קנאביס? הסמים הקשים מאיימים על אמסטרדם
דו"ח חמור שהוגש לעיריית אמסטרדם מראה שסחר בקוקאין ואקסטזי מסכן את העיר, וגורם לעלייה בשחיתות ובאלימות. הרווחים מגיעים לשוק הנדל"ן. הדו"ח טוען: מתירנות כלפי מריחואנה מאפשרת לסמים מסוכנים להתפשט
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
לפי הדו"ח, הכסף מעסקאות סמים כמו קוקאין ואקסטזי, וגם מריחואנה, עושה את דרכו לשוק הנדל"ן הפורח בעיר. המדיניות של העיר, כך נטען, משחקת לידי "הנוכלים, הסחטנים והפרזיטים".
למרות שמריחואנה לא חוקית בהולנד, ב"קופי שופס" של אמסטרדם יכולים המקומיים (ובעיקר התיירים) לרכוש סמים קלים ולעשן כאוות נפשם כבר עשרות שנים. בתי המשפט לא מעמידים לדין את מי שנתפסים עם כמויות קטנות של מריחואנה. לפי הדו"ח המשטרה ויתרה על ניסיונות לאכוף את הנושא והרימה ידיים.
אך המדיניות הזאת הובילה להתפשטותם של סמים אחרים, מסוכנים יותר. "אמסטרדם העניקה חופש פעולה לקבוצות מעורבות של סוחרי סמים, רשתות של נוכלים ופרזיטים, מתווכים וסחטנים, נוטריונים מפוקפקים וסוכני נדל"ן", נכתב בדו"ח.
בהולנד מזהירים: "אמסטרדם הופכת לג'ונגל"
בראש שרשרת הפושעים נמצאים ראשי ארגוני פשע עשירים, שלפי הדו"ח כלל לא בטוח שנמצאים פיזית באמסטרדם. בתחתית השרשרת: "'משרתי עבריינים' כמו נהגי מונית וקורקינטים ואפילו נערים שליחים שמציעים רצח בתור שירות".
הדו"ח מזכיר מחקרים אחרונים שנערכו בנושא לפיהם 21% מאוכלוסיית אמסטרדם השתמשה במריחואנה בשנה שעברה. 17% התנסו ב"סמים קשים" כמו קוקאין ואקסטזי. רשויות הבריאות מעריכות שעד 70% מהמשתתפים בפסטיבלי מוזיקה אלקטרונית התנסו, ככל הנראה, באקסטזי.
ראש העיר, פמקה הלסמה, אמרה שהיא מקבלת את הביקורת של הדו"ח. בהצהרה מטעמה אמרה ראש העיר שהיא מתכוונת להמשיך עם התוכנית הנוכחית של אמסטרדם בנושא, כולל צעדים שנועדו להתמודד עם הכסף מעסקאות סמים שחודר לשוק הנדל"ן ולשפר את שיתוף הפעולה של העיר עם רשויות אכיפת החוק.