שתף קטע נבחר
 

WeWork הפסידה 900 מיליון דולר בחצי הראשון של השנה

ענקית חללי העבודה המשותפים, ששוויה מוערך ב-47 מיליארד דולר, חשפה את התשקיף שלה לקראת הנפקת מניותיה בחודש הבא. ב-6 החודשים הראשונים של השנה רשמה הכנסות של 1.5 מיליארד דולר

חברת חללי העבודה המשותפים WeWork חשפה את התשקיף לקראת ההנפקה המצופה שלה. לפי ההערכות החברה, שמיתגה עצמה מחדש תחת השם We Company תבצע את ההנפקה הציבורית הראשונה (IPO) כבר בחודש הבא. הערכת השווי האחרונה של החברה עמדה על 47 מיליארד דולר, זאת לאחר שסופטבנק היפנית - המשקיעה הגדולה ביותר בה - השקיעה בינואר 2 מיליארד דולר נוספים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

שנה קשה ל-WeWork: הפסידה 2 מיליארד דולר ב-2018

ההנפקה הראשונית של WeWork - כבר בספטמבר הקרוב

לפני הנפקת WeWork: אדם נוימן מימש אחזקות ב-700 מיליון דולר

 

לפי התשקיף, עבור ששת החודשים הראשונים של 2019 דיווחה החברה על הכנסות בגובה 1.54 מיליארד דולר ועל והפסד נקי של יותר מ-900 מיליון דולר. כמו כן, החברה דיווחה כי נכון לסוף יוני, יש לה 527 אלף חברים, צמיחה של יותר מ-90% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

אדם נוימן ()
אדם נוימן, ממקימי החברה
 

בשנה שעברה עמד ההפסד של החברה על 1.9 מיליארד דולר. לשם השוואה, אובר דיווחה על הפסד של 1.8 מיליארד דולר ב-2018 וליפט הסתפקה בהפסד של 911 מיליון דולר. ההפסד של 904 מיליון דולר בששת החודשים הראשונים של השנה הנוכחית מהווה עלייה של סביב 25% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

החברה הגישה מסמכים ראשוניים לקראת ההנפקה כבר באפריל, אך המסמכים הללו לא כללו פרטים על הביצועים הפיננסיים שלה. במאי היא הוסיפה עדכון לגבי הרבעון הראשון, ממנו עלה כי ההכנסות הוכפלו ל-728.3 מיליון דולר, בין השאר על רקע התרחבות לשווקים נוספים. עם זאת, התשקיף לא כלל פרטים לגבי שווי ההנפקה או היכן היא תתבצע. היא יוצאת דרך בתקופה שבה מלחמת הסחר הנמשכת בין ארה"ב וסין גורמת למשקיעים רבים להעדיף ולהימנע מסיכונים, כך שלא ברור כמה נחת ירוו המייסדים והמשקיעים. 

 

כחלק מהמאמצים שלה לשכנע את המשקיעים בכדאיות ההשקעה בהנפקה, החברה ניסתה בחודשים האחרונים להבדיל עצמה מחברות סטארט אפ אחרות בתחום הטכנולוגיה שהונפקו השנה על אף שהן לא רווחיות, ביניהן אובר וליפט. סמנכ"ל הכספים ארטי מינסון אמר כבר במאי כי המשקיעים צריכים להתייחס להפסדים של WeWork כ"השקעות", זאת מכיוון שהחברה מוציאה סכומים גבוהים לשכירת בניינים במקומות מרכזיים, אותם היא משכירה מחדש לחברות סטארט-אפ ופרילנסרים. לדברי החברה, לקוחותיה מחויבים לה לשכר דירה עתידי בסכום כולל של 17.9 מיליארד דולר, כשלא ברור מתי יגיע סכום זה לכיסה, ובאיזה קצב.

 

לפי הדיווחים, החברה מתכוונת לגייס אג"ח בשווי של בין 3-4 מיליארד דולר עוד לפני ההנפקה, וזאת כדי לממן התרחבות נוספות וכדי להכיח שתוכל להגיע לרווחיות. בנוסף למשרדים, החברה גם נכנסה לתחום השכרת מתחמי דיור קהילתיים ובתי ספר לגיל הרך.

 

המרוויחה הגדולה: סופטבנק

מאז הוקמה ב-2011 בידי אדם נוימן ומיגל מקלווי, גייסה החברה סכום כולל של 8.4 מיליארד דולר. ההערכה היא כי ההנפקה שלה תהיה השנייה הגדולה ביותר השנה אחרי זו של אובר במאי, אז הוערכה חברת שיתופי הנסיעות ב-82.4 מיליארד דולר. החברה תיסחר תחת הטיקר We. סופטבנק צפויה להיות המרוויחה הגדולה מהמהלך. דרך קרן ויז'ן שלה היא מחזיקה בכ-114 מיליון מניות.

 

כיום החברה מנהלת 528 חללי משרדים משותפים ב-111 ערים ב-29 מדינות, כולל ישראל. החברה מתכוונת לפתוח חללי משרדים נוספים ב-169 יעדים, כשהמטרה היא להגיע ל-149 מיליון חברים. עם זאת, ההוצאות של החברה גבוהות במיוחד ורבים מתקשים להאמין כי תוכל לספק מודל יציב לרווחיות. "צמחנו משמעותית מאז ההקמה", נכתב בתשקיף. "מספר המנויים שלנו צמח ביותר מ-100% בכל שנה מאז 2014".

 

במקביל להכנות לקראת ההנפקה, החברה ביצעה לאחרונה כמה רכישות, ביניהן של חברת SpaceIQ המייצרת תוכנה לניהול חללי עבודה ביולי, וסטארט-אפ ניהול וניקוי המשרדים Managed by Q באפריל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים