שתף קטע נבחר

צפו: כך נראה טיול צלילה בדרום מצרים

אומרים שככל שמדרימים בים האדום הריפים יפים יותר – אז זה בדיוק מה שעשו הגר כהן וקבוצת הצלילה שהדריכה בים האדום. ממפגש עם פרת הים ועד לצלילה עם כרישי פטישן, שוחחנו איתה על החוויה

 

ברוכים הבאים לעולם התת-ימי של מצרים    (צילום: אולגה סתיו)

ברוכים הבאים לעולם התת-ימי של מצרים    (צילום: אולגה סתיו)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מצרים גובלת בישראל, אבל הדרך אל הדולפינים והכרישים של דרום הים האדום עוברת בקונקשן לאיסטנבול, בדרך לעיר התיירות המצרית הורגהאדה. 3.5 שעות נוספות ומגיעים לאזור למרסה גאליב, משם יוצאת הספינה להפלגה בת שבוע.

 

לצלם את העולם התת-מימי המופלא של הפיליפינים

לצלול עם לווייתנים בפיורדים הקסומים של נורווגיה

אי קוקוס: גן העדן של הכרישים בלב האוקיינוס השקט

 

אז מה כלל המסלול? הפלגת לילה לאזור איי דדלוס, שם מבלים בשלושה ימי צלילה. לאחר מכן הפלגת לילה לאזור שאב שארם, שם צוללים יום אחד וממשיכים ליום צלילה באלפינסטון. יום נוסף של הפלגה הביא את החבורה בחזרה לאבו-דבאב, לשנירקול פרידה עם פרת ים.

 

"בוקר היום הראשון נפתח בצלילת 'צ'ק דייב', רק לוודא שהציוד בסדר והמשקולות מתאימות לחליפות", סיפרה הגר. "כולם כאן צוללים מנוסים והמצב במים נפלא מכל הבחינות, ובעיקר מבחינת טמפרטורת המים שעומדת על 29 מעלות.

כרישועל ביישן באזור איי הדדלוס (צילום: בועז סמוראי)
כרישועל ביישן באזור איי הדדלוס(צילום: בועז סמוראי)
 

מפה הים האדום (Google Maps)
מפה הים האדום(Google Maps)

מנטה חולפת באתר איי הדדלוס (צילום: בועז סמוראי)
מנטה חולפת באתר איי הדדלוס(צילום: בועז סמוראי)
פטישן באיי הדדלוס (צילום: בועז סמוראי)
פטישן באיי הדדלוס(צילום: בועז סמוראי)
 

דג הנפוליאון הענק והסקרן (צילום: בועז סמוראי)
דג הנפוליאון הענק והסקרן(צילום: בועז סמוראי)

אלמוגי המניפה בשוניות המרהיבות של דרום מצרים (צילום: בועז סמוראי)
אלמוגי המניפה בשוניות המרהיבות של דרום מצרים(צילום: בועז סמוראי)

"מכאן ואילך מתחילה שגרת הפלגה נעימה שאומרת בפשטות: צלצול פעמון = ארוחה או צלילה.

מתחילים ב-6:00 בבוקר ומסיימים לאחר צלילת לילה. לאורך היום מוגשים ארוחות מפנקות, נשנושים, שייקים ופירות טריים.

 

"שלא כמו לאורך חופה המזרחי של סיני, אתרי הצלילה הטובים של דרום מצרים נמצאים בלב ים", הסבירה הגר, "בין אם מדובר על איים קטנטנים או על ריף אלמוגים שמתרומם מקרקעית הים העמוקה ונושק לפני הים. שוניות האלמוגים הללו נהנות מזרמים קבועים המזינים אותן, והן ואינן סובלות מתיירות יתר, הרחפה של חול וכדומה. מדובר בשוניות אלמוגים עשירות ביותר וצבעוניות, הנחשבות בעיני רבים לאתרי הצלילה הטובים בעולם.

 

"כזה הוא ריף האלמוגים הנקרא אלפינסטון. האלפינסטון ידוע בשל העושר הרב שבו ובזכות כרישי הפטישן, כרישי הריף ובעיקר כרישי הלונגימנוס שנוהגים לפקוד אותו באופן קבוע. הלונגימנוס, הידוע גם בשם אושיאניק ווייט-טיפ, הוא אחד הכרישים היותר סקרנים ויפים שיש.

כריש הלונגימנוס באתר האלפינסטון (צילום: בועז סמוראי)
כריש הלונגימנוס באתר האלפינסטון(צילום: בועז סמוראי)
 

"כשהגענו לשונית האלמוגים שאב שארם ביום ההפלגה החמישי, להקה גדולה של דולפיני בר מסוג ספינר קידמה את פנינו והשתעשעה סביב הספינה עוד לפני שהתארגנו לצלילה. יש הרבה סוגים של דולפינים, ולרוב אנו רגילים לפגוש במים את דולפיני ה-Bottle Nose (דולפינן). את הספינרס רואים בדרך כלל רק מהספינה ומרחוק, הם ביישניים ולא אוהבים להתקרב, אבל הפעם היה לנו מזל".

דולפינים בשאב-שארם (צילום: בועז סמוראי)
דולפינים בשאב-שארם(צילום: בועז סמוראי)
 

התחנה האחרונה של המסלול הייתה, כאמור, אבו-דבאב. "מדובר באזור רדוד עם אצות ודשא ימי, המפורסם בשל צבי הים הירוקים הענקיים שחיים בו ופרת הים מסוג דוגון-דוגונג", סיפרה הגר. "פרת הים היא יונק מסוג התחשאים שנמצא בסכנת הכחדה. באזור אבו-דבאב ישנם שני פרטים שהורגלו לצוללים, ולכן כשאחד מהם או שניהם באזור, ניתן לשנרקל או לצלול עימם.

התחש באתר אבו דבאב (צילום: בועז סמוראי)
התחש באתר אבו דבאב(צילום: בועז סמוראי)
 

פרת ים מסוג תחש Dugon-Dugong (צילום: בועז סמוראי)
פרת ים מסוג תחש Dugon-Dugong(צילום: בועז סמוראי)
 

"ההתרגשות הגדולה לא איחרה להגיע כשראינו את פרת הים עולה לנשום אוויר, זה נראה כמו היפופוטם המגיח אל פני המים. כולם קופצים מהר כדי להספיק לראות אותה לפני שהיא צוללת שוב. זכינו לזמן איכות לבד עם הפרה. כיבדנו אותה ושמרנו על מרחק. אחר כך ירדנו מהסירה ברגשות מעורבים, שמחים על המפגש המרגש ועצובים על שנגמר".

 

אילן ורד, מנכ"ל חברת וויילד דייב שארגנה את הטיול, אמר בשיחה עם ynet כי "מצרים היא יעד צלילה מהמובילים בעולם. מרבית הצוללים הישראלים מכירים בעיקר את אתרי סיני המצוינים העומדים בזכות עצמם, חלקם מפורסמים בכל העולם. עם זאת, אתרי דרום מצרים מאפשרים מפגשים תכופים וודאיים יותר עם בעלי החיים הגדולים החיים בים האדום, לצד שוניות מהיפות בעולם.

 

"שלא כמו סיני, המאפשרת חופשה קצרה וספונטנית, ההתייחסות לדרום מצרים היא כאל יעד אקזוטי הדורש טיסות והפלגה בת שבוע ימים לפחות. אין צל של ספק כי רמת האטרקטיביות והחוויות שאזור זה מספק מצדיקות הגעה לאתרי הצלילה הללו, הנמצאים ברשימת אתרי הצלילה הטובים בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז סמוראי
פרת ים בדרום הים האדום
צילום: בועז סמוראי
מומלצים