שתף קטע נבחר
 

הקרב על היין מההתנחלויות הגיע להולנד

ממשלת הולנד נגד הארגון הנוצרי הפרו ישראלי שמוכר מוצרים מתוצרת ישראל ב-10 מיליון אירו בשנה. הממשלה: הפסיקו למכור יין מחברון כתוצרת ישראל או שתיקנסו. הארגון: דרישה גזענית

היין מחברון משגע את הולנד: ארגון נוצרי פרו ישראלי בהולנד, שמוכר מוצרים מתוצרת ישראל בהיקף של עשרה מיליון אירו בשנה, פתח במאבק נגד ממשלת הולנד בשל דרישתה מהארגון להפסיק להציג יין שמיוצר בהתנחלות בחברון כיין מתוצרת ישראל, ובמקום זאת לסמן אותו כיין ש"יוצר בגדה המערבית (התנחלות ישראלית)".

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

למ"ס: זינוק של 200% במכירת דירות חדשות בבאר שבע

WeWork הפסידה 900 מיליון דולר בחצי הראשון של השנה

הבכיר במיקרוסופט שהפך למורה: "הבנתי שאני רוצה לעשות משהו משמעותי"

 

משרדי הכלכלה והחקלאות של הולנד שיגרו אזהרה לארגון המכונה IPC Israel Product Center, לפיה סימון היין כתוצרת ישראל אסור. הממשלה אף איימה על הארגון שאם ימשיך לעשות כן, יוטל עליו קנס כספי. נציגי הארגון הבהירו לממשלה שהם מוכרים לצד היין מחברון גם מגבות מפלסטינים מבית לחם, ושאלו כיצד עליהם לסמן את המוצר הזה. נציגי הממשלה ההולנדית השיבו שעליהם לסמן את המוצר כ"תוצרת פלסטין", וזאת למרות שהולנד אינה מכירה בפלסטין.

   (קרדיט: IPC )
החנות ההולנדית שמוכרת רק מוצרים ישראלים(קרדיט: IPC )
 

בארגון IPC אומרים כי דרישת הממשלה גזענית ועושה אבחנה לא לגיטימית בין יהודים לערבים, ושיש בה אמירה פוליטית נגד ישראל. לדבריהם הם מתכוונים להתנגד בתוקף ולצאת למאבק: "אנחנו חושבים שזה שערוריה שמוצרים מיהודה ושומרון יסומנו על פי קבוצת האנשים שייצרו אותם. מדובר בגזענות טהורה כאשר עושים שימוש לרעה בסימון מוצרים כדי לנקוט הצהרה פוליטית נגד ישראל. אנחנו מנהלים קמפיין ופנינו גם לחברי פרלמנט ידידים שלנו שיפעילו לחץ פוליטי".

 

הארגון דרש ממשרדי הממשלה בהולנד להקפיא את האזהרה בגלל החלטה תקדימית של בית משפט בצרפת, שהתיר ליבואן למכור יין מיקב פסגות כיין תוצרת ישראל ולא כתוצרת התנחלות ישראלית. בנוסף, בתגובה לאיום של הממשלה, פתח הארגון בקמפיין להגדיל את מכירת יינות חברון. משרד החקלאות ההולנדי הודיע שאכן הקפיא בינתיים את ההתרעה עד שהנושא ייבחן.

   (קרדיט: IPC )
הפגנה של פעילי הארגון הנוצרי הפרו ישראלי (קרדיט: IPC )
 

רק מישראל: הארגון קונה גם מדרוזים, ארמנים ופלסטינים

ארגון IPC הוקם בשנת 1980 על ידי איש עסקים הולנדי לא יהודי שרצה לתת מענה לחרם הערבי נגד ישראל. כיום בחברה יש 350 בעלי מניות ו-250 מתנדבים שמוכרים את המוצרים מישראל. חלק מהרווח נתרם לחינוך ותמיכה בעלייה ולפעולות צדקה בישראל.

 

המוצרים מישראל מגיעים מכל הארץ ולאו דווקא מההתנחלויות. בארגון נמכרים 70 אלף בקבוקי יין מישראל בשנה, חלקם מיהודה ושומרון וחלקם מרמת הגולן. כמו כן, נמכרים דרכו מוצרי קוסמטיקה מישראל, תכשיטים יודאיקה, מצעים, מגבות, מתנות, צעצועים, מזון, מדרסים ועוד.

  (קרדיט: IPC )
היין מחברון(קרדיט: IPC )

   (קרדיט: IPC )
היין מחברון(קרדיט: IPC )
 

"המחירים שלנו תחרותיים והסיסמא שלנו: לקנות ב-IPC זה לקנות בישראל. אנו קונים את מוצרנו אך ורק מספקים ישראלים. אנחנו גם קונים מספקים דרוזים, ארמנים ומפלסטינים מבית לחם".

 

המוצרים נמכרים דרך האינטרנט, באמצעות מוקד טלפוני וגם במספר סופר-מרקטים מקומיים בהולנד. לארגון יש חנות מרכזית גדולה ומרשימה בעיר נייקרק בהולנד. "הצרכן קונה גם כי המוצר טוב וגם כדי לתמוך בישראל. אבל אם המוצר לא היה טוב לא היו קונים אותו".

 

בגלל התמיכה של הארגון בישראל הוא מקבל איומים מפעילי BDS. באירועי מכירה של הארגון התקיימו לא פעם הפגנות של ניאו נאצים ופעילים פרו פלסטינים. ההפגנות לא מרתיעות את פעילי הארגון ובתגובה גם הם מארגנים הפגנות בעד ישראל לעיתים קרובות. הפעילים הגיעו להפגין אפילו מול בית הדין הבינלאומי בהאג, כאשר הנושא הישראלי עלה על סדר היום.

 

"מטרת הארגון שלנו לתמוך בישראל ובכלכלה הישראלית, היינו שם לפני ה-BDS. היום אנחנו נלחמים ב-BDS", אומרת שרה ואן אורט, מנהלת התקשורת בארגון IPC.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: IPC
החנות של הארגון בהולנד
קרדיט: IPC
מומלצים