מפעל זוגלובק בנהריה עובר לשלומי: "מחסור בפסטרמה ארוזה"
אחרי 80 שנה, זוגלובק עוברת למפעלים חדשים בהשקעה של 60 מיליון שקל. יתכן שייווצרו חוסרים נקודתיים בחלק מהמוצרים. לדברי הבעלים, אלי זוגלובק, בקרוב יושק גם מותג חדש בתחום תחליפי הבשר, בסגנון ביונד מיט
זוגלובק עוברת דירה: בשבועיים הקרובים צפוי מחסור בפסטרמה ארוזה, שכן מפעל זוגלובק בנהריה ייסגר אחרי 80 שנה ויעבור לשלומי. עקב כך צפוי מחסור בפסטרמה ארוזה למספר שבועות. כך נמסר מהחברה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בגלל הבד"ץ? על אריזות הבורקס שמשווקת זוגלובק לא מופיעות בנות
מסתמנת פשרה בייצוגית: זוגלובק תתן הנחות על מוצרים לטבעונים בגובה 1.5 מיליון ש' זוגלובק מזהירה: שאריות בוטנים במוצריהזוגלובק תשקיע 25 מיליון ד' במפעל בשלומי
ביונד מיט מרחיבה את הנתח שלה בישראל
המפעל הממוקם בשדרות הגעתון בנהריה, מהווה 50% מפעילות זוגלובק, מייצר המבורגרים, נקניקים ונקניקיות וכולל את המפעל המייצר מוצרים מהצומח. בשטח המפעל נמצאים גם משרדי ההנהלה וביתם של מייסדי החברה אירמגרד וריינהולד זוגלובק.
מזוגלובק נמסר כי "במסגרת מודרניזציה, שדרוג והכנסת ציוד חדש למפעל, הוא עובר מנהריה למפעל החברה בשלומי, בהשקעה של 60 מיליון שקל. בימים אלה מתבצעות פעולות אחרונות של התקנת הציוד. הציוד החדש יאפשר הרחבת מגוון המוצרים של החברה".
"החברה מתכננת להמשיך ולהעסיק את כל עובדיה במפעל החדש"
לדברי הבעלים, אלי זוגלובק: "המרחק מנהרייה לשלומי הוא כ-10 ק"מ בלבד והחברה מתכננת להמשיך ולהעסיק את כל עובדיה במפעל החדש".
זוגלובק אמר ל-ynet כי הסיבה למחסורים שיווצרו, היא השבתות של קווי ייצור של מוצרים ארוזים: "כיוון שהמהלך הוא העברת מחלקות קיימות מנהריה לשלומי - חלק מהקווים בשלומי מושבתים מפעם לפעם, לצורך המעבר ההדרגתי.
"למשל, השבתנו לפני שבוע ל-5-4 ימים את הקווים כדי לשדרג מערכות מיזוג האוויר, על כן נוצרו חוסרים. יש הפסקות ייצור כל הזמן משום שאנחנו משביתים כל קו בנפרד".
מה לוח הזמנים למעבר?
"את קווי הנקניקים והבשר נעביר באוקטובר-נובמבר. מפעל זוגלובק טבע יושבת בפסח, ועד סוף מאי 2020 כל המפעל יועבר לשלומי".
לפי זוגלובק, הענף התאושש ממשבר 2015, אז חלה צניחה במכירות בשר מעובד. לפי החברה, יש צמיחה של 15% בנקניקיות מתוצרתה בזכות השקות של נקניקיות פרימיום וצמיחה של 8% בפסטרמות.
נכנסים לשוק התחליפים
לפי אלי זוגלובק, החברה אף תשיק לקראת סוף 2020 מותג חדש בתחום תחליפי הבשר, בסגנון ביונד מיט. "נשיק את התשובה לביונד מיט ואימפוסיבל", הוא מצהיר. "אנחנו בונים מותג עצמאי מזוגלובק לשם כך, שבכוונתנו לשווק גם לארצות הברית.
"השקענו בסטרטאפ אחד והפסקנו את ההשקעה משום שקצב ההתקדמות היה איטי מדי וכעת אנחנו במגעים עם סטארטאפים אחרים בתחום, כדי להשיק סדרה חדשה של תחליף בשר. בבשר הרי אין לנו מה לייצא לעולם, לכן עבורנו זו הזדמנות לצאת לעולם".
לאחר העברת המפעל מנהריה לשלומי, הקרקע בנהריה בשטח של כ-11 דונם, שנמצאת בשדרות הגעתון במקום המרכזי בעיר, תצא למכרז. על השטח שיתפנה בנהריה, ייבנו ככל הנראה יחידות דיור, כשבית המייסדים יישאר על כנו.