מבחן אמריקני
הממשל בארה"ב מתחיל לטפל בהלוואות הסטודנטים
בשיתוף מימון ישיר
כמעט שנה שלארצות הברית אין נציב תלונות על הלוואות סטודנטים. הנציב הקודם, שמילא תפקיד שסמכויותיו בארצות הברית הן של כמעין מפקח, התפטר מתפקידו במחאה על תפקוד ממשלו של הנשיא דונלד טראמפ במשבר הלוואות הסטודנטים, במסגרתו עשרות מיליוני סטודנטים אמריקנים מחזיקים בחוב של כ-1.5 טריליון דולר.
כעת, ממשל טראמפ החליט סוף סוף למנות מחליף למפקח על הסוגיה הבוערת. מי שיקבל את התפקיד הוא בכיר בתעשיית ההלוואות עצמה, רוברט קמרון. קמרון ייכנס לתפקיד ממש בקרוב, אחרי שיסיים את עבדותו כראש מחלקת הציות וניהול הסיכונים בסוכנות הסיוע להשכלה גבוהה של מדינת פנסילבניה, קבלן פרטי של הממשל המקומי שאמור לסייע לסטודנטים בהחזרי חוב, לשמש כערב בהלוואות שונות ועוד.
עם זאת, לפי כתבה ב-yahoo finance, הסוכנות המדוברת שבה קמרון מחזיק בתפקיד בכיר, היא סוכנות לא כל כך מתפקדת, המהווה מטרה ללא מעט חצי ביקורת. הביקורת העיקרית על הסוכנות היא בביצוע תוכנית מחילת החובות שלה, במסגרתה היא אמורה להחזיר שיעור מסוים מחובם של מחזיקי הלוואות סטודנטים שעובדים בשירות הציבורי. ביקורת אחרת שמוזכרת היא על יחס עובדי הסוכנות לסטודנטים שפונים אליה, כשעל פי סקר המצוטט בכתבה - היא נכשלה ביצירת אינטראקציה טובה ב-11% מהמקרים, לעומת ממוצע של 4% בתעשייה.
"המינוי שלו מרתיח אותי", אמר לאתר סת׳ פורת'מן, הנציב הקודם שהתפטר מתפקידו. "מדובר בבכיר לשעבר בחברה שרימתה סטודנטים, ונמצאת במרכזו של כל סקנדל שפרץ בתעשייה בשנים האחרונות. כעת הוא אחראי על ההגנה על זכויות הלווים". פורת'מן עומד כעת בראש המרכז להגנה על הסטודנט הלווה, עמותה שמנסה לעשות מבחוץ את מה שהוא היה אמור לעשות מתוכי הממשלה.
נציב התלונות על הלוואות הסטודנטים הוא תפקיד שנוצר בשנת 2008, כחלק מהסקת המסקנות שלאחר המשבר הפיננסי הגדול. הוא נחשב כמשרד הראשון אליו יש לפנות במקרה של תלונה לגבי הלוואת סטודנטים שנלקחה.
משבר הלוואות הסטודנטים מאיים להיות סוגיה מרכזית בבחירות המתקרבות לנשיאות ארצות הברית, שיתקיימו בשנת 2020. מספר מועמדים על תפקיד מועמד המפלגה הדמוקרטית לנשיאות ארצות הברית כבר הצהירו כי יקדמו תוכניות למחילת חובות לסטודנטים, אם ייבחרו לתפקיד הרם.
בשיתוף מימון ישיר
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים