ניסנקורן: "נתניהו חסר חמלה, אין לו אפילו כרטיס אשראי"
יו"ר ההסתדרות לשעבר ומספר 5 בכחול לבן תקף באולפן ynet את המדיניות הכלכלית של ראש הממשלה: "דורסנית כזאב". הוא ענה לאזהרות הליכוד מפניו: "ריסנתי את הוועדים הגדולים, הם חשובים לדמוקרטיה. בתקופתי בהסתדרות לא היה גירעון"
יו"ר ההסתדרות לשעבר ומספר 5 בכחול לבן, ח"כ אבי ניסנקורן, תקף היום (ד') באולפן ynet את המדיניות הכלכלית של ראש הממשלה בנימין נתניהו: "היא חסרת חמלה, דורסנית וקפיטליסטית. מדיניות של זאב".
"תמיד הייתי בעד כלכלה חופשית", אמר ניסנקורן. "גם אני וגם נתניהו אנשי שוק חופשי - אבל ההבדל בינינו הוא שלו אין חמלה, הוא לא יודע מה זה להיות חברתי. מבחינתו זה פסול". לדבריו, ראש הממשלה נכשל בנושא הכלכלי: "קודם כל כי אין לו אפילו כרטיס אשראי. מי שאין לו את זה ולא יודע אפילו להוציא כסף - לא יכול להבין את החולשה הזאת או לזהות את הנושאים החברתיים כחשובים".
לדברי ניסקורן, שר האוצר משה כחלון בנוסף לשרים וחברי כנסת אחרים תומכים במדיניות שלו השוק החופשי-חברתי שלו. "בארבע עיניים אני שומע מה אומרים על המדיניות הדורסנית של נתניהו", סיפר. "מאחורי הקלעים אומרים משהו אחד - ולפני המצלמות אומרים משהו אחר".
- כחלון אמר כאן אתמול שזו תהיה סכנה להפקיד את האוצר בידיך ובידי ההסתדרות.
"מה הקשר בין ניסנקורן להסתדרות? הייתי יו"ר ההסתדרות שקיבל רק שבחים. מספר ימי השביתה בתקופה שלי היה מינימלי, לא היה גירעון. אני עזרתי לכחלון למנוע גירעון בשנים הללו והבאתי הישגים חברתיים למדינת ישראל. אני גאה בעשייה שלי".
- השאיפה שלך היא להיות שר אוצר?
"לא משנה לי. אני רוצה להיות חלק מהנהגת המדינה ולא משנה לי באיזה תפקיד. כל תפקיד שגנץ יבקש ממני לבצע - אבצע לטובת שינוי בישראל.
"תראו מה קורה עם ועדת ההיתרים, עם אמיר אוחנה כשר משפטים, עם הקבינט המדיני-ביטחוני, בתחום החינוך והחינוך המיוחד", המשיך, "המדינה שלנו במצב רע מאוד".
- כחלון גם אמר שאין גירעון ושהמשק במצב מצוין. מסכים?
"אנחנו בגירעון שמתקרב לחמישה אחוזים. בנוסף, יש לנו ראש ממשלה שהכניס מדינה שלמה לשיתוק כלכלי למשך שנה שלמה. אי אפשר להתמודד כרגע עם כלום, אי אפשר לקבל החלטות מהותיות. אתמול דיברתי עם יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני לגבי הצלת עבודה כלשהי, והוא אמר לי "שמע, המערכת בשיתוק. להוציא פעמיים מיליארדים על בחירות מיותרות זה בזבוז כסף". יש לנו בעיה, אנחנו צריכים לצאת מהגירעון ומצד שני לחשוב איך אנחנו מצמצמים פערים ודואגים לחינוך ולבריאות".
- איך עושים את זה?
"בכל נושא שהוא קואליציוני ולא פונה לכלל הציבור", השיב ניסקורן. "מדובר במיליארדים. אנחנו צריכים להשתדל להעביר תקציבים שישרתו את כלל הציבור, ולראות איך מייצרים מצב שבו אנחנו חוזרים למתווה של צמיחה".
- יאיר לפיד תומך בצמצום כוחם של הוועדים הגדולים. אתה שותף לדעתו?
"אני חושב שצריך איזונים במדינה, ואני חשוב שמה שעשיתי הוא הנכון. מצד אחד, לכבד את זה שיש ארגוני עובדים, זה דבר חשוב לדמוקרטיה ולצמצום פערים. מצד שני, לכבד גם את זה שצריכה להיות משילות, הורדת בירוקרטיה ומשק חופשי - אבל חייבים להישמע.
"הדיונים האמיתיים הם החינוך והבריאות - למה החינוך בשדרות ובאופקים טוב פחות מתל אביב? למה נתניהו לא מקצה משאבים? למה הבריאות הציבורית בקריסה? למה הורים כמוני לילדים שצריכים חינוך מיוחד עומדים בפני אתגרים שאינם מטופלים?".