הבנק ל-AAA".

 

כאל: הרווח זינק ל-54 מיליון שקל

בתוך כך, פרסמה היום חברת כרטיסי האשראי כאל שבשליטת בנק דיסקונט את הדו"חות הכספיים לרבעון השני, לפיהם היא רשמה רווח נקי של 54 מיליון שקל. מדובר בעלייה של 12% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. את החציון הראשון של השנה סיימה כאל עם רווח נקי של 91 מיליון שקל - עלייה של 17% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

הכנסותיה של כאל הסתכמו ב-462 מיליון שקל - עלייה של 11% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בחציון הראשון של השנה הסתכמו הכנסות החברה ב-894 מיליון שקל - עלייה של 10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

מנכ
מנכ"ל כאל, לוי הלוי(צילום: רמי זרנגר)
 

מחזור העסקאות בכרטיסי עמד על 26 מיליארד שקל - עלייה של 15% לעומת אשתקד. בחציון הראשון של השנה חצה לראשונה מחזור העסקאות שבוצעו בכאל סכום של 50.6 מיליארד שקל. מדובר בעלייה של 15% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. התשואה להון עמדה על 12.4% לעומת 11.7% אשתקד, כאשר בחציון הראשון של השנה התשואה להון עמדה על 10.1% לעומת 9.3% בתקופה המקבילה.

 

מספר הכרטיסים של כאל עמד בסוף החציון הראשון של שנת 2019 על כ-3.4 מיליון - עלייה של 11% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. מתוכם, 1.7 מיליון כרטיסים הם כרטיסים חוץ בנקאיים - עלייה של 17% בהשוואה לחציון הראשון של שנת 2018.

 

הריבית הממוצעת עמדה ברבעון זה על 10.5%, כפי שהייתה גם ברבעון המקביל אשתקד, למרות שבמהלך תקופה זו העלה בנק ישראל את הריבית במשק. כאל היא עדיין חברת האשראי עם הריבית הממוצעת הגבוהה מבין שלוש חברות האשראי, אם כי דו"חות המתחרה מקס שפורסמו אתמול המשיכו להצביע על מגמת עלייה בריבית הממוצעת, כתוצאה ממתן אשראי ללקוחות מסוכנים יותר.

 

תיק האשראי הכולל (אשראי צרכני ומסחרי) גדל ב-14% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. תיק האשראי הצרכני (נכון לסוף יוני) עמד על 5.1 מיליארד שקל - עלייה של 14% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. כאל נהנית ממועדוני האשראי הגדולים שלה כמו שופרסל ואל על, כדי להציע אשראי ללקוחותיהם.

 

הרווח מפעילות מימון הסתכם ב-130 מיליון שקל - עלייה של 12% לעומת השנה שעברה. בחציון הראשון של השנה הסתכם הרווח מפעילות מימון ב-250 מיליון שקל - עלייה של 10%. ההוצאות בסעיף הפסדי אשראי עמדו על 29 מיליון שקל - קיטון של 5%; וההוצאות בסעיף הפסדי אשראי בחציון הראשון של השנה עמדו על 63 מיליון שקל - קיטון של 10%.

 

נזכיר כי כאל, בניהולו של המנכ"ל לוי הלוי, היא חברת כרטיסי האשראי היחידה שלא אולצה להיפרד מבנק במסגרת חוק שטרום (החוק להגברת התחרות במערכת הבנקאית). דו"חות מקס שפורסמו אתמול הצביעו על האתגרים בהפרדתה מבנק לאומי, ובכלל זה התייקרות עלויות המימון ותשלומים גבוהים יותר ללאומי - במסגרת הסכם התפעול של הכרטיסים הבנקאיים.


פורסם לראשונה 13/08/2019 10:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיון פרג'
מנכ"לית הבנק הבינלאומי, סמדר ברבר צדיק
סיון פרג'
מומלצים