שתף קטע נבחר

 

טראמפ לסין: קודם פתרון להונג קונג, ואז הסכם סחר

אחרי הביקורת שספג על התנהלות רפה מדי מול בייג'ינג, שקירבה כוחות לגבול הונג קונג במסר מאיים למפגינים בעיר, טראמפ הציע להיפגש עם הנשיא הסיני שי ג'ינפינג: "בטוח שהוא רוצה פתרון מהיר והומניטרי". הוא קישר את הסוגיה למלחמת הסחר: "קודם הונג קונג"

צבא סין נערך בשנזן לקראת כניסה להונג קונג (צילום: AFP,gettyimages)
(צילום: AFP,gettyimages)

בזמן שנגמ"שים וחיילים סינים מתאספים קרוב לגבול עם הונג קונג, במה שנראה כמסר מאיים למפגינים שמוחים בעיר נגד המשטר הקומוניסטי בבייג'ינג, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הציע להיפגש עם נשיא סין, שי ג'ינפינג, במטרה לפתור את המשבר בטריטוריה האוטונומית-למחצה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

כהרגלו, טראמפ הציע את הפגישה עם שי בטוויטר. "אין לי שום ספק שהנשיא שי רוצה לפתור במהירות ובהומניטריות את בעיית הונג קונג, הוא יכול לעשות את זה", צייץ הלילה (ה') הנשיא. "פגישה אישית?".

דונלד טראמפ שי ג'ינפינג ב ועידת G20  (צילום: רויטרס)
"בטוח שהוא רוצה פתרון מהיר והומניטרי". טראמפ ושי ג'ינפינג ביולי השנה(צילום: רויטרס)

צבא סין נערך בשנזן לקראת כניסה להונג קונג (צילום: AFP)
כוחות צבאיים-למחצה של סין מתאמנים בתוך אצטדיון כדורגל ליד הונג קונג(צילום: AFP)

צבא סין נערך בשנזן לקראת כניסה להונג קונג (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

צבא סין נערך בשנזן לקראת כניסה להונג קונג (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

 

הנשיא האמריקני קישר גם בין פתרון המחאה הממושכת בהונג קונג לבין השיחות בין וושינגטון לבייג'ינג, על הסכם שיפתור את מלחמת הסחר המתחוללת ביניהן. "ברור שסין רוצה להגיע להסכם. תנו להם לפתור קודם באופן הומניטרי את (סוגיית) הונג קונג!", הוא כתב בציוץ נוסף.

 

הנשיא טען בהקשר זה כי סין תתגמל את ארה"ב על הדחייה שעליה הכריז, בהטלת מכסים בגובה 10% על סחורות סיניות מסוימות, עד לדצמבר הקרוב. דבריו אלו מנוגדים לטענת פקידים בכירים בממשלו, שאמרו כי לא היו פשרות מצד סין בתמורה לדחיית המכסים הללו.

 

כוחות צבא סין מתאספים ליד הונג קונג

כוחות צבא סין מתאספים ליד הונג קונג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

סין כלי רכב צבאיים אצטדיון ב עיר שנג'ן ליד הונג קונג (צילום: AP)
נגמ"שים סיניים בתוך האצטדיון, בתמונת לוויין(צילום: AP)

דבריו של טראמפ בנוגע להונג קונג הגיעו על רקע הביקורת הנוקבת בארה"ב על התנהלותו בנוגע למשבר. דיפלומטים ומומחים טענו כי הנשיא נוטש את המדיניות ארוכת השנים שבמסגרתה ארה"ב תומכת בתנועות דמוקרטיות ברחבי העולם, וכי בכך שהוא איננו מבקר את בייג'ינג על התנהלותה הוא מאותת לה שהיא יכולה להתערב בסכסוך בעיר.

 

בתוך כך, הבוקר פורסמו תמונות חדשות מהעיר הסינית שנג'ן, שממוקמת שבעה ק"מ בלבד מהונג קונג. בעיר התאספו בימים האחרונים כוחות סיניים גדולים - מה שהעלה חשש להתערבות אפשרית של סין לדיכוי בכוח של המחאה בהונג קונג. לפי CNN, הכוחות שהתאספו משתייכים ל"כוח המשטרה המזוין" (PAP) של סין, ארגון צבאי-למחצה שמונה 1.5 מיליון חברים, אשר נשלחים בשגרה לדיכוי הפגנות בתוך גבולות סין.

 

כתב של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP דיווח הבוקר כי באצטדיון כדורגל בשנג'ן ביצעו חברי הכוח הצבאי-למחצה אימונים שונים ואף מה שנראה כמצעד. אתמול כבר פורסמו תמונות לוויין, שבהן נראו כ-500 כלי רכב או יותר בתוך האצטדיון וסביבו.

 

פרופ' יורי פינס מסביר על המשבר    (צילום: שמוליק דודפור)

פרופ' יורי פינס מסביר על המשבר    (צילום: שמוליק דודפור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מהומות נמל תעופה הונג קונג סין (צילום: EPA)
מפגינים בנמל התעופה בהונג קונג שיתקו אותו במשך יומיים רצופים(צילום: EPA)

מהומות נמל תעופה הונג קונג סין (צילום: EPA)
התנגשויות בנמל התעופה, שלשום(צילום: EPA)

מהומות נמל תעופה הונג קונג סין (צילום: AP)
פעיל מחאה בהונג קונג משתין על תמונתה של מנהיגת הטריטוריה קארי לאם(צילום: AP)

גורם אמריקני אמר היום לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי הכוחות התקבצו "סביב וליד" הונג קונג, וכי מספרם מגיע לכמה אלפים. הוא הדגיש כי אין סימנים שבכוונתם להתקדם לגבול עצמו ולהיכנס לעיר. לדברי אותו גורם, ההפגנות בהונג קונג לא הגיעו לרמת האיום הנדרשת מבחינת בייג'ינג כדי שזו תחליט להורות על הצעד הקיצוני של פלישה לעיר, שקיבלה אוטונומיה פנימית אחרי שהועברה משלטון בריטי לידי סין ב-1997. "אני לא חושב שהם הגיעו לנקודת הכרעה".

 

אחת הסיבות שבגינן ייתכן כי סין אינה נלהבת לשלוח את הכוחות לתוך העיר, היא חשש מהאפקט ההרסני שיהיה למהלך כזה על תדמיתה של הטריטוריה האוטונומית-למחצה כיעד בטוח ויציב להשקעות. בשבועות האחרונים פרסמו 21 מדינות וטריטוריות אזהרות מסע להונג קונג על רקע התגברות האלימות שם.

הפגנה מהומות הונג קונג סין  (צילום: gettyimages)
גם אתמול: מהומות בהונג קונג(צילום: gettyimages)

הפגנה מהומות הונג קונג סין  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

הפגנה מהומות הונג קונג סין  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  ()

אף שלפי שעה היא נמנעת משליחת כוחות גדולים, לפי הערכות סין כבר שיגרה להונג קונג קצינים בכירים כדי לחזק את המשטרה שם. יש גם השערות שהיא שתלה משתפי פעולה בין המפגינים כדי לעודד את אלה לבצע מעשים אלימים יותר – וכך לגרום לתושבי הונג קונג המתונים להפנות גב למחאה. כרגע לא ניכר שינוי כזה בהלך הרוח.

 

אתמול חודשו הטיסות בנמל התעופה הבינלאומי של הונג קונג, אחרי יומיים של שיבושים קשים שבמסגרתם גרמו אלפי מפגינים שפרצו לטרמינל המרכזי לשיתוק הנמל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
כוחות סיניים ליד הונג קונג
צילום: AFP
מומלצים