שתף קטע נבחר
 

בגלל הפסדי רשת Be וגידול בהוצאות המימון: הרווח של שופרסל צנח ב-43%

הרווח הנקי של הרשת ברבעון השני של השנה הסתכם ב-48 מיליון שקל, לעומת 85 מיליון שקל אשתקד. רשת הפארם רשמה הפסד תפעולי של 12 מיליון שקל

רשת שופרסל פרסמה הבוקר (ד') את דו"חותיה הכספיים לרבעון השני של השנה. האצת התרחבות רשת הפארם Be, יישום תקן חשבונאי, שערוכים שבוצעו בשנה שעברה וגידול בהוצאות המימון - כל אלה פגעו בביצועיה.

 

למרות הירידה בהכנסות - שטראוס קפצה ברווח הנקי

הפרידה מלאומי קארד מורגשת בלאומי; דו"חות חזקים לדיסקונט

הבנק הבינלאומי הרוויח 224 מיליון שקל ברבעון השני של השנה

 

הרווח הנקי הסתכם ב-48 מיליון שקל - צניחה של 43% ברווח הנקי מול הרבעון המקביל אשתקד, אשר הסתכם בכ-85 מיליון שקל. את החציון הראשון סיכמה החברה עם רווח נקי של 96 מיליון שקל בלבד אל מול 152 מיליון שקל בחציון המקביל אשתקד. מדובר בירידה של 37% ברווח הנקי.

איציק אברכהן שופרסל (צילום: סיון פרג', אביהו שפירא )
מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן(צילום: סיון פרג', אביהו שפירא )

הכנסות החברה צמחו ב-9% ברבעון, כאשר הסתכמו בכ-3.4 מיליארד שקל אל מול 3.1 מיליארד שקל אשתקד; כאשר עיקר הצמיחה מיוחסת לעלייה בפעילות הקמעונאות ולהשפעת עיתוי חג הפסח, אשר חל השנה ברבעון השני - בעוד בשנה שעברה חל ברבעון הראשון. המכירות בחנויות הזהות צמחו בשיעור של 5.7%, בעיקר כתוצאה מהשפעת עיתוי החג. המונח חנויות זהות מתייחס לסניפים שרשתות הפעילו גם ברבעון הנוכחי וגם ברבעון המקביל, ומאפשר לבחון את ביצועי הרשת בניכוי שינויים שנובעים מפתיחת סניפים חדשים או סגירת סניפים קודמים.

 

הכנסות מגזר ניהול מועדון לקוחות אשראי הסתכמו בכ-24 מיליון שקל, בהשוואה ל-19.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות מגזר Be הסתכמו הרבעון ב-176 מיליון שקל - צמיחה של 31% מול הרבעון המקביל, בעיקר בזכות פתיחת סניפים חדשים, כאשר המכירות בחנויות הזהות של Be צמחו ב-8.4% מול הרבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח הגולמי של החברה צמח ב-8% והסתכם ב-920 מיליון שקל (שיעור רווח גולמי 26.8%). ברבעון המקביל אשתקד הרווח הגולמי של החברה הסתכם בכ-851 מיליון שקל (שיעור רווח גולמי של 27%). הרווח התפעולי לפני הכנסות/הוצאות אחרות צמח ב-12% והסתכם הרבעון בכ-138 מיליון שקל (שיעור רווח תפעולי 4%); ברבעון המקביל הרווח התפעולי הסתכם ב-123 מיליון שקל (שיעור רווח תפעולי 3.9%).

 

האונליין בצמיחה, רשת Be הפסידה

שיעור מכירות שופרסל אונליין הגיע ל-14.8% מכלל המכירות - תחום שצומח בעקביות מאז הושק. לפני שנתיים עמד שיעור המכירות באינטרנט על 11.1% מכלל מכירות סניפי שופרסל, שמחזיקה כיום בחמישה מרכזי שילוח ידניים. לדברי הרשת, פעילות האונליין אינה הפסדית והיא ממשיכה לפתח את הערוץ הדיגיטלי וכן מקימה מרכזי שילוח אוטומטיים לטובת הפעילות. לאחרונה השיקה הרשת אתר חדש שעדיין נמצא בהרצה, והיא משקיעה 600 מיליון שקל במרכזים אוטומטיים במודיעין ובקדימה.

 

רשת הפארם Be מסכמת את הרבעון עם הפסד תפעולי של 12 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של ארבעה מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול בהפסד נובע מהוצאות המיתוג מחדש, הרחבת סל המוצרים, פתיחת סניפים ושדרוג סניפי הרשת.

BE בי ניו פארם ניופארם החדשה שופרסל סניפים רגילים (צילום: מירב קריסטל)
רשת Be של שופרסל(צילום: מירב קריסטל)

השיפור ברווח התפעולי מיוחס ליישום תקן IFRS16, אשר תרם לרווח התפעולי של החברה. תקן ה-IFRS 16 עוסק בחכירות נכסים (ליסינג). בנטרול יישום השפעתו, הרבעון הרווח התפעולי היה מסתכם ב-121 מיליון שקל (שיעור רווח תפעולי 3.5%), ובעצם אף משקף ירידה של 2% ברווח התפעולי מול הרבעון המקביל אשתקד.

 

מגזר הקמעונאות הציג רווח תפעולי של 102 מיליון שקל הרבעון (שיעור רווח תפעולי של 3.1%) אל מול 97 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד (שיעור רווח תפעולי 3.2%). מגזר מועדון לקוחות כרטיסי האשראי הניב את פירותיו, כאשר סיכם את הרבעון עם רווח תפעולי של 14 מיליון שקל אל מול הפסד של שני מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השיפור במגזר הגיע עקב הגידול בפעילות וקיטון בעלויות השקת כרטיסי אשראי.

 

בשורה התחתונה, כאמור, הרווח הנקי צנח ב-43% כתוצאה מהאצת התרחבות רשת הפארם, אשר העמיקה את הפסדיה התפעוליים; יישום תקן IFRS16; שערוכים שבוצעו בשנה שעברה; וגידול בהוצאות המימון - כתוצאה מהשפעת עליית המדד והירידה בשערי חליפין יומיים (שע"ח). הרווח הנקי הסתכם הרבעון בכ-48 מיליון שקל בלבד (שיעור רווח נקי 1.4%) אל מול רווח נקי של 85 מיליון שקל (שיעור רווח נקי 2.7%) ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח הנקי של החברה ברבעון השני בנטרול השפעת IFRS16 היה עומד על כ-56 מיליון שקל (שיעור רווח נקי 1.6%), המגלם גם כן ירידה חדה של 34% מול הרווח הנקי ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי החציון בנטרול השפעת IFRS16 היה עומד על 112 מיליון שקל, ועדיין מגלם ירידה חדה של 27% מול הרווח הנקי בחציון המקביל אשתקד. בנוסף, ברבעון המקביל אשתקד נרשם שערוך של 16 מיליון שקל אשר תרם לרווח הנקי של החברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סיון פרג', אביהו שפירא
מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן
צילום: סיון פרג', אביהו שפירא
מומלצים