הסכם קיבוצי באל על: קרן סיוע ורווחה לעובדים סיעודיים
הנהלת חברת התעופה, נציגות העובדים ועובדי התחבורה בהסתדרות חתמו על ההסכם, במסגרתו עובדים שנקלעו למצב רפואי סיעודי או לתשישות נפש יקבלו סיוע כלכלי עד לגובה של 6,500 שקל בחודש במשך 5 שנים
הסכם קיבוצי לעובדים באל על : הנהלת חברת התעופה, נציגות העובדים ואיגוד עובדי התחבורה בהסתדרות הודיעו היום (א') כי לאחר משא ומתן מורכב וממושך, נחתם הסכם לעובדים, במסגרתו תוקם קרן סיוע ורווחה רפואית. מטרת הקרן להעניק סיוע כלכלי לעובדים שנקלעו למצב רפואי סיעודי או תשישות נפש, וכן לקדם פעילות רווחה, בנוסף לתקציבי רווחה קיימים.
הסדר קיבוצי לשיפור תנאי העובדים הזמניים באל על
ההסכם החשאי מעניק לטייסי אל על עוד 100 מיליון שקל
הסכם באל על: תוספות שכר ופנסיה מוקדמת
על פי ההסכם, כל עובד שתיקבע לגביו זכאות לקבלת סיוע כלכלי מהקרן עקב מצב רפואי סיעודי או מצב רפואי של תשישות נפש, יהיה זכאי לקבלת סכום של 6,500 שקל (ברוטו) בחודש, למשך תקופה מצטברת של עד חמש שנים. עובד שהחל לקבל תמיכה מהקרן בעת תקופת עבודתו בחברה, יהיה זכאי להמשיך ולקבל את התמיכה למשך כל התקופה המזכה, גם לאחר סיום עבודתו בחברה.
במסגרת ההסכם, אל על תקצה בכל שנה סכום של למעלה ממיליון שקל עבור הקרן, ללא תלות ביתרת הכספים שקיימים בקרן בכל תחילת שנה. המשמעות היא אפשרות לצבירת הכספים שנותרו בשנה מסוימת לשנות הפעילות הבאות של הקרן, מבלי לפגוע בגובה ההקצאות העתידיות. את כספי הקרן תנהל ועדה משותפת לנציגות העובדים ולהנהלת החברה.
אבי אדרי, יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, הסביר ל-ynet כי "כמי שמלווה יחסי עבודה כבר 20 שנה, ראיתי הרבה עובדים שנופלים בין הכיסאות במצב של מחלות סופניות ותרופות שלא נמצאות בסל התרופות, גם אם יש להם ביטוחים פרטיים. מפה הגענו למסקנה שצריך לייצר כרית ביטחון כלכלית לאותם עובדים שמאבדים פתאום כושר עבודה וזרוקים בבית, כאשר התמורה מביטוח לאומי לא מכסה את הוצאות המחייה. לכן החלטנו לייצר קרן שתתן כרית ביטחון כלכלית ותתמוך באותם עובדים שמאבדים את כושר ההשתכרות שלהם".
לגיבוש ההסכם שותפים גם ממונה חטיבה ארצי אל על באיגוד עובדי התחבורה, עו"ד רועי בליטנטל; סמנכ"ל משאבי אנוש ומינהל באל על, יהודית גריסרו; ראש אגף משאבי אנוש בחברה, לימור בוזגלו; מנהלת יחסי עבודה, עו"ד יעל רובינשטיין; יו"ר מועצת העובדים באל על, שרון בן יצחק; עו"ד יפעת גירון, היועצת המשפטית של העובדים; ועו"ד ורו"ח רמי אריה.
נזכיר כי לפני כשנה נחתם הסכם התייעלות מול טייסי אל על בתוקף עד 2024 - שכלל, בין היתר, בונוסים, איסור על הקפצות באמצע הלילה ושיפור בחישוב שעות העבודה. זאת לאחר שב-2016 פרץ סכסוך בינם לבין ההנהלה - שהוביל להשבתת טיסות ופגיעות אחרות בפעילות החברה. לפי הערכות, הסכסוך גרם לנזק של כ-100 מיליון שקל.
שנה קודם לכן נחתם הסדר קיבוצי דרמטי שהסדיר את העבודה של העובדים הזמניים וכלל בתוכו גם תוספות שכר וקרן השתלמות. המשמעות היא ש-150 עובדים נכנסו להסדר, ובכל פעם שמישהו יקבל קביעות עובד אחר יכנס במקומו.