הוקפאו פיטוריהם של חלק מעובדי עיריית קרית גת
לאחר דיון לילי בנוכחות נציגי העירייה, הוחלט על ביטול מכתבי השימוע שנשלחו לכ-200 עובדות ועובדים. עם זאת 90 עובדים זמניים במערכת החינוך העירונית שזומנו לשימוע ביומיים הקרובים - ידרשו להגיע
בתום דיון בוררות בין נציגי עיריית קרית גת והעובדים נקבע כי יבוטלו מכתבי שימוע שנשלחו בימים האחרונים לכ-200 עובדי עירייה. עם זאת, ההחלטה לא תקפה לגבי 90 עובדים זמניים במערכת החינוך בעלי ותק של עד שנתיים שזומנו לשימועים שיתקיימו מחר ומחרתיים.
בעירייה ציינו כי בבוררות אתמול הוחלט להמשיך בהליכי השימועים בכל מה שנוגע לאותם עובדים במצבת החינוך, בהם סייעות ומורים, במטרה לסיימם עד לפתיחת שנת הלימודים ב-1 בספטמבר. בשל כך, הבהירו בעמוד הפייסבוק של העירייה שכל כי מי שקיבל הודעה להתייצב מחר ומחרתיים לשימוע - נדרש להגיע.
בדיון, שנערך לבקשת יו"ר הסתדרות המעו"ף עו"ד גיל בר-טל ובהנחיית יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, הוחלט כי הצדדים ינהלו משא ומתן על הצורך בצמצומים, היקפם וצעדים אחרים, שנועדו להקטין משמעותית את הפגיעה בעובדי העירייה. בנוסף נקבע, בהמשך לדרישת ועד העובדים והסתדרות המעו"ף, כי בחודש ספטמבר יקבלו העובדים דמי ביגוד כנהוג וכמקובל בשלטון המקומי, לאחר שהתשלום בגינם עוכב ולא הועבר עד כה.
בר-טל מסר בתגובה: "בגלל שהעירייה קלטה עובדים בלי הגבלה ב-5 השנים האחרונות, הוסכם שרק עובדים חדשים, שנקלטו מעבר לתקנים בוותק של שנה ושנתיים, יקראו לשימוע".
עיריית קריית גת הודיעה בשבוע שעבר בעמוד הפייסבוק שלה על פיטורים של 320 עובדים, ובהמשך שלחה מכתבי זימון לשימוע לפני פיטורים לכ-200 עובדים. זאת בהמשך לגרעון המצטבר שלה, העמוק ביותר בקרב הרשויות - 135 מיליון שקל, שחייבו את ראש העיר אבירם דהרי לתוכנית הבראה. ועד עובדי העירייה התנגד לתוכנית, כאשר ההסתדרות מנסה לגשר בין הצדדים.
הראשונים שהיו אמורים לעזוב על פי התכנון היו העובדים שהגיעו אחרונים לרשות המקומית, כשהעובדים הוותיקים יתפסו את מקומם, וכך גם נכתב בפוסט: "העירייה נאלצת לסיים את עבודתם של יותר מ-300 עובדים שהתקבלו בשנים האחרונות, ובהנחה שיש להם תחליף מבין העובדים הוותיקים".