שתף קטע נבחר
 

עוד פעם מתחתנת? חכי קצת עם הסטורי

"ברור לי שאתם מאוהבים, אבל לבשר על חתונה דרך סרטון או פוסט ברשתות החברתיות מבלי לעשות לכך שום הכנה, זה בדיוק ההיפך מלגלות רגישות הכרחית. חכו עם הסרטונים, התמונות ועם הפצת האהבה שלכם, ועשו זאת רק אחרי ששוחחתם עם הגרושים והילדים שלכם". טיפים לזוגות בפרק ב'

אילוסטרציה של חתן וכלה עושים סלפי (צילום: Shutterstock)
רגע, אתם בטוחים שהגרוש כבר מיודע ושהוא בסדר?(צילום: Shutterstock)
 

סוף-סוף זה קרה - החלטתם שהגיע הרגע להתחתן עם בן זוגכם החדש. אתם מאושרים ונרגשים, אך ברור לכם שמתישהו תיאלצו לבשר על כך גם לגרוש או לגרושה שלכם. נישואים בפרק ב' הם אקט שעלול להוביל לטלטלה משמעותית בקשר עם הגרושים, ולשנות את חייכם וחייהם בצורה קיצונית. כי כאשר אתם מחליטים להתחתן שוב עם כל הטקס והדרמה הנלווים לכך, זה אומר שאתם רוצים להתאחד מחדש, להקים בית חדש, משפחה חדשה ולממש את הזוגיות שלכם באופן הכי טוטאלי שיש.

 

עוד בנושא:

הם התגרשו מהר מדי וכעת הם מתחרטים

5 תובנות שלמדתי על זוגיות בפרק ב'

 

זה כמובן נהדר ומשמח עבורכם, אך באותה מידה גם עלול לעורר תחושות קשות מאוד אצל האקס/ית שלכם, שנובעות מכך שהוא או היא עתידים לחוות מחדש את כאב הנפרדות. חשש נוסף שעשוי לעלות אצלם קשור בילדים המשותפים שלכם - החשש שהם יתקרבו יותר לבן או בת הזוג החדשים שלכם, אולי אף יתאהבו בהם, או לחילופין יסבלו מיחסם הלקוי כלפיהם - וזו אינה בשורה פשוטה לעיכול. כאן עלול לעלות איזשהו צורך פנימי לתקשר לילדים את אי-שביעות הרצון שלהם מהמצב החדש, דבר שכמובן עלול להזיק לכולם ובעיקר לילדים.  

 

במקרים כאלו מתחיל מאבק - בני הזוג המאוחדים יחזירו מלחמה, הילדים יתפסו צד ויחל מאבק הרסני וכואב בין הבתים. זוגות רבים בפרק ב׳ מעידים על כך שכשנתיים-שלוש בלבד לתוך הזוגיות החדשה שלהם, ולאור הקשיים שהגיעו עם הילדים, הם התעייפו וביקשו לסיים גם את הקשר הזה. וכדי שדבר כזה לא יקרה חלילה גם לכם, להלן מספר טיפים שאני ממליצה לכם להפנים:

 

1. היו בטוחים

זה נשמע לכם כמו סעיף מיותר? הרשו לי לספר לכם שגירושים ופרידות בפרק ב׳ מהירים יותר מפרק א׳. זה אומר שאם אתם לא בטוחים בזוגיות החדשה, אם לא ייצבתם אותה מספיק, אם אתם מרגישים שצד אחד לוחץ ואתם עדיין לא שם, אם אתם לא שלמים עם הרעיון - אל תמהרו להתחתן!

 

2. היו רגישים

עכשיו, כשאתם בטוחים, הכינו את הגרושים שלכם מבעוד מועד ונסו לעשות זאת בצורה רגישה ולא בהטלת פצצה דרך הילדים. פנו לזה אנרגיה, טלפנו או היפגשו, ובקשו מהם לאפשר לכם להיות הראשונים שמבשרים זאת לילדים.

 

3. חכו עם הפומביות

ברור לי שאתם מאוהבים ומרוגשים, אבל לבשר על חתונה דרך סרטון או פוסט ברשתות החברתיות מבלי לעשות לכך שום הכנה, זה בדיוק ההיפך מלגלות רגישות הכרחית. חכו עם הסרטונים, התמונות ועם הפצת האהבה שלכם, ועשו זאת רק אחרי ששוחחתם עם הגרושים והילדים שלכם.

 

אילוסטרציה של חתן וכלה כועסים (צילום: Shutterstock)
הצעדים הללו הכרחיים כדי שלא תתגרשו עוד שנתיים(צילום: Shutterstock)

4. הכינו את הילדים

ספרו להם שכבר עדכנתם את אבא או אמא, ושהם שמחים עבורכם. ואם הם לא שמחים עבורכם, הסבירו לילדים שאתם מבינים זאת, ואל תעבירו כל מסר שעלול להראות לילדים שאתם מאוכזבים מתגובת ההורה השני.

 

5. ספרו על המהות

בגילאים הנכונים כדאי שתסבירו לילדים מדוע אתם מתחתנים שוב ולמה זה חשוב לכם. הסיבה לכך היא שעליהם לדעת שאתם לא עושים זאת כדי לפגוע בהורה השני שלהם, אלא כי זה חלק מהערכים שלכם, ערכים המקדשים זוגיות, אהבה, בית משותף ומשפחתיות.  

 

6. בלי כעס ותוקפנות

אם הילדים מעבירים לכם תחושה שבבית השני מתחוללת סערת רוחות ורגשות בעקבות החתונה המתקרבת שלכם, אל תגיבו בתקופנות ובהגנת יתר על הילדים. אל תרימו טלפון לגרושים ואל תצרחו עליהם. גישה תוקפנית שכזו תאפשר הצדקה של ההסתה. נסו להבין מה עובר עליהם ותקשרו איתם בשילוב מיטבי בין נחישות לחמלה. משמע - לא כעס ולא רחמים, אלא עמידה על העקרונות שלכם, במקביל להכרה בכאב שהם ודאי מרגישים. זה אפשרי בהחלט ולא סותר.

 

7. שלחו אהבה

ברכו את האקסים שלכם בחייהם, ושלחו להם אהבה מבלי שהם ידעו בכלל שאתם עושים זאת. למעשה, שלחו להם שלום ואהבה לפחות פעם ביום.

רווקה אילוסטרציה  (צילום: Shutterstock)
שלחו אהבת חינם לאקסים(צילום: Shutterstock)
 

8. מסרים חיוביים

כשהילדים מגיעים אליכם, דאגו להעביר להם מסרים חיוביים על ההורים שלהם, גם אם זה לא הדדי מהצד שלהם. השתדלו לשקף כמה שפחות כעס כלפיהם, אל תגיבו בהיעלבויות, שמרו על קור רוח וחוזק. שמרו על אהבה.

 

וטיפ לגרושים הסוערים

בין אם אתם יזמתם את הגירושים ובין אם הגרושים שלכם עזבו אתכם והמשיכו הלאה, אין ברירה אחרת ועליכם למצוא את הדרך להתגבר על התקופה הזו בצורה הטובה ביותר, לא רק עבור הילדים, אלא בעיקר עבור עצמכם. זוהי תקופה משמעותית בחיים שלכם, והחלטה פנימית למצוא דרך להתגבר על הקושי ולא להדחיקו, חשובה והכרחית להמשך החיים שלכם.

 

אני כמובן ממליצה להיעזר באיש מקצוע שיעזור להכניס סדר לתמונה הלא ברורה והמעורפלת הזו שבראשכם. לצערי, הרבה גרושים מתביישים בקושי שהם מרגישים בשלב הזה, ממשיכים בהפצת ארס ושליליות ככלי התמודדות, ולא עוצרים כדי לדייק את המחשבות, הרגשות והפחדים. במקרה כזה, התוצאה תהיה ירידה משמעותית בביטחון העצמי שלכם. אבל אם תצליחו למצוא כוחות להתגבר, תוכלו לגלות על עצמכם דברים מופלאים ורמת המודעות החדשה שלכם תוביל אתכם לעתיד טוב מתמיד.

 

בהצלחה!

 

מיכל איסט אלון - ייעוץ למשפחות בפרק ב'

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל איתן
מיכל איסט אלון
צילום: גל איתן
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים