בנק הפועלים: ירידה של 5% ברווח הנקי ל-871 מיליון שקל
זאת לעומת רווח של 920 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בנטרול רווחי ההון על הנפקת ישראכרט עמד הרווח על 800 מיליון שקל. מדובר בדו"חות הכספיים לרבעון השני של השנה - האחרון של המנכ"ל אריק פינטו
בנק הפועלים מפרסם דו"חות, ברבעון האחרון של המנכ"ל היוצא אריק פינטו : הבנק רשם ברבעון השני רווח נקי של 871 מיליון שקל, לעומת 920 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - ירידה של 5.3%. התשואה להון ירדה ל-9.3%, מול 10.5% ברבעון המקביל.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בנק הפועלים מסכם את 2018 עם רווח נקי של 2.6 מיליארד שקל
מנכ"ל בנק הפועלים, אריק פינטו, הודיע על סיום תפקידו
בנק הפועלים יפריש קרוב למיליארד שקל נוספים בגין חקירות המס בארה"ב
הפרידה מלאומי קארד מורגשת בלאומי; דו"חות חזקים לדיסקונט
בנטרול רווחי ההון שרשמה על הפנקת ישראכרט, בסכום של 137 מיליון שקל, והעלויות של סגירת הפעילות הפרטית בחו"ל, עמד הרווח הרבעוני על 800 מיליון שקל והתשואה להון על 8.5%.
בתחום הבנקאות הפרטית הבינלאומית, הבנק פועל להפסקת מכלול הפעילויות בחו"ל ולסגירת החברות הבנות העוסקות במתן השירותים הנלווים. פעולות אילו מביאות, בין השאר, לצמצום בהיקף נכסיהם של תושבי חוץ המופקדים בקבוצת הבנק.
כך למשל בחודש יוני 2019 ,החליט דירקטוריון הבנק כחלק ממהלך לחיזוק מוטת השליטה בפעילויות בחו"ל, לפעול לסגירת בנק הפועלים לוקסמבורג, בדרך של העברת תיק האשראי הקיים שלו לישראל או פירעון יתרתו וכן להמשיך בפעילות המימון במדינות מסוימות באירופה ישירות דרך הבנק מישראל. הרבעון השני של שנת 2019 כולל סך של 76 מיליון שקל בגין סגירת הפעילות הפרטית בחו"ל כשברבעון השלישי 2018 נרשמה הוצאה של 30 מיליון שקל על סגירת פעילות הבנק הפרטית בשוויץ.
בחודש יולי האחרון החליט דירקטוריון הבנק, בהמלצת ועדת האיתור שהקים, למנות את דב קוטלר כמנכ"ל הבנק במקומו של פינטו והוא צפוי להיכנס לתפקידו באוקטובר.
החקירה ממשיכה לגבות הוצאות משפטיות יקרות
הבנק לא ביצע הפרשה נוספת לטובת חקירות המס האמריקניות אך גם לא שם את הפרשה מאחוריו כפי שקיווה פינטו לעשות בטרם ייכנס מחליפו לתפקיד. הבנק רק מעדכן כי "לאחרונה, משרד המשפטים האמריקני ביקש מהבנק להציג את עמדת הבנק בשאלה, האם יש מקום לנקוט בצעדי אכיפה נגד קבוצת הבנק". אף על פי כן, החקירה ממשיכה לגבות הוצאות משפטיות יקרות שעמדו ברבעון לבדו על 111 מיליון שקל שמצטרפים ל-123 מיליון שקל ברבעון הקודם.
הכנסות המימון מפעילות שוטפת עמדו ברבעון השני על 2.57 מיליארד שקל, עליה של 4.1%. ההוצאות על הפסדי אשראי, נטו, הסתכמו ברבעון השני של שנת 2019 ב-319 מיליון שקל, סכום המהווה 0.44% מהיקף האשראי הממוצע לציבור, בהשוואה ל-90 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, שהיווה 0.13% מהאשראי הממוצע לציבור.
יחס היעילות עמד ברבעון על 57.5% וללא עלויות סגירת הפעילות בחו"ל על 55.5%, שיפור לעומת הרבעון המקביל אשתקד - אז עמד יחס היעילות על 57.6%. הבנק מציג צמיחה גבוהה של 5.3% בתיק המשכנתאות, בשיעור של 5.3%, וצמיחה של 3.2% בתיק האשראי המסחרי ל-38.7 מיליארד שקל.
כלל תיק האשראי צמח ב-2.2% ל-288.6 מיליארד שקל. תיק האשראי הצרכני, בדומה ללאומי מציג ירידה של 2.8% ל-44.1 מיליארד שקל כששני הבנקים הגדולים (להבדיל מדיסקונט) מגלים משנה זהירות בכל הקשור באשראי פרטי. גם באשראי לעסקים קטנים נרשמה ירידה של 3% מתחילת השנה ל-31.6 מיליארד שקל.