המרד נמשך: אש וקרבות רחוב בהונג קונג
סוף שבוע 13 ברצף של הפגנות בעיר: אחרי שכמה מראשיהם נעצרו, הפֵרו הפעילים למען הדמוקרטיה את הוראת המשטרה ויצאו למחות. הם השליכו בקבוקי תבערה, יידו אבנים שנעקרו ממדרכות והעלו באש מחסום. שוטרים ירו גז מדמיע ומי-צבע כדי לסמן אותם. גובר החשש שסין תפעל
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
רוב המפגינים שהתאספו היום נמנעו מהתפרעויות, אבל רבים אחרים כן השתתפו בהן: הם יידו על השוטרים בקבוקי תבערה ולבנים שאותן עקרו ממדרכות, והתגוננו בעזרת מטריות מהגז המדמיע שאלה ירו בתגובה. השוטרים ירו על המפגינים גם מים מעורבבים בצבע כחול, אמצעי שבו משתמשים במקומות אחרים בעולם כדי לזהות ביתר קלות את המתפרעים לאחר סיום המהומה.
בשכונת אדמירלטי זרקו מפגינים בקבוקי תבערה וכיוונו קרני לייזר כחולות וירוקות אל שורות השוטרים. ברובע וונצ'י, הידוע בברים ובמסעדות שלו, התנהלו קרבות רחוב בין שוטרים למפגינים, ושוטרים נראו מכים את פעילי המחאה באלות. היו כמה מעצרים. עימותים נרשמו גם במוקדים אחרים בעיר.
אחרי רדת החשכה בהונג קונג הציתו המפגינים שריפה גדולה באחד הרחובות המרכזיים ביותר בעיר: הם בנו חומה מאולתרת עשויה ממחסומים ואז העלו אותה באש. מאות מפגינים התאספו סביבה.
המהומות היום באות אחרי שאתמול עצרה המשטרה כמה מהבולטים שבפעילי המחאה למען הדמוקרטיה וכן שלושה מחברי בית המחוקקים של הונג קונג. הבוקר דווח כי בלילה שעבר שלושה גברים בלתי מזוהים תקפו בסכין שוטר לא-בתפקיד ברחוב בהונג קונג, והוא ספג פגיעות בגב ובגפיים.
במהלך ההפגנות היום השחיתו הפעילים לקול תשואות כרזה גדולה המציינת את החגיגה שתיערך ב-1 באוקטובר במלאות 70 שנה להקמת הרפובליקה העממית של סין. בייג'ינג רוצה מאוד לשים סוף למהומות, הנמשכות כבר שלושה חודשים, עד ליום החגיגות בעוד חודש.
המבוי הסתום במאבק בין המפגינים לשלטונות בהונג קונג גורם להעלאת ההשערה ששלטונות העיר יכריזו בקרוב על חוקי חירום שיתנו להם סמכויות נוספות בכל הנוגע למעצרים, לצנזורה ולהטלת עוצר. בשבועות האחרונים אותת המשטר הסיני שוב ושוב כי הוא עשוי להחליט בקרוב לשלוח בעצמו כוחות צבא ומשטרה לטפל במפגינים, ולא להותיר עוד למשטרת הונג קונג את העבודה.
הטלטלה בהונג קונג, עוד כתבות ב-ynet:
ההפגנות היום נערכות גם במלאות חמש שנים להחלטת סין למנוע בחירות דמוקרטיות מלאות בהונג קונג: ב-31 באוגוסט 2014 קבע הפרלמנט הסיני כי תושבי העיר יוכלו לבחור את המנהיג שלהם ישירות – אבל המועמדים יצטרכו לקבל אישור מוועדה מיוחדת. ההחלטה ההיא לא סיפקה את הפעילים למען הדמוקרטיה בהונג קונג, והובילה אז ל-79 ימי מחאה ברחובות.