בכיר באוצר: תביעת המורים לא באה בחשבון
ארבעה ימים נותרו לניהול המו"מ עד פתיחת שנת הלימודים, ובמשרד האוצר שוללים את דרישות המורים: "אין בקופת המדינה את מאות המיליונים שהם דורשים. כדאי שהמורים יירדו מהעץ כמה שיותר מהר"
חוזרים לבית הספר - עוד כתבות
גידול גפנים ומדעי המוח: המגמות המפתיעות
ההורים משלמים יותר על החינוך בישראל
במשרד האוצר הופתעו, לדברי גורמים בכירים, מחלק גדול מתביעות המורים "המגיעות תמיד משום מה רק כמה ימים לפני 1 בספטמבר. זה בעצם מעין ניסיון סחיטה על גבם של התלמידים". מנהלי המשא ומתן מטעם משרד האוצר שוללים מכל וכל את תביעות המורים בשני הנושאים העיקריים - הסכם הפנסיה וימי המחלה.
באוצר טענו כי "התרגלנו כבר שוועדים של ארגונים גדולים דואגים בעיקר לחזקים. בעניין הפנסיה מדובר בניסיון לשפר את הפנסיה ל-20% בלבד מהמורים, בעלי פנסיה תקציבית. ואיפה 80% הנותרים? דווקא שם יש מורים שאולי יש מקום להעלות את שכרם, כאשר ידונו בהסכם השכר החדש אחרי הבחירות".
במשרד האוצר הדגישו כי בעלי הפנסיה התקציבית עדיפים בכל תנאיהם על מורים חדשים וכאלה שמצויים בפנסיה צוברת, "אבל דווקא להם מנסים לדאוג עכשיו על גבם של התלמידים. הטיעון ששיפור הפנסיה של המורים הללו ישפר את רמת הלימודים מופרך מעיקרו". עוד אמר גורם בכיר במשרד האוצר, המעורב במשא ומתן עם המורים, כי הניסיון לשפר את קבלת התגמול עבור ימי מחלה שלא נפדו, הוא "בלתי מוצדק לחלוטין, בלשון המעטה".
אתמול אמרו באוצר כי "בעוד שבכלל המשק נהוג שיש 18 ימי מחלה בשנה, למורים יש כבר עכשיו 30 ימי מחלה, יותר מלכל אחד אחר במשק. זאת, דווקא כאשר הם בחלק מימי השבוע, לפחות יום אחד, לרוב לא מלמדים כלל. לנסות לקבל פיצוי גבוה עוד יותר על מאות ימי המחלה, שלא נוצלו, כאשר אין בעצם תקרה בימי המחלה למורים, מצב חסר תקדים במשק כבר היום, הוא ניסיון ציני שלא מתקבל כהגיוני".
ארבעה ימים נותרו לניהול המשא ומתן עד לפתיחת שנת הלימודים, ונראה שהסיכויים לגשר על הפערים הגדולים הולכים ופוחתים. לכן מנסים כעת המורים לערב את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במשא ומתן, מתוך מחשבה שערב הבחירות לא יהיה נוח לו, כמו גם לשר האוצר משה כחלון, שתפרוץ שביתה כללית במוסדות החינוך. באוצר אומרים, כי בממשלה מודעים היטב לתביעות ולסיבות שאין להיענות להן, וכי "כדאי שהמורים יירדו מהעץ כמה שיותר מהר".
איום ההשבתה בתיכונים
במשרד האוצר נערכים להגיש בקשה לצו מניעה נגד הסתדרות המורים אחרי שבשבוע שעבר הוגש צו מניעה נגד ארגון המורים שמאיים להשבית את הלימודים בתיכונים. בשבוע שעבר הכריז רן ארז, יו"ר ארגון המורים, על כמה סכסוכי עבודה בנושאים שונים, בהם בעניין מורי הקבלן, הסדרת תנאי מנהלי בתי הספר ועל כך שמורים נדרשים לפעולות שמירה על התלמידים בטיולים השנתיים בלילות.
הבקשה לצו מניעה נגד ארגון המורים הוגשה על ידי מרכז השלטון המקומי ועיריות תל אביב-יפו, ירושלים וחיפה. בבקשה פירטו באריכות מדוע ארז אינו יכול להשבית לפי חוק את הלימודים בתיכונים וכינו את התנהלות הארגון "חוסר תום לב קיצוני". אחת הטענות המרכזיות שעולות מהבקשה היא העובדה שהארגון חתום על הסכם שכר קיבוצי עד פברואר 2022 שבמסגרתו התחייב ל"שקט תעשייתי" על רקע מיצוי דרישותיו.
בתשובת הארגון לבקשה לצו כתבו בארגון כי "מרכז השלטון המקומי, המורגל בשימוש בבקשות לצווי מניעה במקום בדרך של ניהול משא ומתן והידברות, לא הניח שום תשתית עובדתית בבסיס הבקשה – שום פרוטוקול של ישיבה שהתקיימה עם ארגון המורים, שום התכתבות מינימאלית בנושאים הבוערים שעל הפרק ובגינם קורסים, כך ממש, עובדי ההוראה".