שתף קטע נבחר

אילת לא קרסה: זינוק של 7% בלינות

למרות סגירת שדה דב וצניחה במספר הטיסות לאילת, חודש יולי האחרון מראה זינוק של 7% בלינות הישראלים בעיר הדרומית. כמה ישראלים ותיירים ישנו בחודש שעבר בתל אביב ובירושלים? איזו עיר גדולה מראה ירידה בביקוש וגם - מהו האזור עם הזינוק הגבוה ביותר? כל הפרטים בכתבה

נתונים שהציגה היום התאחדות המלונות מלמדים כי למרות סגירתו של שדה דב וצניחה של 21.6% במספר הנוסעים שטסו בקו הפנים ארצי בחודש יולי - מספר לינות הישראלים גדל ב-7%.

שוברים את החום בחוף אילת (צילום: אלעד גרשגורן)
למרות הכל אילת מראה עלייה במספר הלינות(צילום: אלעד גרשגורן)
על פי הנתונים בחודש יולי נרשמו 814 אלף לינות בבתי המלון בעיר הדרומית, נתון המשקף עלייה של שבעה אחוזים בהשוואה לחודש יולי 2018 ועלייה של 9% בהשוואה ליולי 2017.

   ()

זאת כאשר התפוסה הכללית במלונות באילת עמדה על 87.9%, שזו תפוסה גבוהה משמעותית מהתפוסה הכללית בכל המלונות בארץ שעמדה על 72.4 אחוזים.

ריאה ירוקה במתחם המלון הצופה אל הכינרת (צילום: שירי הדר)
יולי 2019: עלייה במספר לינות הישראלים במלונות בארץ(צילום: שירי הדר)

נתוני התאחדות המלונות מגלים כי בחודש יולי הייתה עלייה של 8% בכלל הלינות במלונות בארץ (תיירים וישראלים) ונרשמו 5.2 מיליון לינות. זאת כאשר כשליש מהלינות היו של תיירים והשאר של ישראלים.

 

אילת או עקבה? שוחחנו עם ישראלים משני צדי הגבול

בעקבות סגירת שדה דב: הסעות בחינם לאילת

 

ביקוש גבוה בתל אביב ובאזור הכינרת

עוד עולה מהנתונים כי אחרי אילת, נרשמה עלייה של 10 אחוזים בלינות בתל אביב. זאת כאשר בלינות התיירים חל זינוק של 13% ואילו בלינות ישראלים נרשמה עלייה של 4% בהשוואה ליולי 2018.

תל אביב (צילום: shutterstock)
זינוק בביקוש התיירים לישון בתל אביב(צילום: shutterstock)

תפוסת החדרים הכללית בתל אביב עמדה על 81.4% - עלייה של 8% בהשוואה לחודש המקביל בשנת 2018.

 

אזור טבריה וסובב כינרת הציג בחודש יולי גידול עצום - 23% בלינות תיירים וגידול של 15% בלינות ישראלים. התפוסה הממוצעת באזור זה ביולי עמדה על 66.1 אחוזים. זאת כאשר כרבע מהלינות היו של תיירים והשאר של ישראלים.

תצפית משביל סובב כינרת (צילום: רשות הכינרת)
לא רק מפלס המים עולה בכינרת(צילום: רשות הכינרת)

בירושלים נרשמו בחודש יולי 406 אלף לינות, כאשר 73 אחוזים מהן היו של תיירים (עלייה של 11 אחוזים) והשאר של ישראלים (עלייה של 10%) ובים המלח נרשמו 196 אלף לינות (עלייה של 9%). זאת כאשר מרבית הלינות היו של ישראלים.

ים המלח (צילום: אלי מנדלבאום)
ים המלח: עלייה של תשעה אחוזים(צילום: אלי מנדלבאום)

שלושה אזורים בארץ הציגו ביולי נתונים לא מעודדים. בנתניה אומנם לא חל שינוי במספר הכולל של הלינות, אבל היתה תצניחה של 27% בלינות תיירים שהתקזזה עם עלייה של 34% בלינות ישראלים.

 

בנצרת היתה עלייה של 19% בלינות תיירים, אבל בשל צניחה של 61% בלינות ישראלים סך הלינות ירדו ב-7 אחוזים. בחיפה היתה ירידה של 11 אחוזים בלינות תיירים ועלייה של 3 אחוזים בלינות ישראלים ובסך הכל מספר הלינות ירד ב-3 אחוזים.

 

נתונים מרשימים למול גידול היציאות לחו"ל

התאחדות המלונות מסרה כי "נתוני חודש יולי, המצביעים על עלייה במספר לינות הישראלים במלונות בארץ, מרשימים במיוחד על רקע הגידול במספר יציאות הישראלים לחו"ל בתקופה זו".

יחד עם זאת הדגישו כי עדיין לא ניתן ללמוד מהנתונים על ההשפעה של סגירת שדה דב מכיוון שרוב ההזמנות לקיץ התבצעו טרם סגירת השדה. "משפחות רבות תכננו ואכן הגיעו עם רכבים. אנו נמשיך לעקוב אחר התפתחות הנתונים".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יולי 2019: מספר הלינות באילת עדיין גבוה
צילום: shutterstock
מומלצים