רכבת האהבה של סין
בסין מתמודדים עם שיעור נישואים נמוך מאוד, ומצאו פתרון יצירתי: אלף רווקים ורווקות עלו על רכבת, והיעד – אהבה. "גם אם לא מצאת את האחת, תכיר הרבה חברים"
בסין, שבה מנסים לעודד את יותר מ-200 מיליון הרווקים והרווקות שבה להינשא, מצאו פתרון יצירתי לבעיה הקשה, שנגרמה בין היתר בעקבות הפער המגדרי אותו יצרה מדיניות "הילד האחד", שבוטלה לפני כשלוש שנים.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
כאלף צעירים וצעירות עלו בשבוע שעבר על רכבת כשהיעד שלהם לא היה פיזי – אלא למצוא את בחיר או בחירת לבם. לפי כלי התקשורת בסין, היוזמה, שמכונה "רכבת מרדף האהבה", יצאה לפועל זו השנה השלישית. מאז השתתפו בה כבר כ-3,000 רווקים, שמתוכם עשרה זוגות שהכירו על-גבי הרכבת התחתנו.
הרווקים והרווקות עלו מוקדם יותר החודש על הרכבת בעלת עשרת הקרונות, באחת מתחנות העיר צ'ונגצ'ינג שבדרום-מערב סין, ומשם עשו את דרכם לעיר צ'נגדו. את שירות ההיכרות היצירתי יזמו הרשויות בצ'נגדו ביחד עם ליגת הצעירים הקומוניסטית של צ'ונגצ'ינג. לפי "הדיילי המייל" הבריטי, במהלך הנסיעה, שנמשכה יומיים ולילה אחד, אלף הצעירים שיחקו משחקי היכרות שונים ועצרו בדרך בעיירה עתיקה בשם זו שוי, שבה השתתפו במשתה ענק.
"פעילויות כאלו יותר יצירתיות מאשר שידוך. הרכבת היא כמו 'גשר עקעקעים' (בתרבות הסינית מתוארות הציפורים הללו כמי שבונות גשר לאיחוד בין אוהבים שנפרדו), שמאפשר לאנשים ממקומות שונים להכיר אחד את השני במהלך המסע", צוטט הונג סונג, אחד הצעירים שעלו לרכבת, בעיתון הממשלתי "דיילי צ'יינה". "אפילו אם לא מצאת את האחת שמתאימה לך, אתה עדיין יכול להכיר הרבה חברים על הרכבת".
נוסעת אחרת, בשם יאנג הואן, סיפרה כי הכירה את בן זוגה במסע. "הכרנו אחד את השני רק בחזור, והבנו שיש לנו ערכים תואמים", היא סיפרה לאתר אינטרנט המקושר לליגת הצעירים הקומוניסטית של סין. "הבנו ששנינו רוצים את סוג האהבה המתואר בשיר 'אל עץ האלון', שבו שני הצדדים מעריצים אחד את השני אך נותרים עצמאיים".
סין מתמודדת כאמור עם משבר חמור בשיעור הנישואים בה, ולפי נתונים שפרסמו הרשויות, רק 7.2 מתוך כל אלף איש התחתנו בשנה שעברה. מדובר בשפל בן 11 שנים בשיעור הנישואים. אחת הסיבות לכך היא הפער המגדרי שנוצר בעקבות מדיניות "הילד האחד", שבוטלה ב-2016. מדיניות זו הביאה לכך שזוגות רבים העדיפו להפיל את העובר אם התברר שזו בת.