רק הושק וכבר בדקנו: גלקסי נוט 10 פלוס
עם יכולות צילום מהטובות ביותר בשוק היום, עט שמתפקד כמו שרביט וסוללה שתשרוד באומץ את כל מה שתפילו עליה, הגלקסי נוט 10 פלוס מספק תמורה טובה למחיר. עכשיו רק נשאלת השאלה - מי צריך טלפון כל כך גדול?
בעידן של טלפונים עם מסכי ענק, שאלת הרלוונטיות של סדרת ה-Note אקוטית מתמיד. רק לפני כמה חודשים יצאו לשוק מכשירי גלקסי S חדשים, כשהגדול שבהם מגיע עם מסך בגודל 6.4 אינץ'. עט המגע, שתמיד היה חלק מסדרת נוט, עדיין ייחודי, אבל זה לא בדיוק משהו שמשתמשים רבים מוכנים לשלם עליו. לראיה, יש מעט מאוד טלפונים עם עטי מגע בשוק היום.
בסמסונג מבינים את זה. כבר כמה שנים שהחברה מנסה להגדיר את הנוט כיותר מסתם גלקסי S עם מסך גדול יותר ועט מגע. כשמשווים את הנוט 10 פלוס ל-S10 פלוס, הראשון כולל יותר מהכל: יותר זיכרון, יותר שטח אחסון, יותר סוללה, מעבד יותר טוב, מצלמה יותר טובה. וכן, הוא גם נראה יותר טוב. אבל לצד היתרונות, יש גם לא מעט חסרונות. האם סמסונג עשתה מספיק כדי להצדיק את המחיר של סדרת הנוט החדשה, החל מ-3,700 שקל לגרסה הרגילה ו-4,200 שקל לגרסת פלוס?
הגודל כן קובע?
בעולם של מסכים גדולים, המסך של הנוט 10 פלוס הוא בכל זאת מהגדולים ביותר - 6.8 אינץ'. למרות שהמסך הזה מגיע בתוך גוף מינימליסטי, דק, עם שוליים מעוגלים, לא קל להשתמש בו ביד אחת. זו בעיה שמאפיינת לא מעט מכשירים בימינו - מאייפון XS Max ועד ל-Pixel 3 XL. קימורי הגוף של הנוט 10 פלוס הם דווקא מהנוחים ביותר בקטגוריה הזו.
מבחינה עיצובית, חור המצלמה הקדמית הוזז למרכז המכשיר והוא מציק הרבה פחות בעין עכשיו. המכשיר מוצע גם בגרסת צבע בשם AuraGlow, בה גב הטלפון כולל ציפוי ששובר את האור הנופל עליו, ומייצר קשת של צבעים שמשתנה כל הזמן. זה אפקט יפהפה ומרהיב, שהופך את הטלפון לאחד היפים בשוק היום. הבעיה? גב הזכוכית של הנוט מתלכלך מאוד בקלות.
אך השינוי המהותי ביותר במבנה המכשיר הוא זה שמתעדף 10 אחוזים מהאוכלוסיה, אליהם גם אני משתייך - השמאליים. כמעט בכל טלפון כיום, כפתור ההדלקה נמצא בצידו הימני של המכשיר, ואילו כפתורי השמע בצידו השמאלי. זו הדרך ההגיונית למי שמחזיקים את הטלפון ביד ימין. בנוט 10 לעומת זאת, אין כפתורים בצד ימין בכלל, כולם בצד שמאל. זה כן נוח יותר, למשל, כשרוצים לראות וידיאו: אפשר להניח את הטלפון על הצד בלי לפחד ללחוץ על אף כפתור.
סמסונג מתייחסת למסך של הנוט 10כאל "AMOLED דינמי", ומסבירה שהוא תומך בתקן HDR10+ (של סמסונג עצמה) לתצוגה של יותר גוונים מאי פעם. בפועל, מדובר באחד המסכים הטובים ביותר בשוק כיום. הוא בהיר, חד, נעים לעין וצבעוני מאוד. דווקא בנוט 10 פלוס, כנראה בגלל הגודל שלו, הבחירה הבדרך-כלל מקוממת במסך קמור, לא מפריעה כלל, ויותר מזה - נראה שהמכשיר כבר יודע להתעלם ממגע לא מכוון.
עכשיו רק נשאלת השאלה - מי צריך טלפון עם מסך כל כך גדול? אם אתם לא שייכים לקבוצות של אנשים שעבורם גודל המסך עומד ביחס ישיר לאיכות חוויית השימוש - אנשים עם קשיי ראייה, גיימרים ויוצרים, הבדלי המסך בין הנוט 10 פלוס לבין מכשירים קטנים יותר לא מצדיקים רכישה רק על בסיס גודל.
סדרת נוט 10 כוללת את ערכות השבבים החדשות של סמסונג, Exynos 9825. לגרסת הפלוס יש גם 12 גיגהבייטים של זכרון, בזמן שלגרסה הרגילה יש 8, והפלוס מגיע גם עם סוללה גדולה, 4,300 מיליאמפר-שעה (לגרסה הרגילה יש סוללת 3,500 מיליאמפר שעה). בהתאם לגודל סוללת המכשיר, תוכלו לצפות ממנה ליום עד יום וחצי של עבודה. בימים שכללו שימוש נרחב יחסית, לקראת הערב הסוללה עמדה על 15 אחוזים. מה אין כאן? שקע אוזניות. זה אמנם כואב פחות מבעבר, אבל עדיין לא הכי נוח.
בעיות מוזרות בקישוריות
רוב הזמן המכשיר הינו מהמהירים בשוק. אפליקציות נטענות מהר, הממשק (One UI המצויין של סמסונג) מצוין ונוח לאחר שמגדירים אותו כך שיהיה לטעמכם. ובכל זאת, במכשיר שקיבלנו לסקירה היו כמה בעיות ביצועים שרלוונטיות לקישוריות המכשיר. נראה היה שסמסונג מנהלת את הסוללה של הטלפון בצורה מאוד אגרסיבית. למשל, מכבה את תעבורת הרקע של וואטסאפ אחרי כמה דקות בלי פעילות, גם כשהתבקשה לא לעשות את זה. או מאבדת קליטת LTE באזורים בהם לאחרים יש קליטה מלאה. עדכון שיצא למכשיר לפני כמה ימים שיפר את המצב, אך לא פתר את הבעיות.
המצלמה של נוט 10 פלוס היא מצלמה מצויינת, מהטובות ביותר בשוק היום. היא מציבה תחרות אמיתית לפיקסל 3 של גוגל ול-P30 Pro של וואווי, וזה לאו דווקא בזכות העדשות שלה. יש כאן את אותם החיישנים כמו ב-S10: חיישן 12MP עם עדשה רחבה, חיישן 16MP עם עדשה סופר-רחבה, וחיישן זום של 12MP. התוספת הפיזית היחידה היא חיישן עומק. אבל החיישן הזה, יחד עם מנגנוני העיבוד ועם התמיכה בעט המגע, הופכים את חוויית הצילום במכשיר למרתקת.
כמו ה-S10, הנוט יודע לנתח את מה שהעדשה רואה ולהציע לכם להזיז את המצלמה כדי לקבל תוצאה יפה יותר. רוב הזמן ההצעות האלה מתבררות כיעילות. החווייה הטובה ממשיכה בייצוב תמונה, כנראה הטוב ביותר בטלפון היום. זה הטלפון הראשון בו הניסיון לעשות זום x10 על מטוס שטס בשמיים ולעקוב אחריו באמת אפשרי. הייצוב הזה גם גורם לכך שצילום וידיאו הופך חלק מאוד. בכל זאת, הזום עצמו לא משתווה לזה של P30 Pro של וואווי.
בצילום לילה, הטלפון הזה הוא מ-3 הטובים ביותר שתמצאו עכשיו: בחלוקה גסה, ה-P30 Pro ייתן פרטים יותר אמיתיים, פיקסל 3 יציג יותר חדות ואילו הנוט 10 יציג את התמונה הבהירה ביותר. בזכות חיישן העומק והעט, הנוט 10 מציע זיהוי פריטים מצויין ויודע לצבוע, למשל, רק פריטים מסויימים מהתמונה ולהשאיר את היתר בשחור-לבן, יותר טוב מכל טלפון אחר בשוק היום. הוא גם יודע להציג את עיבוד התמונה במכשיר עוד לפני שצילמתם.
תמונות מרהיבות, אבל הצילום לא נוח
דבר נוסף שאפשר לעשות הוא ציור על צילום באמצעות עט המגע. רוצים לצייר לעצמכם קרניים, או צב שיושב לכם על הראש? תוכלו לצייר אחד לפני הצילום, והוא יישאר במקומו גם כשתזיזו את הראש. זה שימוש מגניב במציאות מורחבת, אפילו אם מדובר בגימיק. יחד עם זאת, הגודל של המכשיר מהווה חיסרון בפעולת הצילום: לא נוח להחזיק את הנוט 10 בצורה אופקית, במיוחד אם רוצים לצלם באמצעות כפתור פיזי.
ככלי שליטה במכשיר, העט הוא תוספת מעניינת - אם כי לא הכי שימושית. החידוש הפעם הוא ביכולת לשלוט באפליקציות באמצעות מחוות, קצת כמו שרביט קסמים. חיבור בלוטות' וכפתור על העט קיימים עוד מהשנה שעברה, אבל בעט של נוט 10 יש גם חיישני תנועה והטיה.
זה אומר שתוכלו, למשל, להחליף בין מצבי המצלמה באמצעות לחיצה על הכפתור, הזזת העט ימינה או שמאלה, ושחרור הכפתור. אפשר גם לצלם תמונות, להגביר ולהנמיך סאונד, להעביר שירים, ועוד מספר פעולות כאלה. חשוב? לא ממש. מגניב? כן, בהחלט. מצדיק את קיומו של העט הזה? לא. הוא עדיין כלי שמיועד בעיקר למעצבים וליצרני תוכן.
סוג לקוחות נוסף אליו סמסונג פנתה מאז ומתמיד עם Note, בנוסף ליוצרים, הם אנשי העסקים. עבורם, יכלול נוט 10 גרסה חדשה ומסקרנת של ממשק DeX, שאיפשר עד כה לחבר את הטלפון למסך חיצוני ולקבל ממשק מותאם יותר למקלדת ועכבר. הפעם, תוכלו לחבר את הטלפון למחשב, ולהשתמש ב-DeX מהלפטופ או המחשב הנייח שלכם. לצערנו, היישום היה לא זמין בעת בדיקת המכשיר.
אז האם סדרת הנוט מצדיקה את קיומה כסדרת מכשירים עם מסך יותר-גדול-משל-אחרים? פחות ופחות, אלא אם אכפת לכם מהעט. זו בעיקר הזדמנות עבור סמסונג לחדש על בסיס חצי-שנתי את ליין מוצרי הדגל שלה. כל זה לא מפריע לנוט 10 פלוס להיות מכשיר טוב, טוב מאוד אפילו. בהינתן המחירים של מתחריו, הוא אפילו לא משמעותית יותר יקר, והתמורה למחיר היא טובה. השינויים בשוק, ובהרגלי הצריכה שלנו, מפריעים לו רק בדבר אחד - להיות מיוחד.