הבורסה בהונג קונג זינקה ב-4% לאחר התפתחות שעשויה להוביל לסוף המחאה
לפי הדיווחים בהונג קונג, קארי לאם צפויה להודיע בהמשך היום באופן רשמי על ביטולו של חוק, שהצית מחאה אלימה שנמשכה שלושה חודשים
מדד האנג סנג קפץ ב-3.9% לאחר שבתקשורת המקומית מדווחים שהממשל החליט לסגת סופית מהחוק מעורר המחלוקת על הסגרת חשודים לידי הרשויות בסין . עד כה הסכים הממשל רק לדחיית החוק וההמונים המוחים בחצי האי דרשו את ביטולו המוחלט. המושלת קארי לאם צפויה לפי הדיווחים לצאת עם הודעה על ביטול החוק כאמור.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דיווחים בהונג קונג: חוק ההסגרה לסין יבוטל
חוק ההסגרה לסין מטלטל את הונג קונג מנהיגת הונג קונג הוקלטה: "אם יכולתי הייתי מתפטרת"
בנעילה המסחר באסיה: קתאי פסיפיק קפצה ב-7.2%; מדד ניקיי עלה ב-0.1%, שנגחאי טיפס ב-0.9%. במסחר בפריז בולטות קבוצות היוקרה, שנהנות מצמיחה כלכלית בהונג קונג - וסובלות במצב ההפוך של חוסר רגיעה; קרינג (Kering) - הבעלים של מותגי ג'וצ'י, איב סאן לורן, אלכסנדר מקווין ועוד - מטפסת ב-3.4%, לואי ויטון מתחזקת ב-3.7%, הרמס עולה ב-2.3%.
דרמה בהונג קונג
ביטול החוק, שהיה מאפשר את העברתם של אזרחים מהונג קונג שחשודים בפלילים לעמוד למשפט סין, הוא אחת הדרישות המרכזיות של הפעילים הפרו-דמוקרטיים שחוללו את אחד המשברים הקשים ביותר שידעה המושבה הבריטית לשעבר בעשורים האחרונים.
הונג קונג הייתה מושבה בריטית שהוחכרה מסין עד 1997, אז חזרה לידיה של האחרונה תחת מסגרת שלטונית של "מדינה אחת, שתי מערכות", אשר אפשרה להונג קונג מידה מסוימת של אוטונומיה משפטית וכלכלית. המחאות הנוכחיות נגרמו מחששם הגובר של תושבי הונג קונג משחיקת זכויות האדם שלהם תחת שלטון סין.
המפגינים פרסמו חמש דרישות בעת פרוץ ההפגנות ביולי שכוללות ביטול מלא של חוק ההסגרה, הפסקת תיאור ההפגנות כ"הפרות סדר", ביטול כל האישומים נגד המפגינים, הקמת ועדה עצמאית שתחקור את השימוש בכוח ע"י משטרת הונג קונג, והצבעה דמוקרטית על זהות מנהיגי ומחוקקי העיר עד 2020.