שתף קטע נבחר
 

חללית ובה רובוט דמוי אדם עגנה בתחנת החלל

בשבוע וחצי הקרובים יצטרף לצוות תחנת החלל הבינלאומית רובוט בדמות אדם של סוכנות החלל הרוסית. על ההגעה המאוחרת, צייץ הרובוט: "מתנצל על האיחור. הייתי תקוע בפקקים"

 

 

צילום: רויטרס

צילום: רויטרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חללית סויוז ובה רובוט דמוי אדם - עגנה היום (ג') בתחנת החלל הבינלאומית. החללית הרוסית הייתה אמורה לעגון בתחנה כבר בשבת - אבל תקלה במערכת העגינה האוטומטית מנעה ממנה להתחבר לתחנה, הנמצאת בגובה של כ-300 ק"מ מכדור הארץ.

 

הרובוט בחללית (צילום: סוכנות החלל הרוסית)
הרובוט בחללית(צילום: סוכנות החלל הרוסית)
החללית, ועליה הרובוט, שוגרה ב-22 באוגוסט באמצעות משגר סויוז 2.1. מדובר בחללית הראשונה של רוסיה, שבה רובוט ישב במושב המיועד לקוסמונאוטים ואסטרונאוטים. הרובוט נועד לבדוק את ההשפעה בשיגורים עתידיים של בני אדם לחלל באמצעות אותו משגר. בנוסף, בתחנת החלל הבינלאומית יבדקו האם הרובוט יכול לסייע במשימות הרבות המוטלות על אנשי צוות התחנה.

 

הרובוט, שאחז בידו בדגל רוסיה, צייץ עם עגינת החללית: "מתנצל על האיחור. הייתי תקוע בפקקים. מוכן להמשיך לעבוד".


הרובוט בהכנות אחרונות למשימה (צילום: AFP)
הרובוט בהכנות אחרונות למשימה(צילום: AFP)
 

 

הרובוט FEDOR, שגובהו 182 ס"מ ומשקלו מעל 100 ק"ג, אמור להצטרף לאסטרונאוטים ולקוסמונאוטים בתחנת החלל הבינלאומית. הוא צפוי לחזור לכדור הארץ ב-7 בספטמבר.

 

בעבר דווח כי הרובוט יכול "לזחול, לקום אחרי נפילה ולהשתמש בכלי עבודה". בנוסף הוא גם יכול להרים משקל של עד 20 ק"ג. אלכסנדר גרבנשיקוב, ראש מעבדת הרובוטיקה שבה מפותח הרובוט, אמר לפני כמה שנים כי "כל שעת עבודה של קוסמונאוטים בחלל עולה בין 2 ל-4 מיליון דולר. השימוש ברובוטים בפעילות השוטפת בעתיד יעניק לצוות זמן למנוחה או להשלמת משימות חשובות אחרות".

 

לא מדובר ברובוט הראשון הדומה לאדם - המגיע לחלל. בשנת 2011 שיגרה נאס"א את הרובוט Robonaut 2, על מנת לעבוד בסביבה מסוכנת בתחנה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הרובוט הרוסי הראשון
צילום: AFP
מומלצים