שתף קטע נבחר

 

בגלל המחאות בהונג קונג: מנכ"ל קתאי פסיפיק התפטר

מנכ"ל חברת התעופה הלאומית של הונג קונג התפטר לאחר שורת שערוריות הקשורות למחאה במדינה. בין היתר פיטרה החברה ארבעה עובדים בעקבות דרישת סין שלא לאייש את הטיסות אליה עם עובדים שהשתתפו במחאות

רופרט הוג, מנכ"ל חברת התעופה הלאומית של הונג קונג - קתאי פסיפיק, התפטר היום (ו') מתפקידו בתום שבוע שבו נקלעה החברה לשורה של שערוריות שקשורות להשתתפות עובדיה במחאות נגד הממשלה. בשבוע האחרון פיטרה קתאי ארבעה עובדים שהשתתפו בהפגנות.

קתאי פסיפיק מטוס שדה תעופה הונג קונג (צילום: AP)
מטוסי קתאי בהונג קונג(צילום: AP)

רופרט הוג מנכ
רופרט הוג. לקח אחריות על האירועים האחרונים(צילום: AFP)

קתאי היא אחת הנפגעות הגדולות מעשרת השבועות הסוערים של ההפגנות בעיר, בעיקר בשל ניסיונותיה לנווט בין הדרישות מסין לבין העובדים שמזדהים עם המחאות. רשות התעופה הסינית דרשה בשבוע שעבר מהחברה להעביר לה מידע על העובדים, לאסור עליהם להשתתף בהפגנות וגם דרשה שתגיש תוכנית להקשחת נהלי הבטיחות.

 

בהודעה הרשמית של החברה נטען שהוג "קיבל אחריות על האירועים האחרונים". יו"ר החברה, ג'ון סלוסאר אמר: "האירועים האחרונים הטילו ספק במחויבות של קתאי פסיפיק לבטיחות ולאבטחת טיסות ודחקו את המוניטין והמותג שלנו. אנחנו חושבים שהגיע הזמן למנות הנהלה חדשה שתוכל לעורר ביטחון ולהוביל את חברת התעופה לגבהים חדשים".

 

במהלך השבוע האחרון פיטרה החברה ארבעה עובדים, שני טייסים ושני עובדי שדה, שהיו מעורבים במחאות הנרחבות במדינה נגד השלטון הסיני. המהלך בוצע לאחר שהרגולטור הסיני הודיע כי עובדי החברה ש"תומכים או משתתפים בהפגנות לא חוקיות, פעולות אלימות או התנהגות רדיקלית יתר על המידה" לא יורשו לאייש טיסות שממריאות לסין.

 

המפגינים משתקים את נמל התעופה בהונג קונג    (צילום: רויטרס)

המפגינים משתקים את נמל התעופה בהונג קונג    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נמל התעופה הבינלאומי של הונג קונג הושבת השבוע למשך יומיים על ידי אלפי מפגינים שהשתלטו על הטרמינל הראשי, וחסמו את המעברים במקום בעזרת מזוודות וחפצים נוספים. בשירותים של הנמל הניחו המפגינים תמונות של מנהיגת הונג קונג קארי לאם בתוך משתנות, במחאה משפילה נגד מי שהם תופשים כמשתפת פעולה של המשטר בבייג'ינג.

 

העימותים עם כוחות הביטחון בנמל התעופה החלו בשלישי בערב, אחרי ששוטרים ניסו לפרוץ דרך בין המפגינים ולפנות אדם פצוע שאותו הם הקיפו במשך כמה שעות – בחשד שהוא שוטר סמוי. שוטרים עם אמצעים לפיזור הפגנות דחקו בהמשך את המפגינים אחורה, תוך שהם נעזרים בגז פלפל. עימותים פרצו גם בין מפגינים לכמה מהנוסעים, שדרשו מהם לתת להם לעבור.

הפגנה מהומות הונג קונג סין  (צילום: gettyimages)
המהומות בהונג קונג(צילום: gettyimages)

הפגנה מהומות הונג קונג סין  (צילום: gettyimages)
הונג קונג (צילום: gettyimages)

הפגנה מהומות הונג קונג סין  (צילום: gettyimages)
שוטרים ירו גז מדמיע (צילום: gettyimages)

מהומות נמל תעופה הונג קונג סין (צילום: EPA)
עימותים אלימים בנמל התעופה (צילום: EPA)

מהומות נמל תעופה הונג קונג סין (צילום: AP)
השתינו על תמונת מנהיגת הונג קונג(צילום: AP)

מהומות נמל תעופה הונג קונג סין (צילום: MCT)
מהומות בנמל התעופה(צילום: MCT)

  ()

בלילה שבין שלישי לרביעי חזר נמל התעופה לפעילות מלאה. מרבית המוחים עזבו את המקום, דלפקי הצ'ק-אין שנחסמו על ידם נפתחו בשנית ומאות הטיסות שנדחו ביומיים האחרונים נקבעו למועדים חדשים.

 

הונג קונג, נזכיר, מתמודדת עם הפגנות המונים של פעילים למען הדמוקרטיה זה יותר מחודשיים. ההפגנות החלו בעקבות כוונת המנהיגה של הונג קונג קארי לאם, הנתפשת בעיניהם כמשתפת פעולה של המשטר הקומוניסטי בבייג'ינג, לשנות את חוק ההסגרה של הונג קונג, כך שיאפשר להסגיר חשודים גם לידי המשטר הסיני.

 

עם הזמן הפכו ההפגנות למחאה נרחבת יותר על מה שהפעילים תופשים ככרסום בדמוקרטיה בטריטוריה הבריטית לשעבר וכהתגברות של השפעת המשטר הסיני. המפגינים דורשים את התפטרותה של לאם, וחקירה עצמאית בנוגע לאופן שבו טיפלו הרשויות בהפגנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מטוסים של קתאי פסיפיק
צילום: AP
מומלצים