שתף קטע נבחר

 

תמונה עם טיגריס בתאילנד: "התעללות, אל תלכו"

הפעוט הישראלי שהותקף בקו סמוי העלה לכותרות את תעשיית "אטרקציות בעלי החיים" בדרום מזרח אסיה. הגולשים תוקפים באתרי התיירות וקוראים שלא להגיע. מספר הפרטים שגדל בשבי מזנק - וחיות הטרף עצמן סובלות מתנאים קשים רק בשביל התמונה המיוחלת. "אנשים לא מודעים להתעללות שעוברים בעלי החיים"

טיגריס טיגריסים תאילנד התעללות שבי (צילום: shutterstock)
מספר הטיגריסים בשבי מזנק - לטובת הסלפי המיוחל(צילום: shutterstock)
התקיפה של אור ברנס בן השנתיים על ידי טיגריס בתאילנד מאירה זרקור על תעשיית "אטרקציות בעלי החיים" הפופולרית מאוד בדרום-מזרח אסיה בכלל, ובתאילנד בפרט – כשתיירים רבים מבקשים לחוות את האדרנלין שבליטוף החיות המסוכנות והנדירות, אך לא בהכרח מודעים לתנאים הקשים שבהם מוחזקים בעלי החיים הפראיים.

 

נראה כי תיירים רבים שביקרו באתר שבו הותקף הפעוט דיווחו על חוויה לא נעימה והתעללות בחיות. כך למשל, כתבה שירן בביקורות: "משום מה אחד הטיולים הכי מומלצים הוא טיול הג'יפים ספארי. טיול שבו אתה בעיקר חווה התעללות בחיות כמו קופים בכלובים, תנינים מסוממים וטיגריס מסכן מעולף. אם הייתי יודעת ומבררת לפני על הטיול, אין ספק שלא היינו הולכים. לא ממליצה בכלל".

 

מבקר נוסף שהעדיף לא להזדהות בשמו כתב: "לא הייתי ממליץ לבקר במקום הזה. הם מכשפים פילים וכך אפשר לרכוב עליהם על הגב. זה רע מאוד עבורם, אל תעשו זאת! הם היו מוחזקים בכלובים קטנים. נתנו להם קצת מים ונראה שהם צמאים מאוד כי לא היו מים שם. הם לא דואגים לבעלי החיים בצורה טובה ואינם מתייחסים אליהם טוב".

טיגריס טיגריסים תאילנד התעללות שבי (צילום: shutterstock)
הצטלמתם עם טיגריס בשבי? תרמתם להתעללות(צילום: shutterstock)

תיירת אחרת הוסיפה: "זו הייתה חוויה טראומטית לראות פילים וטיגריסים שעונו ככה. הייתי צריכה לקרוא את הביקורות לפני שאני הולכת לפארק הזה. צער בעלי חיים וחווייה ממש עצובה. משפחה עם ילדים צעירים נאלצה לעזוב מכיוון שהילדים בכו לראות עד כמה התייחסו לבעלי החיים בצורה לא טובה. אנא, אל תתרמו לאכזריות הנוראה הזו".

 

"אני באמת לא יודע איך המקום הזה עדיין פתוח", כתב משתמש נוסף שביקר באתר. "רמות האכזריות שחיות אלה נאלצות לשאת הן מזעזעות. החיות קשורות כל היום ואני משער שגם כל הלילה. הסיור כולל מופעי בעלי חיים בשמש הלוהטת. הפילים נפגעו מדוקרנים חדים כשהתחילו ללכת על המסלול. אני מרגיש שאט-נפש וזה שובר לי את הלב ששילמתי כדי ללכת לכאן. בפעם הבאה אני אעשה מחקר הרבה יותר עמוק שנותן כבוד לבעלי חיים".

טיגריס טיגריסים תאילנד התעללות שבי (צילום: shutterstock)
התיירים לא תמיד יודעים שהם מאכילים גור שנתלש מחיק אימו ימים לאחר ההמלטה(צילום: shutterstock)

בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP פורסם כי דו"ח חמור שיצא לאחרונה חושף כי מאז שנת 2000 נהרגים ונסחרים באופן לא חוקי לפחות שני טיגריסים בשבוע. יותר מ-2,300 טיגריסים בסכנת הכחדה נהרגו ונסחרו שלא כחוק מאז תחילת המאה. TRAFFIC, ארגון בינלאומי הפועל למיגור סחר בבעלי חיים פרסם בשבוע שעבר את הנתונים המזעזעים, והפציר לנקוט פעולה נוספת להגנה על חתולי הענק.

 

באתר "אסיה טיימס" דווח על הידלדלות חמורה במספר הטיגריסים בדרום מזרח אסיה. "אין יותר טיגריסים בצפון לאוס. ורק אולי נותרו שניים או שלושה בצפון מיאנמר", אמר טים רדפורד, מנהל בתוכנית חיות הבר בחברת קרן פרילנד. "הנוף השתנה במהירות רבה. בקמבודיה, בלאוס ובווייטנאם אין טיגריסים או אוכלוסיות גידול ברות קיימא. בתאילנד אמנם אין מידע חד-משמעי, אך אנו יודעים שעד לאחרונה לא היו טיגריסים בכ-20 מתחמי יער. עם זאת, כיום ניתן למצוא אותם בשלושה מתחמים בלבד – מדובר במצב עגום".

 

מספר הטיגריסים בשבי זינק: "אטרקציות חיות" בביקוש גבוה

אדווין וויק, לשעבר מייסד ומנהל קרן ידידי הטבע בטבע של תאילנד, אמר ל"אסיה טיימס" כי החדשות הטובות ביותר היו כי ממשלת תאילנד שידרגה לאחרונה את חוק שימור חיות הבר במדינה וכי הוא ייכנס לתוקפו בעוד כמה חודשים. החוק החדש ישית עונשים קשים יותר על העבריינים ויכלול אפשרות של תביעה אזרחית נגד העבריינים.

 

במסגרת החוק החדש תוכל המדינה להטיל קנסות של עד שני מיליון באט (כ-65 אלף דולר) בגין פגיעה במגוון הביולוגי, ועד 10 שנות מאסר בפועל עבור אנשים שהורשעו בפשעים חמורים בטבע. עם זאת וויק הצביע על התיירות כאחד הגורמים הבעייתיים בנוגע לפגיעה באוכלוסיית הטיגריסים. בנוסף, פורסם נתון שהעלה כי במדינה יש יותר מ-44 אתרים שבהם מוחזקים טיגריסים, לעיתים קרובות בכלובים קטנים.

טיגריס טיגריסים תאילנד התעללות שבי (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

וויק אמר כי בשנת 2007 קרא CITES, הגוף העולמי המפקח על המסחר בחיות בר ובצומח, לשים קץ להרבעת הטיגריסים בשבי. עם זאת, זו הייתה החלטה לא מחייבת שכמה מדינות באסיה התנגדו לה ומאז מספר הטיגריסים בשבי זינק מכ-600 פרטים לקרוב לכ-2,000 ב-69 מתקנים ברחבי תאילנד, כולל "חוות" חדשות רבות באזור הסמוך ללאוס.

 

סומסק סונתורנוואפט, נציג ארגון השימור World Animal Protection בתאילנד, אמר כי הארגון שבו הוא חבר רצה לאסור על תיירים לרכוב על פילים ולהצטלם עם טיגריסים. הוא הביע דאגה ממיליוני התיירים שמגיעים מסין וממזרח אסיה והעובדה ש"אטרקציות חיות" הן ביקוש גבוה. הוא ציין כי בתאילנד היו כמה עשרות פארקים שבהם יותר מ-600 טיגריסים הסובלים מהפופולריות של ה"אטרקציות".

 

תאילנד הוצגה בצורה בולטת בדו"ח של נשיונל ג'יאוגרפיק שפורסם החודש על "הצד האפל של תיירות חיות הבר". כותבי המאמר הנרחב הדגישו כיצד התיירים כלל לא יודעים איזו ההתעללות עוברים בעלי החיים שאיתם הם מצטלמים. במקרה של הטיגריסים, לדוגמה, התיירים לרוב לא מודעים לעובדה שהם מסוממים ואף ייתכן שציפורניהם נעקרו, או שגורי הטיגריסים – כמו זה שנשך את אור ברנס – נלקחים מחיק אמם ימים ספורים אחרי שיצאו לאוויר העולם.

הפעוט אורי ברנס ננשך על ידי טיגריס ()
הפעוט הישראלי שהותקף

 

"אנשים לא מודעים להתעללות שעוברים בעלי החיים"

עומתת אנימלס הישראלית הפועלת למען זכויות בעלי החיים התייחסה גם היא למקרה: "האירוע הטראגי הזה הוא עוד תזכורת לכך שמקומן של חיות בר הוא בסביבה הטבעית שלהן, ולא בכלובים בגני חיות שבהם בעלי חיים מנוצלים כאטרקציות תיירותיות.

 

"לפי דיווחים, פעמים רבות מסממים את בעלי החיים, מאלפים אותם בשיטות אכזריות, מכים אותם, כובלים אותם בשלשלאות, מרעיבים ומצמיאים אותם. כתיירים, יש לנו את הכוח להחליט היכן לבלות, איפה לפזר את כספינו, והאם לאפשר למקומות שמסכנים בני-אדם ומתעללים בבעלי-חיים להמשיך לפעול".

 

אתי אלטמן, מייסדת "תנו לחיות לחיות", התייחסה למקרה בשיחה עם ynet: "רואים את ההתעללות בחיות בתאילנד. רואים איך המאלף מכריח את הטיגריס לקפוץ מעל חישוק אש ואיך מכריחים אותו לעשות כל מיני תרגילים. הטבע ברא את החיות ובני האדם שווים. בעלי חיים לא צריכים להיות בגני חיות או בקרקסים, הם צריכים להיות בטבע. אנחנו כבני אדם צריכים להפסיק להשתמש בבעלי חיים בשביל רווחים כספיים".

 

אלטמן אמרה עוד כי "מביאים את האנשים לוקחים מהם כסף והם רואים מופע של בעלי חיים והם לא מודעים להתעללות שהם עוברים. אולי באמת תצא מפה קריאה לאנשים שנוסעים לטיולים שבהם מתעללים בבעלי חיים שיחרימו את אותם המקומות ואולי אז נפסיק לראות את התמונות המזעזעות האלה. זה מנהג פרימיטיבי וברברי שלא מתאים לשנת 2019 והגיע הזמן שאנשים יבינו שלבעלי חיים יש זכויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הצטלמתם עם טיגריס בשבי? תרמתם להתעללות
צילום: shutterstock
מומלצים