נהג דרש מהלום קרב לרדת עם כלבו מהאוטובוס
נהג חברת מטרופולין בת"א מנע מירון אדל, הסובל מפוסט טראומה, לעלות לאוטובוס יחד כלבת השירות שלו, למרות שהציג בפניו תעודה. חברת מטרופולין: "הנהג ביקש מהנוסע לשים זמם על פיו של הכלב, אך הוא סירב והחל להשתולל"
"אני פוסט טראומתי מאז שהשתחררתי מהצבא ב-2006. אני סובל מסיוטים וממתח. רובי עוזרת לי בדברים מאוד בסיסיים – היא מעירה אותי מסיוטים, מרגיעה אותי כשאני בוכה וגורמת לסביבה להגיב אליי בצורה טובה יותר, אנשים מחייכים כשהם רואים אותי איתה וזה מקרין עליי", אמר.
אדל תיאר את האינטראקציה עם הנהג וסיפר על הרגשות שהציפה בו: "צריך להבין, אנשים נורמטיביים לא מתעסקים בעניין המוות כדבר שבשגרה, אותי הנושא הזה מעסיק יום יום, זה מה שקורה למישהו שנחשף לסכנת חיים. אני מפרש סיטואציות פשוטות כאילו אני נתון בסכנה ממשית, וזו בעצם תגובה פוסט טראומתית, הנהג של מטרופולין הכניס אותי בעצם לשדה קרב".
מה בדיוק קרה שם?
"חיכיתי לקו 149 ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. כשהאוטובוס הגיע לתחנה ניגשתי לעלות אליו יחד עם רובי. ברגע שהנהג ראה אותי הוא אמר לי לא להיכנס לאוטובוס. הצגתי לו את הכרטיס שלה שמפרט שהיא כלבת שירות, אבל הוא התעקש. בשלב מסוים פשוט התיישבתי והוא התחיל לדבר אליי בגסות וקרא לי מפגר, זה גרם לי לצרוח ולקלל, תחושה של זעם בלתי נשלט, התלתי להזיע, ראו שאני במצוקה".
זה גרם לך לחשוב שאתה נתון בקרב?
"אני לא שולט בזה, כשאני נמצא בסיטואציה של מגננה או עימות אני מרגיש כאילו אני באמת בקרב וחייב להגן על עצמי. יש פה סיטואציה רפואית שאין לי שליטה עליה. אני מטופל תרופתית, גם עם קנאביס ורובי היא חלק מכריע בטיפול. בישראל הנושא של כלבי שירות הוא יחסית לא מפותח. החוק אמנם מגדיר מסגרת רשמית לכך, אך לא כולם מודעים".
מחברת מטרופולין נמסר בתגובה: "למשרד התחבורה לא קיימים נהלים עדכניים לגבי העלאתם של כלבי שירות על גבי אוטובוסים, לפיכך ביקש הנהג מהנוסע כי ישים זמם על פיו של הכלב. משנתבקש הנוסע לעשות כן, החל להתפרע ולהשתולל. על מנת לשמור על ביטחון הנוסעים האחרים, עצר הנהג את הנסיעה עד להגעת המשטרה למקום. החברה פנתה באותו היום למשרד התחבורה לקבלת תשובות ברורות, ואף ניתן לנוסע שובר כפיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה שלא במתכוון".