שתף קטע נבחר
 

אינטל מציגה: בינה מלאכותית ישראלית

שבב הבינה המלאכותית החדש של אינטל נכנס לתחרות הולכת וגדלה של חברות כמו גוגל ופייסבוק, שמעבדות כמויות אדירות של נתונים. השבב הישראלי פותח על בסיס שבב קודם של אינטל, גם הוא ישראלי למהדרין

חברת אינטל חוזרת היום לתחרות על פיתוח יכולות הבינה המלאכותית (AI) עם הצגת שבב חדש, שפותח ברובו בישראל. נא להכיר את ספרינגהיל, או בשמו הרשמי Nervana NNP-T, שבב בינה מלאכותית שמאפשר לטחון כמויות אדירות של נתונים ולהפיק תובנות במהירות הבזק. חשיפת המוצר נעשית היום (ג') בכנס Hot Chips בעמק הסיליקון בקליפורניה.

 

אינטל מצטרפת לתחרות הולכת ומתחזקת בתחום הבינה המלאכותית, שבה משתתפות חברות כמו Nvidia, קוואלקום, גוגל וגם סטארט-אפים ישראלים כמו הבאנה-לאבס, נוירובלייד והיילו. הלקוחות העיקריים של שבבי בינה מלאכותית כיום הם חברות הענק, שמשתמשות בהם במרכזי הנתונים שלהם כדי לעבד את כל המידע הקשור בלקוחות. כך למשל מאפשרים שבבי בינה מלאכותית לזהות את התוכן בתמונות של לקוחות ולהציע להם איתור אנשים או נושאים בצילום, להבין את הדברים שאומרים הלקוחות ולתרגם משפה לשפה, ולהסיק מסקנות על בסיס מידע שנצבר במערכות. אחד הלקוחות המרכזיים של אינטל תהיה חברת פייסבוק, שאף השתתפה באפיון השבב החדש ובבדיקתו.

 

אורן גרשון, מנהל קבוצת הפיתוח AIPG באינטל ישראל, אומר בשיחה עם ynet כי תחום הבינה המלאכותית נמצא בהאצה בעולם כולו, כשהשימוש העיקרי שמסתמן כעת הוא מערכות המלצה: "אנחנו יכולים לענות על השאלות השאלה שכל החברות הגדולות שואלות, כמו למשל מה הלקוח היה רוצה, מה הדבר הבא, אילו תוצאות חיפוש צריכות להיות ראשונות, אילו פרסומות הלקוח היה רוצה לראות ואילו מוצרים הוא ירצה לקנות".

 

צוות הפיתוח של אינטל (צילום: דובר אינטל)
צוות הפיתוח של שבב ה-AI באינטל חיפה(צילום: דובר אינטל)

קבוצת AIPG הוקמה באינטל לפני כשנתיים לאחר רכישת חברת נרבנה, ולדברי גרשון היוזמה לתכנון שבב שישמש להסקת מסקנות נולדה במרכז הפיתוח בחיפה. המפתחים נעזרו לשם כך במעבד ה-Ice Lake שפותח על ידי קבוצת C2DG הישראלית במרכז החיפאי, מעבד המשמש שבב עיבוד מרכזי של אינטל בעולמות המחשוב האישי. "בשילוב האייסלייק יצא לנו רכיב מאוד יעיל, שמסוגל לבצע הרבה פעולות עם כמות חשמל יחסית נמוכה", אומר גרשון. לדבריו ביצועי השבב שיוצגו בקרוב יהיו תחרותיים ביותר.

 

השבב החדש של אינטל (צילום: יח
שבב האייסלייק, הבסיס של השבב החדש(צילום: יח"צ)

 

"על מנת להגיע למצב עתידי של 'AI בכל מקום', אנו חייבים להתמודד עם כמויות הנתונים העצומות שנוצרות ולוודא שארגונים מצוידים במה שצריך כדי לעשות שימוש יעיל בנתונים, לעבד אותם במקום שבו הם נאספים, במועד ההגיוני לעיבוד ולנצל את התובנות באופן חכם. המחשבים של הם זקוקים להאצה עבור יישומי AI מורכבים", אומר נייבין ראו, סגן נשיא של אינטל ומנהל כללי של קבוצת מוצרי הבינה המלאכותית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
הבסיס לצ'יפ החדש
צילום: יח"צ
מומלצים